Pantheist

Posted by Elemental_Nausea on Thursday, November 09, 2006

Pantheism holds that the cosmos, taken or conceived of as a whole, is synonymous with God. The Cosmos is divine, and the earth sacred. The Cosmos is divine,
all share divinity.

Pantheists do not propose belief in a deity; rather, they hold nature itself as a creative presence. Pantheism reconciles science and religion through ecology leading to strong environmental awareness.

Pantheists believe in Divine Immanence. To the Pantheist, divinity does not transcend reality; it surrounds, and is within. All share divinity. This leads the pantheist to personal ethics of tolerance and understanding.



Οι Pantheist δημιουργήθηκαν απο τον Kώστα Παναγιώτου στις αρχές του 2000.Το πρώτο demo Dying Millenium,μια προσπάθεια του Κώστα σε στυλ ambient ,παρέμεινε ακυκλοφόρητο.

Στην συνέχεια με την ένταξη του Nicolas ,οι Pantheist αρχίζουν να αποκτούν μια συγκεκριμένη μορφή.

Με την βοήθεια session μουσικών ηχογραφήσαν το πρωτο τους Οfficial Demo 100 Years στα Templa Libitina studios με παραγωγό τον Stijn van Cauter(Until Death Overtakes Me).To 4 κομμάτι του δίσκου Envy Us ,είναι βασισμένο στο Prelude in C Minor του Chopin,καθώς και στo Symphony No. 7, 2nd movement του Βeethoven.

To μουσικό τους στυλ είναι επηρεασμένο απο την funeral doom σκηνή της Φιλανδίας (Τhergothon,Skepticism),ενώ δεν λείπει η χρήση ελληνικών παραδοσιακών οργάνων ,όπως μπαγλαμάς,εκκλησιαστικού οργάνου και πιάνου.

Τα φωνητικά εναλλάσονται ανάμεσα σε καθαρά, σε απαγγελίες καθώς και "brutal".
To 2002 o Frédéric Caure-bass( Bellator, Death Anos, Dune, Firma, Rhymes Of Destruction, Secundo Flumine,Thee Plague Of Gentlemen)και ο Oscar Strik (drums)εισχωρούν στην μπάντα και τον Απρίλιο του 2003 κυκλοφορεί το Ο Solitude που σαν πρώτο επίσημο album αποσπά πολύ καλές κριτικές τόσο απο το κοινό όσο και απο τον τύπο.

Το album αποτελείται απο 5 τραγούδια που συνολικά διαρκούν 57:42 λεπτά.Αργόσυρτες συνθέσεις σε συνδυασμό με εναλασσόμενα φωνητικά,που δημιουργούν μια ιδιαιτερώς σκοτεινή ατμόσφαιρα.Κύρια χρήση των πλήκτρων,ενώ στο album υπάρχουν και στοιχεία της ελληνικής μουσικής με την χρήση του μπαγλαμά.Τα quest φωνητικά στο Envy Us είναι του Stijn των Until Death Overtakes Me .

Τον Ιανουάριο του 2004 ο Οscar και ο Frederik αποχωρούν και αντικαθίστανται απο τον Κris(drums) και τον Wim(bass).To group μετακομίζει απο το Βέλγιο στην Αγγλία λόγω των προβλημάτων που αντιμετώπιζαν .Κατα την διάρκεια της ηχογράφησης του δεύτερου album τους Αmartia,o Andy και ο Μark απο τους Εsoteric γίνονται μέλη της μπάντας ,ενω αργότερα εισγώρησε και ο Ilia των Indesinence (guitars).Tον Μάρτιο του 2005 κυκλοφορεi επίσημα απο την Firedoom Records

Πρόκειται για ένα concept album που πραγματεύεται την πορεία ενός ανθρώπου διαπράττοντας τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα για να αποδείξει την ύπαρξη του Θεού μέσω της τιμωρίας, η οποία όμως δεν επέρχεται ποτέ.Τα φωνητικά εναλλάσονται απο ψαλμωδίες και χορωδιακά σε brutal. Γίνεται έντονη χρήση των πληκτρών καθώς και του εκκλησιαστικού οργάνου.Ενώ δεν λείπει και το παραδοσιακό στοιχείο με την χρήση του σαντουριου.Υπάρχουν κάποια ξεσπάσματα, όπως στο Wrath, που πρόκειται για ενα black metal κομμάτι και το πιο γρήγορο του δίσκου. Η συνολική του διάρκεια δεν ξεπερνά τα 76 λεπτά.

Το 2006 κυκλοφορούν το ΕP The Pains Of Sleep που περιλαμβάνει 2 νέα κομμάτια,μια διασκευή στο For Funerals To Come των Κatatonia ,ενα live video του Envy Us καθώς και το πρώτο τους demo 1000 . Years

Current Line Up

Kostas Panagiotou - Vocals, Keyboards
Andy Semmens - Vocals ,
Ilia Rodriguez - Guitars, Vocals
Mark Bodossian - Bass, Vocals
Sterghios -Drums

Envy Us

In Solitudes Eternal Bliss....Together We Shall Not Exist

10 comments:

Comment by dddd on 09 November, 2006 02:55

Αν και δεν είμαι ειδικός στο θέμα Doom έχω να πω πως οι Pantheist μου άρεσαν πολύ και νομίζω ότι είναι μια πολλά υποσχόμενη band στο χώρο της! Το γεγονός ότι ο leader της είναι Έλληνας μας τιμά ιδιαίτερα!

