P.M.R.C. (true story)

Posted by rockordie on Monday, May 28, 2007

Την Τετάρτη θα πάω επιτέλους να κάνω την εγχείρηση αφαίρεσης αμυγδαλών που ανέβαλα τόσα χρόνια (ναι, είμαι κότα) και μου έρχεται στο μυαλό συνέχεια το τραγούδι “Under The Blade” των Twisted Sisters. Όσοι καταλάβατε το γιατί, φαντάζομαι ότι ήδη χαμογελάτε, όπως κάνει κάποιος όταν του θυμίζουν μια τραγελαφική ιστορία, οι υπόλοιποι διαβάστε παρακάτω και ίσως μάθετε κάτι που αγνοούσατε.

Βρισκόμαστε στο έτος 1985 και τέσσερις αργόσχολες τσούλες και συγχρόνως σύζυγοι ανθρώπων με επιρροή στην Αμερικάνικη κυβέρνηση με αρχηγό την αρχιβλαμμένη Tiper Gore (την σύζυγο του παρά τρίχα president), κατά την διάρκεια ενός απογευματινού αφεψήματος δημιούργησαν την
PMRC (Parents Music Resource Center).
Στόχος τους ήταν να δημιουργηθεί ένα σύστημα ελέγχου που θα λογόκρινε την μουσική διαφόρων καλλιτεχνών που θεωρούσαν ότι διέφθειραν την νεολαία. Φυσικά, αφού το rock/metal χρησιμοποιεί πιο ελευθέρων ηθών λεξιλόγιο και ασχολείται και με άλλα θέματα πέραν του τρίπτυχου «σ’αγαπώ, μ’αγαπάς και αγαπιόμαστε» αποτέλεσε το κόκκινο πανί για την PMRC.

Το θέμα σύντομα πήρε αρκετά μεγάλες διαστάσεις και συντάχθηκε μια επιτροπή της γερουσίας για να κάνει μια ακροαματική διαδικασία όπου υπέρμαχοι και πολέμιοι της ιδέας αυτής θα εξέφραζαν τις απόψεις τους. Κάπου εδώ δεν περιγράφω άλλο και περνάω κατευθείαν στο αποτέλεσμα όλης αυτής της υπόθεσης που είναι το γνωστό σε όλους "Parental Advisory: Explicit Lyrics" sticker (βλέπε εικόνα) που υποχρεώθηκαν να έχουν κολλημένο οι δίσκοι/CD με μπινελίκια ή σεξουαλικού περιεχομένου στίχους. Λεπτομέρειες και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε
εδώ.



Τώρα θα σας εξηγήσω πως συνδέεται το Under The Blade.Η PMRC είχε καταγγείλει το συγκεκριμένο τραγούδι και έλεγε ότι οι στίχοι του αναφέρονται σε σαδομαζοχισμό (που όπως όοοολοι ξέρουμε είναι το πρώτο στάδιο της αποσάθρωσης της κοινωνίας). Κατά την διάρκεια λοιπόν της ακροαματικής διαδικασίας ο Dee Snider κλήθηκε να υπερασπιστεί την σύνθεσή του και το έκανε με τον καλύτερο τρόπο μάλιστα.

Στην αρχή είπε ότι (το τραγούδι) μιλάει για τον φόβο των ανθρώπων για τις εγχειρήσεις και γράφτηκε την περίοδο που ο κιθαρίστας του γκρουπ υποβλήθηκε σε μια επέμβαση. Την φοβερή σπόντα όμως την πέταξε λίγο αργότερα όταν είπε ότι κάποια τραγούδια μπορούν να ερμηνευτούν διαφορετικά ανάλογα με την φαντασία, τα βιώματα και τα όνειρα του καθενός. Η Tiper Gore έψαχνε για σαδομαζοχισμό και αυτό βρήκε ενώ αν κάποιος έψαχνε αναφορές για εγχειρήσεις και αυτός θα τις έβρισκε.

Στο παρακάτω βίντεο που είναι από το ντοκιμαντέρ (rockumentary) “
Metal: A Headbanger's Journey” μπορείτε να δείτε την προαναφερθείσα σκηνή με σχολιασμό από τον ίδιο τον Dee Snider και εδώ μπορείτε να διαβάσετε όλα όσα δήλωσε στην επιτροπή εκείνη την ημέρα.

