W.A.S.P. Live report

Posted by ARD on Saturday, October 14, 2006

Αν λέγατε πως οι W.A.S.P. έρχονται για ένσημα, θα σας έλεγα υπερβολικούς.

Δε θα σας διέψευδα, θα σας έλεγα υπερβολικούς, το τονίζω αυτό.

Η χθεσινοβραδινή συναυλία στο Gagarin δεν είχε πολλά από αυτά που είχα θαυμάσει στις δύο προηγούμενες φορές που τους έχω δει. Το μόνο κοινό που είχε με την προηγούμενη στην Αθήνα, στο ίδιο μέρος, ήταν το "The End" των DOORS ως intro και το "On Your Knees" ως πρώτο κομμάτι.

Με χάλασε πολύ που δεν έπαιξαν καθόλου (ούτε καν στην αρχή, όπως παγίως συνήθιζαν) το "Electric Circus". Επίσης με χάλασε που δεν έπαιξαν το κλασικό συναυλιακό κομμάτι "Fuck Like A Beast".

Τι άλλο με χάλασε; Το ότι ο Blackie είπε προς το κοινό μόνο τα απολύτως απαραίτητα ("We're gonna play some stuff we haven't played for a long time") κι όχι, όπως είχε πει στο Rockwave "No motherfuckin' promoter ever let us play here, we're gonna kick your ass tonight". Τίποτα πέρα από τα απολύτως προβλεπόμενα. Με άλλα λόγια, ο Blackie έκανε απλώς τη δουλειά του. Την έκανε καλά, αλλά έκανε απλώς τη δουλειά του.

Μου την έσπασε το ότι είχαν δύο encore με "Chainsaw Charlie" το ένα και "Blind In Texas" το άλλο. Δηλαδή, δύο μπιζαρίσματα από ένα τραγούδι το καθένα; Κοροϊδία λίγο; Κάνε ένα ανκόρ και παίξε δύο τραγούδια.

Τέλος, το σκηνικό ήταν πολύ καλό (αμερικανική σημαία να καίγεται στο φόντο και μπροστά δύο δεμένα χέρια) από το νέο άλμπουμ που λέγεται "Dominator". Η μαλακία ποια ήταν; Ότι δεν παίχτηκε κανένα τραγούδι από το νέο άλμπουμ!

Το συνολικό live διήρκεσε περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά και χωρίς support. Συμπέρασμα: τα 30 ευρώ είναι καλά για κάποιον που δεν τους έχει δει ποτέ. Κάποιος που τους έχει ξαναδεί, όπως εγώ, δεν απογοητεύεται, απλώς λέει ότι ήταν μια συναυλία από τις πολλές.

Χωρίς κάτι κραυγαλέα κακό και χωρίς κάτι που να αξίζει να θυμάμαι για καιρό μετά.

14 comments:

Comment by dddd on 14 October, 2006 09:35

...χθες άκουσα και μια άλλη φήμη ότι τα drums των wasp στα live είναι playback...αλλά ήταν αργά γιατί ήδη είχα πάρει εισητήριο...
Από την άλλη, go to hell, wasp είναι, ας έχω να λέω ότι τους είδα κάποτε!

 
Comment by Anonymous on 14 October, 2006 11:14

That's the spirit Niko.

Alroud, μας χάλασες την έκπληξη. Τώρα που τα ξέρουμε όλα αυτά δεν θα έχουμε αγωνία για το live και τα encore...
(καιρό έχω να ακούσω το θεϊκό γουί γουάντ μόρ)

 
Comment by ARD on 14 October, 2006 12:39

@ nikos: Δε φαίνονταν για playback. Εκείνο που με ευχαρίστησε ήταν το ότι καταλάβαινες πότε έπαιζε κιθάρα ο blackie, ενώ τις άλλες φορές η κιθάρα ακουγόταν έπαιζε δεν έπαιζε...

@ rod: Αγωνία ούτως ή άλλως υπάρχει, γιατί μιλάμε για διαφορετικό κοινό στη Θεσσαλονίκη και πιο πεινασμένο (κακώς) και πιο απαιτητικό (καλώς). Εξάλλου, δεν ξέρεις και σε τι διάθεση θα βρεθεί ο τυπάουας.
Για μένα όλα τα λεφτά είναι ο μπασίστας, ο οποίος δίνει ρέστα on stage (εννοείται εκτός του blackie).

Κακία: τον blackie τον λένε έτσι λόγω της βαφής στα μαλλιά του; Αυτή τη φορά φαίνεται του παράπεσε η μπογιά και καταλαβαίνεις για τα καλά ότι η κόρη του είναι η θεάρεστη, θεόσταλτη και βαρβαρομούνα Xena The Warrior Princess (Lucy Lawless).

 
Comment by guitarlikas on 14 October, 2006 14:05

Αυτό με το playback στα live τους είναι πονεμένη ιστορία...Στο live τους που είχα πάει πάνω που είχα πορωθεί ήρθε ένας φίλος και μου είπε να παρατηρήσω κάποια σημεία που ήταν standard playback με αποτέλεσμα να ξενερώσω! Για την κιθάρα του blackie δεν το συζητώ! Καλύτερα να μην τα λένε αυτά :)

 
Comment by rockordie on 15 October, 2006 12:15

Όπως ακριβώς τα είπες ήταν Alroud με μόνη διαφορά ότι εδώ είχε και support...που να μην είχε.

