The Great Metal Rip Off

Posted by uncle on Saturday, December 01, 2007

Θεωρώ ότι πρέπει να ειπωθεί και αυτό κάποια στιγμή εδώ. Χρόνια τώρα παρακολουθούμε κάποιες εταιρίες να καπηλεύονται τον μεταλλά ακροατή και fan των συγκροτημάτων με κυκλοφορίες και καπάκι κυκλοφορίες limited, extra limited, επανεκδόσεις με 83 bonus, κλπ. Εντάξει στο χέρι του καθενός είναι να το πάρει ή όχι, αλλά στην τελική μιλάμε για ένα κάρο φράγκα, που δεν τα έχουμε όλοι ή τουλάχιστο δεν μας έχει κόψει το duh metal μυαλό μας να φυτέψουμε ένα 100ευρω για να μας βγάλει ένα φυτό με 100ευρά.

Αφορμή για αυτό στάθηκε η κυκλοφορία των νέων single του Tobi Sammet "Avantasia - Lost in Space pt.I" & "Avantasia - Lost in Space pt.II", με τα οποία θέλει να σαγηνεύσει τα αυτιά μας για την επερχόμενη κύρια κυκλοφορία του "Avantasia - The Scarecrow", που κυκλοφορεί στο τέλος Ιανουαρίου 2008. Ως προς το μουσικό κομμάτι δεν έχω να πω τίποτα. Συμπαθητικά και catchy power κομμάτια, γρήγορα και slow, συνεργασίες με ονόματα όπως Jorn Lande, Eric Singer, Bob Catley κ.α., ωραίες διασκευές ιδίως το "Lay All Your Love On Me" των ΑΒΒΑ.
Αλλά που πας ρε καραμήτρο, από τα 14 κομμάτια των 2 single, τα 3 είναι ίδια και τα 9 είναι nonalbum? Γιατί δεν βγάζεις δυο άλμπουμ ή ένα διπλό να τελειώνουμε, όπως το πρώτο το Avantasia ρε αδερφέ (χώρια ότι μας το παίζεις και μουράτος γκόμενος τώρα!!!)!! Τι υστερία κονόμας είναι αυτή??? Πάλι καλά που υπάρχει και το "ράφι" στην τελική.

7 comments:

Comment by toolman on 02 December, 2007 16:09

άσε τον μαλάκα τον τομπάιας και πιάσε τους ντίλινγκερ ρεεεεεεεεεεεεε!!!!!!!!
χαχαχα!

 
Comment by rockordie on 02 December, 2007 21:03

Που είναι οι φωτογραφίες?

 
Comment by uncle on 02 December, 2007 21:06

another strike against me!!

 
Comment by dddd on 02 December, 2007 22:08

...έχω την εντύπωση πως από το ράφι δανείστηκα δύο άλμπουμ Χ2...?

 
Comment by Wise_One on 03 December, 2007 08:09

Ναι ρε έλεος. 2 single να προηγούνται μιας κυκλοφορίας; Ας έκαναν τουλάχιστον ένα ολοκληρωμένο ΕΡ... Αλλά κοίτα, οι Edguy έχουν 2 χρόνια να βγάλουν δίσκο και κάπως πρέπει να ζήσει κι αυτός.

Πάντως να πώ την αλήθεια δε πολυγούσταρα με τα τραγούδια. Το 2ο single δε τ' άκουσα ακόμα, πάντως το πρώτο μου θυμίζει έντονα edguy του rocket ride.

 
Comment by ARD on 06 December, 2007 18:09

Respect uncle. Ολόσωστος. Να σημειώσω εδώ ότι τα δύο Avantasia εξακολουθούν (τουλάχιστον στα νταβατζίδικα της Αθήνας) να είναι αρκετά τσιμπημένα (15-17€).

Πάντως, τα σινγκλάκια δε μου έκαναν κάτι το φοβερό. Ωραία να τα ακούς στο δρόμο προς τη δουλειά, αλλά παρά είναι μελωδικά. Όσον αφορά τη διασκευή των ABBA, θα μπορούσαν να διασκευάσουν κάτι άλλο. Δεν ξέρω, κάτι δε μου κολλάει.

 
Comment by Anonymous on 12 December, 2007 04:42

Pisteyo pos ayto pou vriskete piso apo ton mousiko ksepesmo ton Avantasia kai Edguy einai ena onoma:
NUCLEAR BLAST.

H ektos kai an einai kamia iosh pou kykloforei anamesa stis POWER METAL bandes ths europhs kai kolhsane oloi.
Makria apo emas...... tha kano emvolio kata tou iou shmera kiolas!