Haggard Live: Awaking Thessaloniki

Posted by uncle on Saturday, November 22, 2008

πραγματικά δεν ξέρω από που να αρχίσω, ακόμα και τώρα σχεδόν 18 ώρες μετά το live είμαι ακόμα κάτω από την επιρροή της μαγείας που εισέπραξα εχτές. Έχω πάει σε συναυλίες από σχεδόν όλα τα είδη της metal, αυτό που πέρασε εχτές από το κορμί μου ήταν πρωτόγνωρο για μένα. Ένας απίστευτος οργασμός συναισθημάτων. Όποιος δεν ήρθε χτες, έχασε πολλά γιατί και τα λόγια είναι λίγα και αποτυπωμένα νεκρά πάνω στο λευκό φόντο.

Ένα μήνα τώρα με βασάνιζε το θέμα των Haggard, γιατί αρχικά είχαν ανακοινώσει στο site τους ότι θα έπαιζαν Θεσσαλονίκη, μετά ακυρώθηκε, και τελικά τις τελευταίες μέρες έγινε γνωστό ότι τελικά θα έρθουν. Ένα βάρος φάνηκε να φεύγει από πάνω μου, μιας και περίμενα να τους δω ζωντανά από το 1997, και ανταμείφθηκα πλήρως.

Γνωρίζοντας ότι οι πόρτες θα άνοιγαν στις 20.30, έφτασα 21.10 έχοντας στο νου ότι και να έχανα το support δε μου καιγόταν καρφί. Αλλά τελικά αποζημιώθηκα και για αυτό. Όσο περιμέναμε να ανοίξουν οι πόρτες, εγώ και οι υπόλοιποι, ήτοι: RoD, Χ, Μπίλλης νιώθαμε στην πλάτη μας ματιές σαν μαχαιριές, που τελικά αποδείχτηκε ότι ήταν ο Elric ο οποίος μας βρήκε μέσα στο μεταλλοτσούρμο (δυστηχώς η W@bbs δεν μας βρήκε, αλλά θα έχει και άλλες ευκαιρίες, χαχαχα).











Οι πόρτες άνοιξαν 21.30 και είδα και το support τους οποίους αγνοούσα ως τώρα αλλά τελικά μου άρεσαν (ίσως γιατί ήμουν ο μόνος που καταλάβαινα τους στίχους ή αν θέλετε γιατί ήταν συντοπίτες μου από την παλιά πατρίδα). Το όνομα τους Remember Twilight. Μια μίξη από goth/medieval/doom/folk/metal, κάτι σαν Skyclad αλλά πιο σκληροί και πιο γρήγοροι. Έπαιξαν 5-6 τραγουδάκια και δυστυχώς έπρεπε να κατέβουν για το main act.

Intermezzo 20 λεπτών για soundcheck (ξανά). Κλασσικός ανεφοδιασμός της μπύρας, τσιγάρα, smalltalk μιζέριας για τις δουλειές μας κλπ.










....και ήρθε η στιγμή που τόσα χρόνια περίμενα. Haggard Live!!!! \m/\m/. Τέλος. Δεν περίμενα βασικά τόσο καλό και καθαρό ήχο, ιδίως με 10 διαφορετικά όργανα στη σκηνή (εντάξει να πούμε και του στραβού, πως σε κανα 2 στιγμές μικροφώνιζε λίγο, αλλά οκ). Θα μπορούσα να πω πως έπαιζε cd αλλά η φωνή του Asis ζωντανή είναι καλύτερη. Αλλά ο τύπος είναι μάγος σε αυτό που κάνει!!! σε κάθε λέξη ή και ψίθυρο ακόμα καταλάβαινες την αρμονία που διέπει αυτόν, τις νότες και τους στίχους. Ένα βάλσαμο στο αυτί και την ψυχή. Και χωρίς να θέλω να στερίσω από κανέναν την υστεροφημία τους, όλοι τους ήταν υπέροχοι. Τα έδωσαν όλα και κυρίως η επαφή με το κοινό ήταν θαυμάσια.











