Thessaloniki Under Satanae - Moonspell Live Report 24-01-09

Posted by uncle on Sunday, January 25, 2009

με απόφαση της τελευταίας στιγμής το βράδυ του Σαββάτου, μετατράπηκε σε ένα από τα καλύτερα που έχω περάσει τελευταία. Η αποζημίωση μεγάλη. Ένα δυνατό live, με πορωτική, ερωτική έως κάυ***** μουσική & η ενέργεια που ήταν διάχυτη στο χώρο μου φόρτωσε της μπαταρίες. Στενοχωρήθηκα δε, για την απουσία του κόσμου για άλλη μια φορά (600 max). Προσωπική μου άποψη είναι τέτοια live ότι δεν πρέπει να χάνονται (αφού και ο Ave που δεν είναι του σκοτεινού φάσματος, ενέδωσε στο σκοτεινό κάλεσμα τους και γούσταρε).

Αν και το live ήταν να ξεκινήσει στις 21,30 ξεκίνησε στις 22,00. Αλλά σίγουρα δεν χάλασε κανέναν, γιατί αποζημιώθηκαν όλοι με το κατάλληλο νόμισμα.

Η support μπάντα, οι Dakrya, μπορώ να πω πως ήταν καλοί, αν και θύματα του ήχου, αλλά το dark/goth στυλάκι τους μου άρεσε. Στην περπατημένη των Theater of Tragedy σίγουρα θα ανέβουν στο μέλλον (Thomais είσαι απίστευτη!!). Συγχαρητήρια στα παιδιά που έκαναν τον κόπο να ανέβουν από Αθήνα κάνοντας 13 ώρες λόγω τον κινητοποιήσεων. 5 τραγούδια ως τις 22,25 ευχαριστίες και χαιρετούρες.


22,30 και η παντοτινή νύχτα έπεσε πάνω στην Θεσσαλονίκη και ως τις 01,00 οι Moonspell μάγεψαν τους πάντες. Έπαιξαν για το λαό τους και δεν έμεινε κανείς δυσαρεστημένος από τα κομμάτια που έπαιξαν (με εξαίρεση ίσως ένα ζευγάρι που όλοι την ώρα ήταν καθιστοί στα σκαλιά βουτηγμένοι μέσα στην στενοχώρια. Σε λάθος συναυλία ήρθατε emo scum!! ). Κομμάτια όπως τα Wolfshade, Night Eternal, of Dream and Drama, First Light, In Memoriam, Moon in Mercury, Finisterra, Vampiria, Opium, Luna, At Tragic Heights, Fullmoon Madness, Capricorn at her feet, Everything Invaded, Goat on Fire, Scorpion Flower, Dreamless (Lucifer and Lilith) και άλλα, και φυσικά ο Υμνος Alma Matter...... γέμισαν τον χώρο με όμορφα και σκοτεινά vibes.










Σημειωτέον πως στα Luna και Scorpion Flower δεύτερα φωνητικά έκανε η γνωστή αιθέρια φωνή της πόλης μας Mariangela.

Δεν έχω να προσθέσω τίποτε άλλο.



Virando costas ao mundo
Orgulhosamente sós
Glória antiga, volta a nós!

Alma Matter
\m/ \m/


Moonspell - Scorpion Flower


Moonspell - Alma Matter


more footage @ uncle's

2 comments:

Comment by rockordie on 26 January, 2009 10:44

Τώρα ζήλεψα...
Πάντως η διαφορά μεταξύ Scorpion και Alma δίνει ένα hint για τον λόγο που δεν είχε πολύ κόσμο.

P.S: Αυτό δεν είναι το δεξί μπαρ!!!

 
Comment by Elric on 27 January, 2009 01:20

skata... ena live pou ithela na dw toso poly kai den ta katafera logw...kairikwn sinthikwn... gamw tin tixi mou !!!