Μάλλον λόγω ηλικίας δεν μπορεί πια να "Fuck Like A Beast".

Επίσης εντύπωση έκανε το ότι δεν επέτρεψαν φωτογραφίες??? Τι στο διάολο, λες και θα τις πουλούσαμε.

 
Comment by ARD on 15 October, 2006 14:27

ΔΕΝ επέτρεπαν φωτογραφίες; Αυτό κι αν είναι καινούριο, στην Αθήνα ήταν battle, skills, aleste, όλοι κι από μία ψηφιακή είχαν. Μαλακία που δεν πήρα κι εγώ τη δικιά μου, αλλά κόλωσα τελευταία στιγμή.

 
Comment by rockordie on 15 October, 2006 14:42

"battle, skills, aleste"
xaxaxaxa

Μάλλον τα κάνατε εσείς Παρασκευή και χτες την πληρώσαμε εμείς την νύφη.

 
Comment by dddd on 15 October, 2006 14:52

...Πέστα Γιώργο...άσε τα αφτιά μου ακόμα δεν εχουν ηρεμίσει...

 
Comment by dddd on 15 October, 2006 17:13

...αυτιά(correction)

 
Comment by Stavros Amanatidis on 15 October, 2006 17:20

αυτί ή αφτί;

 
Comment by uncle on 16 October, 2006 12:40

WASP Live Report (2 mornings after).
Αν και ο Αλρούδιος μας προειδοποίησε (έστω και λίγο αργά, γιατί είχαμε πάρει ήδη εισιτήριο) πήγαμε να δούμε κάτι που θεωρείτε μεγάλο όνομα στο χώρο και για ιστορικούς λόγους έπρεπε να δούμε.
Μέγα σφάλμα.
Από τα χειρότερα Live που έχω δει! Δεν αναφέρομαι στην απαράδεκτη τιμή του εισιτηρίου, ούτε καν στο support act. Οι WASP, μια μπάντα που τόσα χρόνια λάτρευα ή εν παση άκουγα με ευχαρίστηση και ξέρω πάνω από το 70% των τραγουδιών τους με απογοήτευσαν.Το παρουσιαστικό τους (του Βλάκι δηλ.)ήταν αίσχος. Έβλεπα μια χοντρή γριά να τσιρίζει στο μικρόφωνο, αλλά και εκτός μικροφώνου έλεγε οτι ναναι παλαβά και έδειχνε συνέχεια στο ταβάνι (???), το μικρό set τους και το μαλακισμένο αμερικάνικο superstar attitude (όχι φωτογραφίες κλπ), αλλά και με τον κάκιστο ήχο που είχε ο Μύλος.

Αναλογικά λοιπόν, θα μπορούσα να πάρω 2 μπουκάλια jack και να την πέσω στο τσαρδί μου και να ακούσω ενα εκτεταμένο set τραγουδιών WASP ή να τα φάω με καμία γυναίκα ή οτιδήποτε άλλο, χωρίς να καταστρέψω τα αυτιά μου και χωρίς να φάω καμιά αδέσποτη.

Θετικό της βραδιάς ήταν η καλή παρέα.
Preshow: Αραξιά για καφεδάκι, μαλακίτσες nonsence talk & γέλιο.
Aftershow party: με τους ίδιους -2 και τελική (σχεδόν) πτώση.

 
Comment by dddd on 16 October, 2006 12:57

@Uncle: I agree...το μόνο που μου μένει(μετά από ώριμη σκέψη) είναι να λέω ότι είδα και WASP
(επίσης τους άκουσα κιόλας κι ασ έκλεινα τ'αυτάκια μου προσπαθώντας απεγνωσμένα να τα προστατέψω απο τον άθλιο και υπερβολικά δυνατό ήχο του Μύλου)...μ'άρεσε αυτό με την καλή παρέα!

 
Comment by dddd on 16 October, 2006 13:15

...επιπλέον ο drummer συνέχεια έφτυνε??...αλλά ευτυχώς ήταν αρκετά πίσω στο stage, ώστε τα 'σκάγια' μάλλον έπαιρναν τον Βλάκι!Θέλω επίσης να αναφερθώ στο πιο gross σημείο της βραδιάς, οι WASP πίναν Gatorade...ότι περίσεψε στο τέλος, οι 'φανατικοί' το ζητούσαν και πίναν....λολ εντελώς!

 
Comment by rockordie on 16 October, 2006 21:53

Πολύ καλό το live και αυτά που λένε Nikos-uncle είναι γιατί έχουν πάει μόνο σε punk-grind-klain συναυλίες όπου το stage είναι 2x2 και οι 15 που παρακολουθούν είναι φιλαράκια μεταξύ τους οπότε όλα τους φαίνονται τέλεια.

Εντάξει o Blackie πούλησε λίγο μούρη αλλά από φωνή φωνάρα και ήταν λίγο πριμαριστός ο ήχος αλλά δεν είναι σούπερ black-death-doom μπάντα όπου το μπάσο είναι το μόνο που πρέπει να ακούγεται.

Το ευχαριστήθηκα και δεν μετανιώνω ούτε τα 35 της συναυλίας ούτε τα άλλα 40 για μπύρες στο after party (έχασες Nikos).