Moshing on Thursday Night - Drunkard / Psycho Choke / Freefall Live Report 26-2-09

Posted by uncle on Friday, February 27, 2009

αφού είχα χάσει το τελευταίο Live των Drunkard δεν μπορούσε να συμβεί τίποτα για να χάσω και αυτό. το δυστύχημα ήταν πως έπεφτε Πέμπτη, αλλά δε γαμείς. Έχοντας ένα πολύ σφιχτό πρόγραμμα έφυγα από την δουλειά στις 18.00 και γνωρίζοντας πως οι πόρτες θα άνοιγαν στις 19.30 και το live θα ξεκινούσε 20.00 μιας και το πρόγραμμα είχε τέσσερις μπάντες, έτρεχα σαν παλαβός στο δρόμο και ευτυχώς δεν σκοτώθηκα (και σας λείψω μετά :( ). Τσιμπάω και τον Ave στην πορεία και δρόμο για κάτω πάλι.


Φτάνοντας εννιά παρά και έχοντας ήδη ξεγράψει την πρώτη μπάντα στο μυαλό, μετά εκπλήξεως ανακαλύπτουμε ότι αν και οι πόρτες είναι ορθάνοικτες κανείς δεν έπαιζε και ακόμα έκαναν soundcheck!! What The Fuck ναουμ'!!! Έλεος. Ρε Βαγγέλη, μπράβο για την προσπάθεια σου να κρατήσεις το metal ζωντανό σε αυτή την αχάριστη και αντιμεταλλική πλέον κωλόπολη, και μπράβο για τα γκρουπάκια που φέρνεις (ξένα και Local), αλλά μη μας γαμάς έτσι!!

Εν τέλει η ώρα είχε πάει 21.30 και οι πρώτοι μπάντα ανέβηκε να παίξει. Freefall. Το γκούπ έχει για βάση την Κατερίνη, αλλά πιο πολύ είναι στη Θεσσαλονίκη πια απ΄ότι εκεί. Αν και στην αρχή (soundcheck) δεν μου γέμιζαν το μάτι, με την πρώτη κραυγή του Μίμη, ο πάγος έσπασε. Καταιγιστικό Metalcore σε αρκετό groovie ρυθμό. Τρελά γούστα. Θα τους ξανάβλεπα ευχαρίστως και θα τιμούσα και το Pit για την πάρτι τους και μόνο, μιας και χτές δεν είχε κανείς όρεξη να αφήσει την γλυκιά καρέκλα του για να κοπανηθεί.



Drunkard. Ένα κεφάλαιο από μόνο του και θα ακολουθήσει εκτενέστερη αναφορά με την κυκλοφορία του νέου τους cd μέσα στο χρόνο (Ιούνιο αν δεν απατώμαι). Thrash, old school style, με μια πινελιά Jack Daniels & Κόλασης, βγαλμένο από ένα συρτάρι που γράφει απ' έξω "οι καλές μου αναμνήσεις από τα 80's", και πουτάνα όλα μετά. Σάββας, σχεδόν δαιμονισμένος να κοπανιέται στο μπάσο (Rise King Death \m/), ο Ορέστης να κάνει απίστευτα πράγματα στην εξάχορδη θεά δίπλα μου, ο Γιάννης αγέροχος όπως πάντα από την άλλη.....τι να πω ξύσιμο του κερατά στην Warlock και ο Σάκης πολεμική μηχανή (τουπα τουπα τουπα και πάρτα στη μάπα).Το Pit πάλι άδειο, αλλά τουλάχιστο οι παρευρισκόμενοι χτυπιόταν έστω και καθιστοί. Δυστυχώς μικρό set γιατί ο χρόνος άρχισε να πιέζει, και αυτό με δυσαρέστησε αρκετά. Εμ έπαιξε μαλακία με την ώρα, εμ μαλακία με το αγαπημένο γκρούπ του λαού (αχαχαχα). Παίχτηκαν κυρίως νέα κομμάτια, και καμία από τις πολυπόθητες διασκευές από Slayer και The Crown που ζητούσε ο κόσμος (2 άτομα δηλαδή από όλους). Ακολουθούν τα Like Sin Explode και King Death από την επερχόμενη δουλειά τους.





