Armada in Thessaloniki. Keep of Kalessin Live report 1/2/09

Posted by uncle on Monday, February 02, 2009

και πάλι ο δαιμόνιος uncle έχει να σας πει λόγια και ιστορίες από κάποιο ζωντανό δρώμενο της πόλης. Αν και δεν συγκινούμε ιδιαίτερα από live που γίνονται Κυριακές, λόγο δουλειάς κυρίως και προφύλαξης, γιατί αν είναι καλό το live και πέσουν και σούτια για το χαβαλέ, ίσως χαθεί η μερόκα της δευτέρας. Αλλά τα ονόματα ήταν τόσο δελεαστικά για να μη δεν πάω, και πήγα.
Ο λόγος φυσικά για το Balkan tour 2009 των Samael, Keep of Kalessin, Noctiferia. Εξοπλισμένος με αρκετή όρεξη και την μηχανή μου εκκίνησα για την Αποθήκη του Μύλου όπου οι πόρτες θα άνοιγαν 21.00, έχοντας δώσει ραντεβού με τον Metal Warrior και φίλο Ηλία Κ. (formally known as the One and Only True King Leonidas).


Προς έκπληξη μου η κίνηση ήταν σχεδόν μηδενική (και θα ευχόμουν να είναι έτσι και τις εργάσιμες ημέρες), οπότε έφτασα και 20 λεπτά πριν το ραντεβού. Μετά εκπλήξεως (2) ανακάλυψα ότι μόλις είχε ξεκινήσει το support act Noctiferia να ζεστάνει το χώρο. WTF!!! 21.00 έλεγε η αφίσα, και συνήθως ξεκινάνε μισή ώρα μετά, σήμερα τι σκατά συμβαίνει. Τέσπα. Ο Ηλίας κλασσικός Έλληνας metalhead ξεκίνησε 20.45 (!#$!#$), οπότε έχασα 4 κομμάτια από τους αρκετά καλούς Noctiferia και το μοντέρνο death core τους, περιμένοντας των άσωτο για να μπούμε.

Επιτέλους μέσα. Holy Shit !!!! είπαμε και οι δυο, καθώς είδαμε την Αποθήκη εντελώς άδεια, και σαφώς μου λύθηκε η απορία που είχα έξω, καθώς ο τραγουδιστής τους προσπαθούσε να ζωντανέψει τους 150 σχεδόν νεκρούς ακροατές του φωνάζοντας ότι "δεν δαγκώνουν" και ότι "τα πόδια τους δεν βρωμάνε". Ντροπή. Έπεσα από τα σύννεφα. Οκ κατανοητό είναι Κυριακή θα μου πείτε, ναι αλλά έπαιζαν ονόματα καλά με μόνο 20 ευρώ το ticket. Τραγωδία.
Ακούσαμε άλλα 3 κομμάτια από τους support και τέλος.

Και η μεγάλη στιγμή έφτασε. Στο stage ανέβηκε η πολεμική μηχανή που ακούει στο όνομα Keep of Kalessin. Ότι καλύτερο έχει να επιδείξει η νορβηγική black σκηνή στις μέρες μας. Πολύ δύσκολο να περιγράψεις με λόγια αυτό που είδα. Πραγματικά ισοπεδωτικοί. Δε θα με χαλούσε καθόλου να μη σταματούσαν να παίζουν, γιατί και μετά από μια ώρα και κάτι είχαν τόσο δύναμη σαν να ήταν το πρώτο τους κομμάτι που έπαιζαν. Πώρωση!!! Δεν άφησαν τους φίλους τους παραπονεμένους, παίζοντας κυρίως από τα τελευταία δυο άλμπουμ τους (Armada & Kolossus) αλλά και δυο από τα Ep τους, κομμάτια όπως τα A New Empires Birth, Ascendant, The Wealth Of Darkness, Armada, Crown of Kings, Into the Fire κ.α.










Keep of Kalessin - Ascendant


περισσότερα στο γνωστό channel του uncle

4 comments:

Comment by dddd on 03 February, 2009 17:51

Κομματάρα το ascendant ....& ο drummer τους σκίζει!

 
Comment by uncle on 04 February, 2009 11:39

πραγματικά η ώρα και κάτι που έπαιξαν ήταν πολύ λίγο για το τι είχαν να δώσουν ακόμα στον κόσμο

 
Comment by psarog on 04 February, 2009 12:13

Από ότι βλέπω κάνουν και για ελικοφόρα της ΟΑ..

 
Comment by Panos Konstantinidis on 04 February, 2009 17:21

Οι Keep... είναι από τα καλύτερα black metal συγκροτήματα που έχει βγάλει η Νορβηγία. Respect. Αναμένω πως και πως να τους δω στο inferno.