(A)live and kicking… bastards

Posted by W@bbs on Thursday, October 09, 2008

Όταν με ενημέρωσε ένας φίλος, πριν από αρκετό καιρό, ότι οι Motorhead θα βγάλουν νέο άλμπουμ πέταξα από τη χαρά μου. Εκείνος, πάλι, απόρησε πως είναι ακόμα ζωντανοί και βγάζουν δίσκο. Ό,τι και να του πω θα χαλαλίσω σάλιο και φαιά ουσία. Εδώ και δύο μέρες έχω στα χέρια μου το “Motorizer”, το νέο δίσκο των Motorhead, που απλά γ*μεί και δέρνει.

Τι και αν ο Lemmy είναι στα πρόθυρα κατάρρευσης από τα “ξύδια” και τις καταχρήσεις, τι και αν είναι ο 24ος δίσκος του συγκροτήματος. Οι Motorhead ποτέ δεν έπαψαν να έχουν στιλ και attitude που θα ήθελαν να έχουν πολλά συγκροτήματα. Ο δίσκος έχει 11 κομμάτια, όλα ένα και ένα, που επενδύονται από τη φωνάρα του Lemmy, που τραγουδάει με νόημα “Rock out with your cock out, impress your lady friends”. Από το πρώτο κιόλας τραγούδι το “Runaround man”, ο δίσκος τα σπάει κανονικότατα. Όσοι, πάλι, περίμεναν να ακούσουν κάτι διαφορετικό και βελτιωμένο ας ακούσουν καλύτερα κάτι άλλο και να μας αφήσουν ήσυχους να απολαύσουμε το δίσκο. Άλλωστε το ρητό είναι γνωστό “We are Motörhead. We play Rock 'n' Roll”. Απλά και ξεκάθαρα.

Βέβαια, κριτική δεν μπορείς σ’ ένα τέτοιο συγκρότημα που έχει τόσο μεγάλη πορεία στο χώρο και έχει επηρεάσει άπειρα συγκροτήματα, που πίνουν νερό στο όνομά τους. Ότι και να γράψω θα είναι πολύ λίγο.

Πέρα από τους Motorhead μου άρεσε και τo καινούριο των “Trivium”, που έχει τίτλο “Shogun”. Ωραίο, αλλά το “Ascendancy” ήταν πολύ ανώτερο, κατά την άποψή μου. Ξεχωρίζουν τα “Kirisute Gomen” και “Down from the sky” (για μένα τουλάχιστον). Επίσης, μια χαρά μου φάνηκε και το “The formation of damnation” από “Testament”.

Βέβαια σαν τους Motorhead δεν είναι… Μη τρελαθούμε κιόλας.

Υ.Γ. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ομάδα του N.W.O.H.M.B. που με δέχτηκε. Thanks again!

11 comments:

Comment by rockordie on 09 October, 2008 21:38

Χαρά μας η προσθήκη νέων μελών. Καλώς ήρθες και καλή συνέχεια.

 
Comment by dddd on 09 October, 2008 23:01

Welcome too!

 
Comment by uncle on 09 October, 2008 23:34

όχι ξύδια όχι ξύδια.... Jack n Coke!

 
Comment by Panos Konstantinidis on 10 October, 2008 00:10

Οι Motorhead είναι εγγύηση... we are Motorhead...

 
Comment by ARD on 10 October, 2008 08:08

Ναι, όντως, οι Motorhead έκαναν για 23η (νομίζω) φορά το θαύμα τους. Δεν περίμενε κανείς αριστουργήματα, just beer and rock'n'roll, αλλά γι' αυτό ακριβώς γουστάρουμε Motorhead, έτσι; Το δισκάκι είναι πολύ καλό και, παρά την απλότητα των τραγουδιών, είναι πολύ ικανοποιητικό το επίπεδο της παραγωγής.

\m/ W@bbs welcome aboard! \m/

 
Comment by W@bbs on 10 October, 2008 11:15

Thanks για το welcome!

@Uncle: Όντως Jack n Coke. Τις συσκευασίες της παρέας όμως.

 
Comment by Elric on 10 October, 2008 14:15

Το Motorizer τα σπάει γενικά. Το απίστευτο με τουσ Motorhead είναι ότι κάθε φορά βγάζουν (σχεδόν) τον ίδιο δίσκο αλλά κάθε φορά ακούγονται και καλύτεροι!!

btw... τον Trivium δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσίασε.


ohhh... and welcome aboard lad!

 
Comment by W@bbs on 10 October, 2008 15:28

@elric: Έχεις απόλυτο δίκιο. Αν ακούσεις όλα τα album δε θα βρεις διαφορές. Αυτό είναι και ένας λόγος που τους κάνει σταθερή μουσική αξία.

 
Comment by rockordie on 10 October, 2008 15:53

Ψιτ, elric για lass πρόκειται.

 
Comment by Elric on 10 October, 2008 17:34

:o oops... :) my bad

 
Comment by W@bbs on 11 October, 2008 14:06

@RoD: Ευχαριστώ που αποκατέστησες την "τιμή" μου. (χαχα!)

@elric: It's ok! :)