CRANIOLOGY - Pure Fuckin' Death

Posted by VoRTeX on Wednesday, January 10, 2007

Το N.W.O.H.M.B. πάντα πρώτο στις αποκλειστικότητες και μετά απο απαίτηση πολών οπαδών παρουσιάζει το πρώτο στην ιστορία της μουσικής αφιέρωμα στους Έλληνες και Θεσσαλονικείς Death Metalers CRANIOLOGY!

Οι CRANIOLOGY ξεκίνησαν να παίζουν γράφοντας δικά τους τραγούδια απο το 1998 και αποτελούνταν απο τους, Πέτρος Τζάτζας (κιθάρα), Παρασκευάς Μαντές (τύμπανα - φωνητικά) και Πέτρος Φωτιάδης (κιθάρα). Λίγο αργότερα ο Πέτρος Φ. αποχωρεί για μικρό διάστημα απο το σχήμα λόγω μουσικών διαφορών (????) και οι Πέτρος Τ. και Παρασκευάς Μ. συνέχισαν να γράφουν τραγούδια και να κάνουν πρόβες χωρίς να έχουν ηχογραφίσει ποτέ το υλικό τους.

Όλα αλάζουν το 2001 όπου ο Πέτρος Φ. ανανεωμένος στα φωνητικά (αφού έπεσε στο
βόθρο όσο ήταν μικρός), επιστρέφει και αναλαμβάνει ως τροβαδούρος και στιχουργός. Τότε ηχογραφούν το πρώτο τους επίσημο Demo ονόματι Necrocannibalistic Lust, το οποίο περιείχε 5 ωμά και ακατέργαστα Death/Grind τραγούδια, απο τα οποία ξεχωρίζουν τα Skull Penetration (με την τρομερή τσιρίδα), Murder Rampage και Hack Slash. Μετά το Demo συνέχισαν να σκορπάνε βία και φασαρία στα αυτιά ανυποψίαστων ακροατών γράφοντας ταυτόχρονα και υλικό για τη σύνθεση νέων τραγουδιών.
Μετά απο λίγο καιρό (Μάρτιος 2002) έρχεται η ώρα του Πέτρου Φ. να ντυθέι στο χακί και αυτός ήταν και το πρώτο μέλος της μπάντας που έπρεπε να υπηρετίσει τη μαμά πατρίδα. Οι άλλοι δύο εναπομείναντες κάφροι συνέχισαν να συνθέτουν τραγούδια μέχρι που ήρθε και η σειρά τους να υπηρετίσουν.

Έχουμε αισίως φτάσει στο έτος 2005 όπου βρίσκει τους CRANIOLOGY ανανεωμένους,
απολυμένους, και ορεξάτους για δουλειά. Έτσι μετά απο πολές πρόβες και δυσκολίες ηχογραφούν το δεύτερο τους επίσημο Demo Spit Hell το οποίο είναι ανώτερο και συνθετικά και απο άποψη παραγωγής. Το Demo περιέχει 4 δυνατά τραγούδια ατόφιου Old School Death στα χνάρια των Morbid Angel και Napalm Death το οποίο φτάνει και στο Metal Hammer απο το οποίο αποσπάσανε μια καλή κρητική με βαθμολογία 6 στα 10. Λίγο μετά την κυκόφορία του Demo το οποίο πέρασε και εκτός συνόρων έρχεται και η ώρα για το πρώτο τους Live μαζί με τους Broken Legs και τους Cease Of Breeding στο Club Saloniki το οποίο βιντεοσκοπήθηκε με σκοπό κυκλοφορίας ειδικής έκδοσης DVD σε συσκευασία απο χαρτί Dianna και λαδόκολα για μισκοτάκια σε σχήμα κρανίου. Μετά το Live έρχεται η δεύτερη αποχώρηση του Πέτρου Φ. λόγω μετανάστευσης στην Αυστρία για εύρεση εργασίας. Έτσι το κενό του τροβαδούρου έρχεται να καλύψει ο τραγουδιστής και κιθαρίστας των Dissolution, Γιάννης Παπαδόπυλος.

Απο αυτό το σημείο μέχρι και σήμερα η μπάντα κάνει αυτό που ξέρει να κάνει καλά, δηλαδή φασαρία γράφοντας νέο υλικό για την κυκλοφορία νέου Demo το οποίο θα περιέχει και επανεκτελέσεις παλαιότερων τραγουδιών. Ο Πέτρος Φ. επέστρεψε απο την Αυστρία και συζητιέται και η συμετοχή του σε κάποια απο τα τραγούδια του νέου Demo. Ελπίζουμε να το κυκλοφορίσουν σύντομα και να καταφέρουν να κάνουν και επίσημο CD.


5 comments:

Comment by dddd on 11 January, 2007 01:43

Άντε εγώ που γνώρισα πριν λίγο καιρό τον Uncle και ανταλλάξαμε μουσικές απόψεις μου δωσε να ακούσω Craniology...όλοι οι άλλοι τσισάκια στο πηγάδι? ...link...link...link...
upload...upload...upload

 
Comment by VoRTeX on 11 January, 2007 02:04

..link...link...link...
upload...upload...upload

τι εννοεί ο ποιητής?

 
Comment by dddd on 11 January, 2007 02:09

Όταν κάνεις ένα post καλό θα ήταν να βάλεις και κανένα link!Εάν δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα τότε ανέβασε τπτ εδώ και μετά βάλε και το link!
Έγινε σαφής ο ποιητής?

 
Comment by VoRTeX on 11 January, 2007 03:25

ετοιμάζω το demo τους σε mp3 και download link απο ftp server.

 
Comment by uncle on 11 January, 2007 11:25

Το σφαγμένο γουρούνι μέσα στην ομίχλη στο χωριό του παππού είναι πολύ cult!!!