 
Comment by rockordie on 09 November, 2006 20:18

Ούτε εγώ το κατέχω το doom άρα δεν μπορώ να πω αν είναι καλοί στο είδος τους ή όχι.
Το Envy Us που άκουσα δεν με ενθουσίασε ιδιαίτερα (καθότι προτιμώ κάτι λίγο πιο γρήγορο και μικρό). Τους εύχομαι πάντως καλή επιτυχία.

Αυτό που είναι πραγματικά ενδιαφέρον είναι ότι το group όπως λες "μετακομίζει από το Βέλγιο στην Αγγλία", καλά κάνει και την ψάχνει έξω ο τύπος, γιατί αν περίμενε να κάνει καριέρα από την Ελλάδα...

 
Comment by Elemental_Nausea on 10 November, 2006 00:38

Καλά κάνει γιατί και το είδος funeral doom δεν είναι ότι και πιο εύπεπτο.Νομίζω πως είναι θέμα συνήθειας αν κάποιος επιλέγει γρήγορα ή αργά τραγούδια προς ακρόαση.Το αυτί απο κάποια φάση και μετά συνήθιζει και το 27λέπτο του φαίνεται τρίλεπτο.Είναι κρίμα πάντως που ποτέ δεν θα έχουν την αναγνώριση που τους αξίζει εδώ,καθότι για να λέμε και την αληθεία,τα ελληνικά μέσα δεν προωθούν κάτι πέρα απο τα συνηθισμένα.

 
Comment by toolman on 10 November, 2006 16:28

καλά να δώ τα ελληνικά μέσα να προωθούν pantheist και ας πεθάνω!!
δεν έχω ακούσει ποτέ pantheist αλλά μόνο και μόνο από το όνομα ξενερώνω κανονικά! pantheist;;;; γυφτοτυροβρωμικουλέικο και καρακιτς του κερατά!
βέβαια ποτέ δε ξέρεις...

 
Comment by uncle on 10 November, 2006 16:38

γυφτοτυροβρωμικουλέικο = (tre)lol

 
Comment by Elemental_Nausea on 10 November, 2006 16:55

toolman μην κρίνεις ποτέ ενα βιβλίο απο το εξώφυλλο.Αν είχες ακούσει θα σεβόμουν την απόψη σου αλλά όπως εσένα δεν σε πείθει το Pantheist που ουσιαστικά αναφέρεται στον "οπαδό" μιας ολόκληρης φιλοσοφίας,έτσι και εμένα το (μπορείς να τους ζητήσεις να το κάνουν κάπως αλλιώς όπως σου αρέσει, που να μην είναι και τόσο κιτς)γυφτοτυροβρωμικουλέικοαν όχι για κιτς τουλάχιστον για καρα κίτς μου κάνει.Καλά το πας να εξασφαλίσεις μια θέση στο λεξικό του Μπαμπινιώτη με λέξεις που δεν έχουν κανένα νόημα αλλα για τον δημιουργό τους αποτελούν κρεσέντο εφευρετικότητας.

 
Comment by uncle on 10 November, 2006 18:29

αυτό που μπορώ να προσθέσω είναι, οτι cd έχω αγοράσει, είτε ήξερα το συγκρότημα είτε όχι, όσες φορές έχει λύκο στο εξώφυλλο ή γυναίκα με τα βυζά (νέα λέξη ανάλυσης για τον Ζαφ) απέξω, βγήκε δισκάρα!

 
Comment by toolman on 10 November, 2006 18:50

καλά μη το παίρνεις τόσο σοβαρά, πλάκα κάνουμε, άλλωστε η λέξη αυτή είναι το λήμμα στο "pantheist" στο λεξικό του μπαμπι! χοχοχο!
συμφωνώ στο μη κρίνεις ένα βιβλίο απ'το εξώφυλλο αλλά όπως είπα κιόλας ποτέ δε ξέρεις... αλλά και λέω ΑΛΛΑ και από ένα όνομα αλλά και ένα εξώφυλλο φαίνεται το συγκρότημα γιατί αν μη τι άλλο αντιπροσωπεύουν και τη στάση του συγκροτήματος. και πολλές φορές έχω δικαιωθεί. φαντάζεσαι τους mayhem ή τους dodheimsgard με εξώφυλλο ένα λιβάδι; ή ένα εξώφυλλο των pain of salvation με ένα βελζεβούλ;
τέλος πάντων, το βρήκα γραφικό το όνομά τους, όπως και γραφικά βρίσκω εξώφυλλα με βυζιά και τράγους, έως και γελοία θα'λεγα. Ξέφυγα....
Υπάρχουν και εξαιρέσεις! Μη πυροβολείτε τον πιανίστα!

 
Comment by Elemental_Nausea on 12 November, 2006 23:00

Παιδιά αφήστε το funeral doom και πιάστε το metal hammer.

 
Comment by toolman on 12 November, 2006 23:35

μη πιάνεις στο στόμα σου τη μεταλλική βίβλο! χοχοχο! :PP