Επίσης θα σας προτείνω να δείτε την ταινία (όχι ντοκιμαντέρ) Warning: Parental Advisory που διηγείται μια ιστορία αγάπης(!!!) με φόντο τα γεγονότα που προανέφερα.

…εντάξει, πλάκα κάνω δεν έχει ιστορία αγάπης, είναι μια ταινία αποκλειστικά για τα γεγονότα που προανέφερα, απλά ήθελα να πείσω και τους πιο ευαίσθητους που μας διαβάζουν να την δούνε.

11 comments:

Comment by guitarlikas on 28 May, 2007 18:55

Έχω δει το ντοκυμαντέρ που τα σπάει :)Priest, Deicide, Sabbath κτλ..Και οι "Λουκάδες" από την άλλη..Πολύ γέλιο!

 
Comment by ARD on 28 May, 2007 22:15

Προτείνω να μπει κάπου στο blog ο υπότιτλος The Filthy Six or something like that.

Η εμφάνιση του Dee στη γερουσία είναι όλα τα λεφτά, ο τύπος απλά είναι απίστευτος...

 
Comment by rockordie on 29 May, 2007 00:10

@guitarlikas: Οι "Λουκάδες"...lol

@alroud: The FilthySix, χμμ ενδιαφέρον, θα μελετηθεί και κάπου θα βρεθεί θέση και γι'αυτό.

 
Comment by Anonymous on 29 May, 2007 02:38

To σημειο που εξηγει αταραχος τι σημαινει SMF ολα τα λεφτα

 
Comment by rockordie on 29 May, 2007 14:47

@davidian: Και το άλλο για τον σαδομαζοχισμό και την Tiper το λέει πολύ φυσικά...στον άντρα της!!!

 
Comment by ARD on 29 May, 2007 23:10

Blackie Lawless, Live… In The Raw 1984 (Live at the Longbeach arena), intro to «Harder, Faster»: «I’ve been reading an awful lot, in the newspapers and the magazines about me and my boys here. And I’ve been reading one article in particular about an organization you might have heard of before, that they call the P.M.R.C.. I’ve read that they say that they think that we are sexual perverts. Now, this is coming from a bunch of people that they call The Washington Wives and I don’t know about you, but to me this sounds like some sort of Jacky Collins Hollywood fuckin’ novel, if you ask me. So this is for their whole bunck. Because they can SUCK ME, SUCK ME, EAT ME RAW!!!!»

 
Comment by ARD on 30 May, 2007 18:34

Την παραπάνω ατάκα του B.L. την κατεβάζετε εδώ, ενώ από εδώ κατεβάζετε τον ύμνο των Warrant "Ode to Tipper Gore".

 
Comment by Anton on 31 May, 2007 21:30

Όντως πολύ καλό το ντοκυμαντέρ. Νομίζω έιχε πει καλά λόγια και ο Rod Smallwood των Maiden γι αυτό.
Παρεπιπτόντως πολύ καλό το live των Kreator/Celtic Frost και από την άλλη οι άνθρωποι έχουν αποθρασυνθεί όσον αφορά τη συναυλία των Motorhead. 48 ευρώ ρε; Να βγάλουν τις διακοπές στην Ibiza θέλουν οι καημένοι...

 
Comment by Dimos El Grec on 03 June, 2007 15:16

Αυτή την ταινία πρέπει να την δω!
Πολλή σαπίλα ρε αδελφέ!
Πολύ σαπίλα και δήθεν!
Νιάζονται όλοι ντεμέκ για την νεολαία!
Ελπίζω να πήγε καλά η εγχείριση τουλάχιστον!
Αν το είχα διαβάσει πιο μπροστά θα ερχόμουν να κάνω εφημερία για παρέα!!!!

 
Comment by Wise_One on 06 June, 2007 12:42

Δεν κοιτούσαν/άνε να εξαλείψουν τα διάφορα άλλα προβλήματα που μαστίζουν/αν την Αμερική, η μουσική τους ενόχλησε. Ναι είναι μέσο επιρροής, ναι ίσως οδηγήσει κάποιους ηλίθιους σε βλακείες αλλά η οπλοκατοχή σεν είναι τόσο σοβαρή όσο η λογοκρισία που θέλουν στη μουσική!!!

 
Comment by Mr.Fixit on 01 July, 2007 03:16

Tous phge sto dwmatio o 8eios Dee-panw tous arxhge