Dani California

Posted by rockordie on Sunday, October 01, 2006

Τους Red Hot Chili Peppers όλοι τους ξέρουμε, είναι μια από τις λίγες μπάντες που έχουν κάτι το ξεχωριστό και δεν εντάσσονται σε μια συγκεκριμένη κατηγορία αλλά είναι μια κατηγορία από μόνοι τους. Εγώ προσωπικά τους πρωτογνώρισα με το τραγούδι Higher Ground και τους συμπάθησα αμέσως.
Με τον δίσκο τους «Blood Sugar Sex Magik» έδειξαν την αξία τους και στον υπόλοιπο κόσμο (όπα ρε μεγάλε ποιός είσαι) και η μετέπειτα πορεία τους είναι γνωστή. Τους βοηθάει βέβαια και η τρέλα που κουβαλάνε και την δείχνουν με κάθε ευκαιρία που τους δίνεται.

Χθες το βράδυ είδα για πρώτη φορά το video clip του τραγουδιού Dani California από τον νέο τους δίσκο «Stadium Arcadium». Μια ιστορική (ή σατυρική αν αγαπάτε) αναδρομή της ευρύτερης ροκ σκηνής με καταπληκτικό τρόπο.


5 comments:

Comment by dddd on 01 October, 2006 22:52

simpathitikes oi " kokkines kaftes piperies " alla tha milame gia metal i genika gia mousiki? (apli dieykrinisi k oxi momfi..gia na mi pareksigiomaste):)

 
Comment by rockordie on 01 October, 2006 23:00

Metal κυρίως αλλά είπαμε και για rock (όχι τύπου Oasis φυσικά).
Δεν πιστεύω ότι υπάρχει μέταλλο που να μην γουστάρει τους Red...
Και μερικά τραγούδια τους έχουν το ύφος που μας αρέσει (π.χ. Under The Bridge).

PS: Greeklish SUCKS

 
Comment by uncle on 01 October, 2006 23:07

θα τους χαρακτήριζα chillout for metalheads, αλλά σε αυτή την κατηγορία είναι ήδη η Avril Lavigne και η Natalie Imbruglia!!

 
Comment by guitarlikas on 02 October, 2006 12:50

"Δεν πιστεύω ότι υπάρχει μέταλλο που να μην γουστάρει τους Red."

Πολύ σωστό πιστεύω..Είναι ωραίοι τύποι και βασικά όντως το blood sugar sex magic είναι και γαμώ τους δίσκους..Και τώρα που έβλεπα το clip και σε μια φάση ήταν misfits μου θύμησαν την άθλια συναυλία του danzig που πήγα. ΜΟυ ρθε ιδέα για post...

 
Comment by Unknown on 02 October, 2006 14:26

Το clip είναι απλά απίστευτο....!!! Οι Red Hot Chili Peppers είναι μπροστά...