Firewind, Metal from Thessaloniki - 12/01/08 Live Report

Posted by uncle on Sunday, January 13, 2008

...τα υπόλοιπα λόγια είναι περιττά, ο τίτλος τα λέει όλα. Και όποιος το αμφισβητήσει ας πάρει το dvd που θα βγει σε λίγους μήνες για να ξεστραβωθεί και σκατά στα μούτρα του!!

Με τα εισιτήρια στην τσέπη από το Δεκέμβριο, ξεκινήσαμε για άλλη μια Metal περιπέτεια, ο Ave, ο Vpapanik και εγώ.

Με τις πόρτες να ανοίγουν στις 21.00 καταφέραμε να βρεθούμε 21.10 έξω από το Principal live stage, και απλά μπήκαμε. Κανένα μπουλούκι στην πόρτα, τέλεια. Μπαίνοντας δεν είχε και πολύ κόσμο, ο οποίος έσκασε με την μια μετά από δέκα λεπτά. Πιτάρισε το μαγαζί, και πρέπει να το αναφέρω, ο κόσμος αυτή τη φορά ήταν Super Wow, θερμός και ενθουσιώδης καθ' όλη την διάρκεια του Live. Metal πανηγύρι όπως έχω να το δω χρόνια, χειροκρότημα, αδιάκοπο τραγούδι, divind/surfing. Metal \m/.

To show ξεκίνησε στις 22.00 και τελείωσε στις 00.00. Δεν μπορώ να βρω κατάλληλα λόγια βασικά για να περιγράψω αυτά που είδα, άκουσα και ένιωσα. Το πιο γαμάτο live (ποιοτικά) που έχω δει στον τόπο που φτύνει το Metal στα μούτρα τόσα χρόνια. Σούπερ μηχανήματα On stage και επιτέλους ένας επαγγελματίας ηχολήπτης πίσω από την κονσόλα, και ο ήχος ήταν έτσι όπως θα έπρεπε να είναι (ή όπως έλεγε ο papanik στην αρχή είχε λίγα πρίμα, τα οποία μαζεύτηκαν στη διάρκεια των πρώτων 2 κομματιών). Φάνηκε από την αρχή ότι και τα παιδιά των Firewind καραγούσταραν τη φάση και πραγματικά τα έδωσαν όλα. Hailz \m/.

To menu περιλάμβανε σχεδόν όλο τον νέο δίσκο, ο οποίος παίχτηκε εδώ σε αποκλειστικότητα και κυκλοφορεί στις 25/03/08, και δεν θα παιχτεί αλλού ως την κυκλοφορία του άλμπουμ, και πολλές από της παλιές επιτυχίες. Ενδεικτικά αναφέρω μόνο λίγα όπως το "Between Heaven and Hell", "Falling into Pieces", "Tyranny", "Destination Forever", "Till the end of Time" κα. Επίσης βιντεοσκοπήθηκε το live για την κυκλοφορία του Dvd της μπάντας.

Highlight η απίστευτη διασκευή στο "Περασμένες μου Αγάπες" του Μανώλη Χιώτη. Hailz again \m/, για τα περίσσια κάκαλα που έχετε ρε παιδιά.

Ηθική ικανοποίηση της βραδιάς: Η δήλωση ότι το κοινό της Θεσσαλονίκης γαμεί και δέρνει, και συγκεκριμένα επι λέξη "τους γαμάτε τους Αθηναίους"!! Ε ναι, σας τον φοράμε κανονικά (χοχοχοχο).

Creditz:
Hailz to Γιάννης (απορώ γιατί με τέτοιο μαλλί έχεις περισσότερες γκόμενες απο πριν) & Στέλιος, for fun/beers'n'roll/
\m/

8 comments:

Comment by Unknown on 14 January, 2008 10:59

Έτσι! Πάντα το έλεγα πως το μπουζούκι του Χιώτη είναι εντελώς heavy metal!

 
Comment by toolman on 14 January, 2008 13:12

τους αθηναίους τους γαμάτε! τους πειραιώτες όμως τους γαμάτε με τον κώλο!! οχοχοχο!!!!!!!!

κρίμα ρε πούστη μου...τι live έχασα...

 
Comment by ARD on 14 January, 2008 17:14

Ζηλεύω τώρα...

 
Comment by Wise_One on 14 January, 2008 19:15

Γαμάτο συγκρότημα. Κακώς κι εγώ που δεν ήρθα. Το dvd πότε βγαίνει;

@toolman: Μη σκας, το Μάρτιο έρχονται πάλι με Kamelot. We'll be there.

 
Comment by rockordie on 20 January, 2008 19:07

Πότε θα σταματήσει επιτέλους το άθλιο "είστε το καλύτερο κοινό" τέτοιο γλύψιμο ούτε τα σκυλιά στα αρχίδια τους δεν κάνουν.

 
Comment by uncle on 20 January, 2008 22:27

για κάτι που δεν έχεις δει, μη μιλάς κασίδα !!!

 
Comment by Anonymous on 20 January, 2008 22:35

γεια σου ρε ροκορδιε μεταλλοπατερα παντογνωστη.καλα που ειπες οτι οι αποψεις ειναι σαν τις κολωτρυπιδες.την δικια σου μονο στο δικο σου site.εμ δεν ξερεις που παν τα τεσσερα,εμ δεν ησουν στο live(γιατι να δωσεις 10 ευρω για να δεις ενα συγκροτημα που ειναι απο την πολη που ζεις,ελα ντε;)εμ μας λες και την ιδια χαρακτηριστικη μηδενιστικη αποψη που σε χαρακτηριζει.στην περιπτωση σου αφιερωνω τον πρωτο τιτλο του uncle
σχετικα με το live των firewind.
p.s.καλυτερα να μασας παρα να μιλας

 
Comment by rockordie on 21 January, 2008 10:10

Αφού το άθροισμα του IQ και των δύο σας είναι μονοψήφιος (Ave+uncle < 10) θα σας ξαναπώ τι έγραψα λίγο πιο πάνω με προτασούλες μήπως καταλάβετε καλύτερα.

RoD δεν είπε κακό για Firewind.
RoD λέει για πολλές μπάντες.
RoD πιστεύει ότι άτομα που λένε “You Are The Best” στην σκηνή, λένε ψέματα.
RoD δεν νομίζει ότι προσφέρει τίποτα.
RoD δεν καταλαβαίνει γιατί του επιτέθηκαν ξαφνικά.

Κουφιοκέφαλοι και οι δύο, στην τελική σιγά την συναυλία που σας έθιξα.