High Fidelity – Απογοητεύσεις

Posted by rockordie on Sunday, July 27, 2008

Μου αρέσουν οι λίστες. Μάλιστα καλά ακούσατε, μου αρέσουν οι λίστες και γι’ αυτό ξετρελάθηκα με το High Fidelity του Nick Hornby. Όποιος δεν το έχει διαβάσει πρέπει να τρέξει αμέσως να το προμηθευτεί γιατί δεν υπάρχει καλύτερο καλοκαιρινό ανάγνωσμα από αυτό. Οι αναλφάβητοι βέβαια μπορούν να δουν μόνο την ταινία (που είναι πολύ καλή) αλλά θα χάσουν ένα μεγάλο ατού του βιβλίου που ο είναι τρόπος που οι μουσικόφιλοι πρωταγωνιστές κατασκευάζουν συνέχεια Top 5 λίστες (τραγουδιών – δίσκων – singles - ταινιών - πρώτων ραντεβού – χωρισμών κτλ). Τέλος πάντων το συστήνω ανεπιφύλακτα και αν σε κάποιον δεν αρέσει ας διαβάζει μόνο Nitro ή Espresso γιατί μόνο για τέτοια είναι.

Το ξέρω ότι μακρηγορώ και αργώ να μπω στο θέμα αλλά είπαμε, blog είμαστε στην τελική και γράφουμε απλά τις σκέψεις μας, και σε όποιον αρέσει…συνεχίζω λοιπόν.

Διαβάζοντας το blog του μεταλλοσυνάδελφου
rock2thebone είπα να επισκεφτώ κάποια από τα links που έχει κάτω από την ετικέτα “Partners In Crime”,έτσι λοιπόν έπεσα πάνω στο blog του Νοσταλγού. Με το που φόρτωσε η σελίδα το Lost Reflections άρχισε να παίζει στα ηχεία μου, πράγμα που με εκνευρίζει αφάνταστα όπως έχω δηλώσει επανειλημμένως (αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας). Αυτήν την φορά δεν έκλεισα αμέσως την σελίδα (συνήθης τακτική που ακολουθώ) παρά κάθισα να ακούσω ολόκληρο το τραγούδι μιας και οι Crimson Glory είναι μια από τις μπάντες που συμπαθώ ιδιαίτερα.
Το μόνο πράγμα που σκεφτόμουνα κατά την διάρκεια του τραγουδιού είναι πόσα κιλά μαλακίας κουβαλάνε μερικοί καλλιτέχνες. Πως είναι δυνατόν να κυκλοφορείς δισκάρες και μετά να τα κάνεις τελείως σκατά. Πως είναι δυνατόν να προσπαθείς φτάσεις έναν στόχο (που για τους μουσικούς είναι η αναγνώριση και η αποδοχή της δημιουργίας τους) και μετά να κλωτσάς την καρδάρα με το γάλα (που λένε οι παλιότεροι).
Ιδού λοιπόν μια μικρή λίστα με τις απογοητεύσεις που ένιωσα κατά καιρούς από διάφορα συγκροτήματα.

5) Iced Earth
Μετά την κυκλοφορία του Something Wicked κυκλοφορεί το μέτριο (<= άλλη λέξη για το χάλια) Horror Show και μετά ο κεφτές (Matt) αποφασίζει να παρατήσει το τραγούδι και να ασχοληθεί με το μπατσιλίκι wtf???
4) Crematory
Βρίσκουν τον Matthias,κυκλοφορούν το απίθανο Believe και μετά….διαλύονται.
3) Sentenced
Ένα χρόνο μετά το Amok (με το ανεπανάληπτο Nepenthe) φεύγει ο τραγουδιστής γιατί μάλλον τον χάλασε που η μουσική τους επιτέλους άρεσε στον κόσμο και μετά σκοτάδι ή αλλιώς (όπως λέει και ο Νεμπεγλέρας) πέρασε η ώρα.
2) Paradise Lost
Σιγά σιγά, βήμα βήμα, δίσκο δίσκο, γίνονται καλύτεροι μουσικοί και συγχρόνως κατακτούν όλο το μεταλλικό κοινό με τους μελαγχολικούς τους στίχους και τις δυναμικές μελωδίες τους με αποκορύφωμα το Draconian Times. Έπειτα ο Holmes πηγαίνει σε ένα dance club, απογοητεύεται που δεν τον αναγνωρίζει κανείς και αποφασίζει να γίνει trendyς μήπως και τον μάθουν οι fans των Depeche Mode. Το One Second μετά βίας κρατάει τα προσχήματα αλλά από εκεί και πέρα η ντισκομπάλα και η μαλακία παίρνουν τα ηνία.
1) Crimson Glory
Η μεγαλύτερη μουσική απογοήτευση που ένιωσα ποτέ, δύο αριστουργήματα και ένα τεράστιο ερωτηματικό ήταν η κληρονομιά που άφησαν οι Crimson Glory στο metal. Γιατί ρε παιδιά, ΓΙΑΤΙ;

6 comments:

Comment by Panos Konstantinidis on 28 July, 2008 01:15

Sentenced: εν τάξει και το Down αλλά και το Frozen μου αρέσανε πολύ.

Iced Earth: θεωρώ όλους τους δίσκους τους κορυφαίος (χωρίς να έχω ακούσει το The crucible...). Ο Barlow όντως έκανε μαλακάι που έφυγε αλλά δεν μπορώ να κρίνω το συγκρότημα (ως σύνολο) από μια άτυχη κίνηση του Barlow.

Για του Crimson, οι δύο πρώτοι ήτανε κορυφαίες δισκάρες, από το strange... και μετά κάπου τους έχασα.

 
Comment by rockordie on 28 July, 2008 11:17

@panos: Η λίστα αυτή είναι καθαρά προσωπική. Πιστεύω ότι ο καθένας έχει απογοητευτεί από κάποια συγκροτήματα και δεν είναι ανάγκη να είναι τα ίδια σε όλους.

 
Comment by psarog on 28 July, 2008 14:12

Το έπλυνες το χέρι σου πριν πληκτρολογήσεις Depeche Mode?

 
Comment by rockordie on 29 July, 2008 11:16

@psarog: Τα έπλυνα, τα έπλυνα...μετά την πληκτρολόγηση για να μην κολλήσω τίποτα.

 
Comment by Anonymous on 01 August, 2008 12:44

Συμφωνώ με όσα είπες rockordie αλλά πλέον ο Barlow επέστρεψε και to new album των Iced Earth κυκλοφορεί ήδη στον net-κόσμο.H φωνή του παραμένει εξαιρετική και το album αρκετά καλό, αν και θα σε παρότρυνα να ακούσεις απο το Promo που έβγαλαν το κομμάτι "The Clouding"...

(Y.Γ. ο Matt όσο δήλωνε "μπάτσος" είχε φτιάξει μία μπάντα με όνομα "Pyramaze" με παρόμοιο στυλ με τους I.E.)

Stay heavy _\m/

 
Comment by rockordie on 01 August, 2008 22:05

Οι Pyramaze δεν ήταν μπάντα του Matt απλά προσελήφθει εκεί μέχρι να τα ξαναβρεί με τον γαμπρό του.
Παρότι γύρισε όμως δεν έχω high hopes για τον νέο δίσκο.