Chaos over Thessaloniki - Kreator / Eluveitie / Emergency Gate / Caliban Live Report 7-2-09 part I

Posted by uncle on Sunday, February 08, 2009

Fuck Yeah \m/ that was metal. Βεβαίως μιλάω για την καταιγίδα metal του Σαββάτου, που έκανε στάση στην πόλη μας υπό την αιγίδα της Chaos over Europe Tour 2009. Πρωτοφανές για όλους πιστεύω ήταν το από νωρίς άνοιγμα των πυλών (τάχα μου) που είχε οριστεί για τις 17.30, που σήμαινε πως έπρεπε να έχεις δέσει τα λυτά και να έχεις τελιώσει τις δουλειές σου από το πρωί, ώστε αν προλάβεις να πιεις και ένα καφέ να χαλαρώσεις και να πας στο show, αλλά τελικά άνοιξαν 18.45!!!

Με το χρονοδιάγραμμα αυτό είχαμε προγραμματίσει η δική μας περιπέτεια, εγώ, Otp & Ave, να ξεκινήσει στις 18.00, ώστε να φτάναμε στο χώρο αφού όλος ο κόσμος θα είχε μπει μέσα και να μπαίναμε κυριλέ, αλλά....φάγαμε πόρτα και όλο τον κόσμο στη μάπα. Θετικό της υπόθεσης πέρα από την ευχάριστη κουβεντούλα που στήσαμε, ήρθαν στην παρέα και 2 από τα 4 μέλη των Bloody Donation (Volick και Red Lamb). Μετά από το δεύτερο γιουχάρισμα του όχλου τελικά οι πόρτες άνοιξαν και μπήκαμε.

Κλασσική αναγνώριση χώρου και καρφί στο δεξί μπαρ για μπύρες. Εκεί η παρέα μεγάλωσε ακόμα πιο πολύ με Master6, Brutal Γιάννη, Vortex, Μήτσος Π. και Elric, ένα κλασσικό θα έλεγα πλέον crew των live, με μόνιμο απόντα τον RoD ο οποίος μάλλον είχε καλύτερα πράγματα να κάνει (για να μην αρχίσω τα πεπαλαιωμένα τύπου "τους έχω ξαναδεί", "κρυώνω" κλπ excuses, φαντάζομαι ότι θα προσθέσει κάτι καινούριο και εξαίσιο στα comments). Όλα λοιπόν ήταν έτοιμα για την πανΓερμανική βραδιά.

Emergency Gate:

Το πρώτο support της βραδιάς βγήκε στη σκηνή. Με λίγα λόγια ήταν καλοί. Η μπάντα υπάρχει από το 2005 με 2 άλμπουμ στο ενεργητικό, αλλά δεν τους ήξερα. Το πρώτο τους άλμπουμ ήταν θα έλεγα σουπέ power και για αυτό δεν είχαν υποπέσει στην αντίληψη μου. Το περσινό τους άλμπουμ Rewake κινείτε στο φάσμα του μελωδικό δυνατό metalcore, ευχάριστο στην ακρόαση του και δυνατό ως προς την παρουσία τους στην σκηνή. Killer tracks τα Slave και Life v2.0. Σύνολο εμφάνισης 6-7 τραγούδια.

Μετά από μικρή σύσκεψη αποφασίστηκε να πάμε στο bar για refill. Έχοντας την κρύο μπύρα στο χέρι και χωρίς να έχουμε προλάβει να πιούμε μια γουλιά βλέπουμε ήδη on stage την δεύτερη μπάντα. WTF??!!?? Πως έγινε αυτό. Άντε ξανά στο pit. False alarm όμως, γιατί έπρεπε να γίνουν κάποιες μικρές αλλαγές στον ήχο που χρονικά άγγιξαν το δεκάλεπτο δίνοντας μας αρκετό χρόνο να τελειώσουμε τις μπύρες και τα σιγαρέτα.


Emergency Gate - Life v2.0


Eluveitie:












Η στιγμή που περίμενα καιρό τώρα. Μια από τις καλύτερες folk/pagan μπάντες live στην με παρωπίδες χριστιανοκρατούμενη χώρα μας. Ίσως όχι και τόσο γνωστή μπάντα για αρκετούς, αλλά για αυτούς που ασχολούνται σίγουρα ήταν το κλου τις βραδιάς. Φανερές επιρροές από τον metal ήχο της σχολής του Gothenburg σε αρμονική μίξη με φλογέρες, βιολί και hurdy gurdy. To setlist μπορώ να πω πως δεν με ικανοποίησε για ένα και μόνο λόγο, ήταν μικρό. Αλλά τι να κάνουμε τα ωραία τελειώνουν γρήγορα (αν και θα προτιμούσα να έπαιζαν το κατά πολύ μεγαλύτερο set των Caliban. Έπρεπε να παίξουν και το Your Gaulish War σίγουρα). Κομμάτια όπως τα Songs of Life, Primordial Breath, Grey Sublime Archon, Tarvos και το super hit Inis Mona άφησαν σε όλους συναισθήματα ευφορίας που οδήγησαν σε ατελείωτο χορό και κοπάνημα στο pit. Ακόμα και ο Ave που δεν είναι της φάσης και δεν είχε ακούσει, γούσταρε και πείστηκε πως γαμ....



Eluveitie - Inis Mona


Eluveitie - Primordial Breath

2 comments:

Comment by Anonymous on 23 February, 2009 10:46

Πείτε με ιερόσυλη αλλά εγώ για Eluveitie πήγα κι όχι για Kreator... (εδώ κάνω παύση για τις σφαλιάρες)

Και το set list, από τη στιγμή που έκλεινε με Tegernako (δεν πιστεύω να είχαν διαφορετικό κλείσιμο στη Θεσσαλονίκη), εμένα με κάλυψε πλήρως!

 
Comment by Anonymous on 13 March, 2009 08:44

Air jordan sneaker
Jordan sneaker
Nike air jordan shoes
Nike air jordan