Το playlist κάλυπτε όλες τις δισκογραφικές τους δουλειές, και ακούστηκαν κομμάτια όπως τα:
The Origin - Tales of Ithiria, Upon Fallen Autumn Leaves, Herr Manelig, The Observer, Awaking the Centuries, The Final Victory, Statement zur Lage der Musica, In a Fullmoons Procession, Prophecy Fulfilled and the Dark Night Entered, De la Morte Noir, The Day as Heaven Wept και το In a Pale Moons Shadow (και σίγουρα αρκετά ακόμα που πλέον δε θυμάμαι).










Βασικά το μυαλό μου έχει αδειάσει τώρα, και έχει γεμίσει με διάφορες εικόνες και συναισθήματα καθώς έβαλα να παίζει μερικά κομμάτια Haggard στο player, αλλά φαντάζομαι το ότι θα με συμπληρώσουν και οι υπόλοιποι παρόντες.
Κρατάω μόνο την υπόσχεση του Asis για γρήγορη επιστροφή στην metalοπόλη μας (και ελπίζω να μην είναι μόνο λόγια του αέρα και τις στιγμής)


\m/ Hailz

Post Scriptum:

Ενα μεγάλο thanks στον Βαγγέλη, που κατάφερε να τους φέρει τελικά \m/\m/
Σκατά στην Didi και το ίδιο και στους ιθύνοντες της πόλης μας που έχουν μέγαρο μουσικής μόνο για μαλακίες και αρπαχτές άλλου είδους Fuck Off.


Update:
και για να δακρύσουν αυτοί που δεν ήρθαν behold



Haggard - Eppur Si Muove

12 comments:

Comment by vpapanik on 22 November, 2008 23:00

Το άχαρο μπετονοκούτι που λέγεται μέγαρο είναι πολύ μικρό για να χωρέσει τη μουσική ιδιοφυία του Asis.

Ο θείος με κάλυψε πλήρως και προσυπογράφω. Το μόνο που θα προσθέσω είναι οι απόλυτες ΘΕΕΣ στα φωνητικά και τα βιολιά, οι οποίες λες και βγήκαν από elven forest της Μέσης Γης (ιδιαίτερα αυτή στην τελευταία φωτό).

Η φωτογραφική μου δεινότητα δεν αναφέρθηκε βέβαια, αλλά θεωρείται δεδομένη.

 
Comment by vpapanik on 22 November, 2008 23:13

+Per Aspera Ad Astra
+Eppur Si Muove

Ο "Χ" ποιός είναι ;

 
Comment by dddd on 23 November, 2008 00:41

Ωραία περάσατε κουφαλίτσες!

 
Comment by rockordie on 23 November, 2008 01:19

Είχα πει ότι θα συμπλήρωνα κάτι στο post αν χρειαζόταν αλλά είναι τόσο καλό (ειδικά η πρώτη παράγραφος είναι για Πούλιτζερ) που δεν θέλω να το χαλάσω και θα γράψω εδώ τις μαλακίες μου για την χτεσινή βραδιά.

1ον) Νόμιζα ότι η ακουστική του χώρου θα ήταν η χειρότερη στην πόλη...έκανα λάθος, το Ξυλουργείο του Μύλου κρατάει σταθερά τα ηνιά.

2ον) Το opening act δεν ήταν τόσο χάλια όσο το περίμενα και κράτησε αρκετά όσο να μην κουραστεί κανένας, μπράβο τους.

3ον) Οι Haggard είναι (παρότι μερικοί θα διαφωνήσουν) METAL μπάντα με κεφαλαία γράμματα. Θα το ξαναπώ, δεν είναι ανάγκη να βαράνε οι δίκασες 2 ώρες για να είναι κάτι metal.

