Ross the Boss - Live in Thessaloniki 28-10-06

Posted by vpapanik on Sunday, October 29, 2006

Ξεκινάω με ένα παράπονο το οποίο είναι και το μοναδικό : Δεν είναι δυνατόν να έρχεται ένας τέτοιος θρύλος στη πόλη σου και εσύ να κόβεις 121 εισιτήρια ! H Sold Out Promotion όχι μόνο δεν έκανε sold out αλλά ούτε καν promotion. Σταματάω εδώ.

Η βραδιά στο Ξυλουργείο του Μύλου ξεκίνησε λίγο μετά τις 9:30 με τους εκπληκτικούς Sinner Rider , οι οποίοι κινήθηκαν σε heavy-power δρόμους (Helloween, Running Wild) και εισέπραξαν πολύ θερμή ανταπόκριση από το κοινό. Μπάντα δεμένη, προβαρισμένη, που έπαιξε πάνω απ' όλα με ψυχή. Τους ευχαριστούμε.

Στη συνέχεια, στη σκηνή ανέβηκαν οι γνωστές παλιές καραβάνες του μακεδονικού true metal Sarissa , οι οποίοι αντί να παίξουν 5-6 γρήγορα κομμάτια και να μας ζεστάνουν ακόμα περισσότερο εν όψει του Ross, αυτοί εμφανίστηκαν με στυλ headliner και έπαιξαν πάρα πολλή ώρα με αποτέλεσμα να κουράσουν και εμένα και όλο το κόσμο, από ότι φάνηκε από τις αντιδράσεις του.

H ώρα του Ross έφτασε ! Ένας μουσικός στον οποίον αναφερόμασταν με δέος από τις εποχές που ακούγαμε Manowar στο Γυμνάσιο, είναι δίπλα μας, μπροστά μας. Μαζί με τρεις ακόμα πιτσιρικάδες : φωνή, μπάσο, τύμπανα ξεκινάει με το ομώνυμο κομμάτι :

We met on English ground
In a backstage room
We heard the sound
And we all knew
What we had to do


To συναίσθημα που κυριαρχεί στο χώρο είναι συγκίνηση, τόσο από τη πλευρά του κόσμου, όσο και από τον ίδιο, ο οποίος έκπληκτος (ενίοτε σηκώνοντας τα χέρια και το βλέμμα ψηλά) απολαμβάνει ένα θερμότατο κοινό που εκτός του ότι γνωρίζει όλα τα κομμάτια, υπερκαλύπτει πολλές φορές με τη φωνή του τον ίδιο τον τραγουδιστή. Μια εκπληκτική ατμόσφαιρα που προσωπικά δεν έχω συναντήσει ποτέ, ούτε και σε κοινό 30k ατόμων. Αξέχαστη εμπειρία !

Το tracklist είχε ως εξής :

1. Manowar
2. Death Tone
3. Shell Shock
4. Gloves Of Metal
5. Secret Of Steel
6. Thor (The Powerhead)
7. Mountains
8. Army Of The Immortals
9. Blood Of My Enemies
10. Kill With Power
11. Hail To England
12. Bridge Of Death
13. Hail And Kill
14. Battle Hymn

Ένα tracklist που ικανοποίησε τους πάντες. Με εξαίρεση το Hail And Kill (στο οποίο βέβαια έπεσαν κορμιά), η βραδιά ήταν αυτό που μας είχε υποσχεθεί : Α Night of Early Manowar.

Highlight της βραδιάς : Το 'νορβηγικό' narration του νεαρού μπασίστα στο Bridge Of Death. Μπρρρρρρ....

Η βραδιά συνεχίστηκε στο aftershow party σε γνωστό metal club της πόλης ! Ο Ross ήταν εκεί, πρόθυμος για αυτόγραφα και φωτογραφίες. Σκέφτομαι : Το πόσο σπουδαίος είναι κάποιος φαίνεται από την απλότητά του, την ανιδιοτέλειά του και τον σεβασμό που δείχνει στους ανθρώπους που πραγματικά τον αγαπάνε, ανταποδίδοντας κι αυτός την αγάπη του. Το ένιωσα όταν του έδωσα συγχαρητήρια για το show και του ζήτησα ένα αυτόγραφο. Ross, ευχαριστούμε για όλα !

6 comments:

Comment by uncle on 29 October, 2006 12:00

Απο ότι ξέρω έχει και δική του δισκογραφία (και όχι μονο 1 δίσκο), και ήρθε και έπαιξε μόνο Manowar? Μπλιάχ....

 
Comment by dddd on 29 October, 2006 16:48

...αν έπαιζε μόνο τα δικά του παίζει να ερχόντουσαν στο live οι 21 από τους 121...

 
Comment by rockordie on 29 October, 2006 17:44

Πρώτα απ' όλα καλώς ήρθες.
Όσο για το promotion της συναυλίας μάλλον δεν το πολυ-διαφήμισαν για να μην πλακώσουνε πολλοί και δεν χωράνε στο ξυλουργείο...

 
Comment by vpapanik on 29 October, 2006 18:00

Thanks !

Πάντως 50-100 χωρούσε ακόμα, καμιά 150αρια τους υπολόγισα όλους μεσα. Next time..

 
Comment by dddd on 29 October, 2006 18:14

Όταν ακούω για Μύλο και Ξυλουργείο μου 'ρχεται αυτόματα στο μυαλό...να βουλώσω τα αυτιά μου...
(ο RoD και ο Uncle ξέρουν, όποιος δε κατάλαβε ας δει τα comments στα post για W.A.S.P. live)

 
Comment by angeliki marinou on 30 November, 2006 12:34

Δεν ηρθαν οι Manowar, ήρθε ο Ross. Μόνο να το ξερα...