Glenn Danzig – Black Aria II

Posted by rockordie on Wednesday, October 25, 2006

Ένα από τα πράγματα που έμαθα το Σαββατοκύριακο είναι ότι ο Glenn Danzig (The Misfits, Samhain, Danzig) δεν τα παράτησε ακόμα και στα 51 του πια, κυκλοφόρησε νέο σόλο δίσκο την προηγούμενη εβδομάδα με το όνομα Black Aria II. Κάτω από άλλες συνθήκες θα περίμενα να ακούσω κριτικές πρώτα και μετά θα έψαχνα να το αγοράσω – κατεβάσω – δανειστώ αλλά όταν είσαι άρρωστος με πιστωτική και πρόσβαση στο Amazon δεν μπορείς να περιμένεις. Το παράγγειλα λοιπόν (14 δολάρια μόνο) και τώρα θα περιμένω δύο εβδομάδες περίπου και μετά θα σχηματίσω προσωπική άποψη.
Ο Glenn Danzig ανήκει σίγουρα στο Hall Of Fame του rock/punk/metal έχοντας στο βιογραφικό του επιτυχίες όπως το Mother, Die Die My Darling, Last Caress και συνεχή παρουσία με δίσκους από το μακρινό 1977. Έχει ασχοληθεί με το τραγούδι, την συγγραφή στίχων - μουσικής αλλά και κόμικς(!!!), αναμφισβήτητα είναι πολύπλευρο ταλέντο και σίγουρα έχει πολλά να δώσει ακόμα (ελπίζω μερικά να είναι στο Black Aria II).

Από τον νέο δίσκο δεν έχω ακόμα να σας δείξω τίποτα αλλά πάρτε μια γεύση από το Mother το οποίο ήταν στο LP Danzig του 1988 αλλά έγινε τεράστια επιτυχία το (κρατηθείτε) 1993, ο τύπος ήταν 5 χρόνια μπροστά από τη εποχή του.

2 comments:

Comment by guitarlikas on 26 October, 2006 02:00

Ο Danzig ζει και βασιλεύει και καλή φάση που συνεχίζει ακόμα και βγάζει δίσκους αλλά το περσινό live που έκανε στη θεσ/νικη ήταν μια μαλακία και μισή. Σε αυτό δεν έφταιγε ο Danzig βέβαια αλλά το ότι η κωλοεταιρία που τον έφερε δεν έκανε καθόλου διαφήμιση με αποτέλεσμα να μαζευτούμε 30 άτομα το πολύ χωρίς υπερβολή. Τελικά το live έγινε αλλά η μπάντα την είδε κάπως και παίξανε 50' εκ των οποίων στα 10 να τραγούδησε ο Glen. Kαι γενικά είχε απαράδεκτη στάση ο τύπος. Η δε εταιρία έβγαλε ανακοίνωση ότι θα επέστρεφε πίσω τα λεφτά του εισιτηρίου και όταν τα ζητήσαμε μας την είπε διαφορετικά και δεν τα πήραμε πίσω ποτέ. Έτσι για την ιστορία αυτά..Κατά τ'άλλα όντως ο τύπος έχει κάνει ΠΟΛΛΑ στη μουσική και όχι μόνο και καλά έκανες και έκανες post για να μάθουν και κάποιοι ότι το die die my darling ΔΕΝ είναι των Metallica αλλά των Misfits!!!!

 
Comment by uncle on 26 October, 2006 09:13

@lickus:
συγνώμη που θα σου το πω, αλλά τώρα θα πεθάνεις στα χέρια του taxoparei (του original).