Psycho Choke. Hard Core supreme made in Thessaloniki. Στην πιάτσα από το 2002 με αρκετά live, είχα να τους δω καιρό και ιδίως είχα ενδιαφέρον να ακούσω τον νέο τραγουδιστή τους Άλκη. Κλασσικά ο Argy (Κιθάρα) as psycho as it gets!! Δεν έμεινα με παράπονο. Και παλιά τραγούδια και νέα όπως το smash hit τους Get Myself Alone.




Dew-Scented: Γαμάτοι. Γερμανοί. Thrash Metal, αλλά αυτό και επί της θεωρίας μόνο. Θέλαμε πολύ να τους δούμε και να τα σπάσουμε, αλλά αφού το στήσιμο τις σκηνής και το soundcheck μετά από 40λεπτά δεν είχε ολοκληρωθεί, τα πήραμε στο κρανίο και πήγαμε σε γειτονικό μαγαζί για μπυράκια, όπου μας περίμεναν ήδη μισή ώρα. 2x Έλεος δηλαδή. Δεν έπαιζαν και οι Dream Theater για να στήνουν και να στήνουν εξοπλισμό. Τέλος πάντων και με τους πρώτους τρεις τα λεφτά του εισιτηρίου είχαν εξαργυρωθεί μια χαρα, και βγάλαμε και γούστα. Αυτά για σήμερα. Hailz.


Post Scriptum:
@ Γιάννης @ Σάββας: χρωστάτε μπύρες και Merch !!!

3 comments:

Comment by avessalom von richthofen on 28 February, 2009 18:19

οι freefall σπειραν,οι drunkard με εκαναν να αισθανθω περιφανος που η ψωροκωσταινα βγαζει τετοιες μπαντες(και τις μπαλες) και οι psycho choke αν και οχι του γουστου μου με αφησαν πολυ καλες εντυπωσεις.
περαστικα και μπραβο στον δευτερο κιθαριστα των drunkard που να και αρρωστος με 39 πυτετο καταφερε να βγαλει 40 λεπτα live.
οσον αφορα την διοργανωση της συναυλιας θερμα μπραβο στον βαγγελη και το 8ball club που φερνουν τετοιες μπαντες και καταφερνουν να κρατανε ενεργους οσους μεταλλαδες θελουν να παρακολουθουν την ψοφια σκηνη της πολης.
δεν θα μπορουσα ομως να παραβλεψω το γεγονος της ωρας εναρξης του live.
στο εξωτερικο οταν στο εισητηριο αναγραφεται η ωρα εναρξης μονο αν κατεβει ο θεος δεν ξεκιναει εκεινη την ωρα το live.εδω σχεδον παντα αν δεν μαζευτει αξιοπρεπης αριθμος παρεβρισκομενων η συναυλια δεν ξεκιναει στην ωρα της.
δηλαδη εγω ειμαι μαλακας που ειμαι στην ωρα μου(οταν φασαμε ηταν σχεδον 8+30,οχι παραπανω)και αντι να δω τους freefall να παιζουν καθομαι και τρωω στην μαπα μια ωρα soundcheck.
αλλα ειπαμε εδω ειναι μπανανια,ελλαδισταν η οπως αλλιως θελετε.
δεν συνηθιζω να ειμαι γκρινιαρης.απλα ηθελα να επισημανω οτι δεν μας πολυ υπολογιζουν εστω και να το εισητηριο εκανε μολις 15 ευρω.
αυτος φυσικα ηταν και ο λογος που δεν ειδαμε και τους dew-scented.
μιση ωρα για να στσουν τα τυμπανα και αλλη μιση ωρα για να κανουν το soyndcheck.κριμα και ειναι και γαμω τις thrash metal μπαντες.
ευχομαι στους rotting christ να περασετε καλυτερα

 
Comment by uncle on 05 March, 2009 23:58

α ρε μαν, που σε πήγα πάλι !!!!

 
Comment by zisis on 09 March, 2009 00:24

Μια διόρθωση για Psycho Choke: υπάρχουν αρκετό καιρό πριν το 2002 που αναγράψατε. Εγώ θυμάμαι τους είχα δει live στην Υδρόγειο τον Οκτώβριο του 2000 με Less Than Human και Homo Iratus.