4ον) Information: 4 από το συγκρότημα είναι Ιταλοί (ποιός θα το περίμενε)...και μάλιστα ο ένας κοντοχωριανός (αυτό ποιός το περίμενε). Γειά σου ρε Νικολό, άντε και με πτυχίο του χρόνου!!!

-----------------
Από εδώ αρχίζει η γκρίνια
-----------------

5ον) Γαμώ τους πουσταράδες ΕΜΟ με τα τσουλούφια του κώλου σκάσανε μύτη αμέσως μετά την λήξη της συναυλίας και λέγανε "ποιοί Haggard μωρέ". Τις μάνας το πράγμα κωλοβρωμύλοι, εκεί που βάζετε γκαβλιά δεν θα βάζετε τους Haggard.

6ον) To Αργώ (ex-Cult) έχει πάρει την κατιούσα και το μισάωρο που άντεξα εκεί μέσα, μετά την συναυλία ,ήταν από μουσικής άποψης τραγικό.

7ον) (ο Άβε και ο uncle θα το καταλάβουν) Μωρή φοράδα, που δεν ξέρεις τι πίνεις, μας ξενύχιασες γαμώ το φελέκι σου.

8ον) Σπάστε τα ραδιόφωνα σε όλα τα ταξί...

-------------------
P.S1: Χ=Ξ ρε συ vpapanik...duh

P.S2: Μεταλλικούς χαιρετισμούς στον συνάδελφο Elric.

P.S3: Χάσατε τζαμάρισμα Azis-Rod δίπλα-δίπλα στο Herr Mannelig...οκ εγώ με air guitar αλλά και πάλι...α, ρε φωτογράφε.

 
Comment by vpapanik on 23 November, 2008 09:27

@Rod PS1 Δεν πήγε το μυαλό μου στο λατινικό PS3 ήμουν απασχολημένος με ομορφότερες υπάρξεις, έχουν και οι φωτογράφοι τις ιδιαιτερότητές τους...

 
Comment by Elric on 23 November, 2008 12:20

Δε ξέρω τι να πω... Στην αρχή ήταν σαν ανέκδοτο... Οι haggard στο eightball :S αλλά τελικά γ@μησ@ν !!!

Και αυτός ο Asis...σε κάθε λέξη βγάζει ένα σωρό συναισθήματα !

PS. έβαλα Gtalk ;)

 
Comment by W@bbs on 23 November, 2008 14:53

Μάλλον δεν έπρεπε να χάσω τη συναυλία αλλά είμαι σίγουρη ότι θα τους δω κάποτε live. (Ναι ζηλεύω που ήταν τέλεια!)

P.S. Το Μέγαρο Μουσικής αλλά και οι υπόλοιποι live χώροι της πόλης (με εξαίρεση το Principal) δε φιλοξενούν metal συναυλίες

 
Comment by rockordie on 24 November, 2008 00:31

Έχει δίκιο ο Elric, στην αρχή ήταν σαν ανέκδοτο τελικά όμως ο Asis γέλασε τελευταίος.
Από την εμφάνισή τους, μόνο φίλους έκαναν στην Ελλάδα.

 
Comment by vpapanik on 24 November, 2008 08:54

@youtube : εγω ξαναδάκρυσα @uncle : βάλε ρε και το herr mannelig...

 
Comment by uncle on 24 November, 2008 23:29

το Herr Mannelig δεν το βάζω για 2 λόγους, α) γιατί δεν φαίνεται τίποτα είναι σχεδόν μαύρο όλο, β) γιατί καθώς ο Asis σόλαρε δίπλα μας εσύ τραβούσες το ωραίο "φόρεμα" της Su.

 
Comment by psarog on 26 November, 2008 17:52

5 μέρες κλαίω και δε το έχω ξεπεράσει ακόμα..

 
Comment by Anonymous on 17 September, 2009 23:21

πωωωωω κυριολεκτικά μου έρχεται να κλάψω που τους έχασα...