Pantera

Posted by dddd on Thursday, December 21, 2006

Τι να πω για το συγκρότημα αυτό...Οι Αμερικανοί PANTERA από το Texas που κάνανε τα πάντα γυαλιά καρφιά στο πέρασμά τους και δημιούργησαν το δικό τους stream,θα συνεχίσουν να προσφέρουν ατέλειωτες ώρες headbanging ακόμα και δια της απουσίας τους (και από τη σκηνή και από τη ζωή).Μία απο τις πιο μαύρες στιγμές στην ιστορία του συγκροτήματος και του metal,ήταν η δολοφονία του κιθαρίστα Dimebag Darrell από φανατικό την ώρα του live, με τη μπάντα που δημιούργησε μετά τη διάλυση των PANTERA ,(Damageplan):

"Statement from Atlantic Records"
"December 9, 2004"

"We are shocked and saddened by last night's horrible and senseless shootings. This is a tragic day for the music community, and our thoughts and prayers go out to the victims, their families, and the surviving members of Damageplan and their crew. Dimebag Darrell was an exceptional musician and an extraordinary person. Along with his brother and bandmate, Vinnie Paul, he was a member of the Elektra/Atlantic family for the past 14 years, and he will be deeply missed. The bravery displayed by Damageplan, their crew, their fans, and the local police will never be forgotten."



Line u Dimebag Darrell,Vinnie Paul, Philip Anselmo, Rex

Δισκογραφία:

1983 Metal Magic
1984 Projects in the Jungle
1985 I Am The Night
1988 Power Metal
1990 Cowboys From Hell
1992 Vulgar Display Of Power
1994 Far Beyond Driven
1996 The Great Southern Trendkill
1997 Live 101 Proof
2000 Reinventing The Steel
2003 Greatest Hits

Walk


...και μία "μπαλάντα" που έχει αφήσει εποχή...


Cemetery Gates

8 comments:

Comment by unclejack on 22 December, 2006 00:07

Πράγματι μια απο τις μπάντες που ακούς και δεν ξεχνάς. Δεν ξέρω κανέναν που να μη ξέρει τα δυο κομμάτια που φαίνονται στα clips. Κακώς δε οι πιο πολύ τους ξέρουν απο το Cowboys ή το Vulgar Display... και μετά. Και τα πρώτα είναι αξιόλογα, άσχετα με το πως διαφέρει η μουσική τους απο το γνωστό στύλ.

Darrell R.I.P.

 
Comment by rockordie on 22 December, 2006 00:38

Πως τους ξεχάσαμε τόσο καιρό τους αέρα-pantera, μου λέτε;

Στην τελική αποδείχτηκαν λίγο τρόμπες, που καταστρέψαν μια μπαντάρα για να φτιάξει ο καθένας την μαλακία του.

 
Comment by unclejack on 22 December, 2006 00:47

Και στην τελική ο αδικοχαμένος Dimebag δεν είχε τόσο ευθύνη στην διάλυση, όσο ο άλλος ο χαπάκιας!!

 
Comment by Nikos on 22 December, 2006 00:54

Μεγάλη η χαρά όταν ανακοινώθηκε ότι οι Pantera θα παίζανε με Slayer...και μεγάλη απογοήτευση όταν ακυρώθηκε το live...

 
Comment by guitarlikas on 22 December, 2006 01:22

Yeah!! Pantera!!! To "Cowboys from hell" είναι ο πιο πορωτικός δίσκος που χει βγει ποτέ! Έτσι απλά..Όσο για τον Dimebag..Έχει επηρεάσει πολλούς κιθαρίστες..Τι άλλο να πει κανείς..

 
Comment by Elemental_Nausea on 22 December, 2006 04:18

Ντάξει Pantera είναι αυτοί.Ακόμα και σε εμένα αρέσουν κάποια κομμάτια τους.Kάπου έχω και την βιντεοκασσέτα Vulgar Videos αν θυμάμαι καλά.Πάει καιρός απο τότε που την ειδα τελευταία φορά....πολύ καμμένη κασσέτα πάντως....Το This Love παραμένει ένα απο το favs μου.

 
Comment by Nikos on 22 December, 2006 04:31

This Love...απλά ακούστε το εδώ

 
Comment by Spirus on 22 December, 2006 20:59

Επηρέασαν και θα επηρεάζουν τον σκληρό ήχο για πάντα. Σημείο αναφοράς!