Angry again and again…

Posted by W@bbs on Friday, October 24, 2008

Δεν ξέρω εάν όλοι οι αναγνώστες/contributors/περαστικοί του blog έχουν την ίδια αδυναμία στους Megadeth, όπως έχω εγώ. Μπορεί η μπάντα να πέρασε από 40 – και βάλε- κύματα, να έχει αλλάξει πολλά μέλη, ο Mustaine μετά τα ναρκωτικά να ανακάλυψε τη θρησκεία και να ψιλο-κράζει ακόμα τους Metallica, που το έδωσαν πόδι πριν από 800 χρόνια, παρ’ όλα αυτά παραμένει μια από τις σημαντικότερες μπάντες στην ιστορία του metal και καλά κάνει!

Τον Ιανουάριο του 2009 οι Megadeth επιστρέφουν στην επικαιρότητα με νέο δίσκο, ο οποίος ετοιμάζεται στο καινούριο στούντιο του Mustaine, ενώ το Μάρτιο θα κάνουν και μια παγκόσμια τουρνέ για τον προωθήσουν (λες να έρθουν κι από το Greece;). Τους Megadeth αποτελούν, πλέον, οι Chris Broderick (κιθάρα), James Lomenzo (μπάσο) και Shawn Drover (drums). Αν και δεν έχουν διαρρεύσει πολλές πληροφορίες για τον τίτλο και ύφος του άλμπουμ, το μάτι μου πήρε μια δήλωση του Mustaine που λέει ότι ο νέος δίσκος θα είναι ο καλύτερος που έχουν κάνει. Όλα θα φανούν στη νεκροψία…

Για τους πολύ φανατικούς του συγκροτήματος, πάντως, θα κυκλοφορήσει και ένα DVD με την εμφάνιση του συγκροτήματος στο San Diego το Μάιο που μας πέρασε, ενώ έχουν κυκλοφορήσει και ένα ακόμη best of δίσκο.

Υ.Γ. Το video είναι του ’99 και ο Mustaine φαίνεται νεότατος. Δυστυχώς δεν έχει καμία σχέση με την τωρινή του κατάσταση.

7 comments:

Comment by rockordie on 24 October, 2008 21:10

O Mustaine έχει μερικά καταπληκτικά τραγούδια αλλά στο σύνολο είναι αποκαρδιωτικός. Για κάθε ένα καλό τραγούδι αντιστοιχούν 7-8 μπούρδες...κάτι σαν τους Manowar δηλαδή.

 
Comment by ARD on 25 October, 2008 13:11

Θα συμφωνήσω με τον Tap'n'Roll τύπο από πάνω, αν και πιστεύω ότι η αναλογία είναι λίγο καλύτερη, δηλαδή 1 προς 4. Το θέμα είναι ότι τα καλά τους είναι πολύ καλά και γι' αυτό στηρίζονται. Πάντως θα γούσταρα πολύ να δω το Priest Feast που ξεκινά νομίζω το 2009 με Priest, Megadeth και Testament. Ένας λόγος ο εκρηκτικός συνδυασμός κι άλλος ένας το ότι δεν έχω δει Megadeth live.

 
Comment by Panos Konstantinidis on 25 October, 2008 13:53

Πολύ μαλάκας ο Mustaine αλλά επίσης πολύ μεγάλο (μουσικώς) συγκρότημα οι Megadeth. Φαίνεται ότι η μουσική ιδιοφυϊα και η μαλακία στον Mustaine είναι ανάλογα. Θα διαφωνήσω με τους προλαλήσαντες, όλοι οι δίσκοι μέχρι και το Youthanasia (με αποκορύφωση το διαμάντι Rust in peace) είναι από πολύ καλοί ως κορυφαίοι.

Αν είχει λίγο μυαλό παραπάνω και τον σέβονταν όλοι ως άνθρωπο θα είχε σβήσει πολλά συγκροτήματα από το χώρο του μέταλ.

 
Comment by uncle on 26 October, 2008 16:59

για μένα το κεφάλαιο αυτό τελείωσε με το Cryptic Writings. Ε πως να το κάνουμε δεν περνάει άλλο η μπογιά σου. Δισκογραφικά είναι ανύπαρκτοι μετά το Youthanasia και το μόνο που άξιζε ήταν να τους δω Live για να ξεχρεώσω.

 
Comment by W@bbs on 26 October, 2008 20:21

@All: Οι Megadeth είναι από τις μπάντες που πέρασα την εφηβεία και χαίρομαι όταν ακούω κάποια παλιά κομμάτια. Μεταξύ μας δε νομίζω ο νέος δίσκος να είναι κάτι σπουδαίο. Ίσως αν τους δω live να κλείσει το κεφάλαιο Megadeth...

 
Comment by Xavier on 27 October, 2008 17:18

Εγώ που τους είδα live 2 φορές το 2005, ήταν κάπως περίεργα. Παίζαν μόνο τα κομμάτια γιατί όπως είπε ο Mustaine επί σκηνής, "πληρώσατε για να μας δείτε να παίζουμε μουσική και όχι για να σας μιλάμε". Και ενώ οι εκτελέσεις ήταν καλές, το όλο πράγμα ήταν άψυχο και παγωμένο και εμένα δεν μου άρεσε. Αυτό που λένε "επαγγελματικές" εμφανίσεις...

 
Comment by Giannis P. on 27 October, 2008 21:47

Η φωνή του Mustaine ήταν αυτή που έχει κρατήσει μακριά από τους Megadeth, δεν τη παλεύω με την καμία.

Είναι ζήτημα εάν ξέρω πέντε κομμάτια τους, από τα οποία δε μου αρέσει κανένα.