For those about to rock

Posted by ARD on Saturday, February 07, 2009

Νομίζω ότι κάποιοι, αν όχι οι περισσότεροι, από εμάς το περιμέναμε από καιρό. Hell, εδώ ανυπομονούσαμε για το Black Ice και αδημονούσαμε παρά δύο χρόνια μια δεκαετία, όχι για να τους δούμε από κοντά. Για να το θέσω καλύτερα, περιμέναμε την καινούρια δουλειά και την ανάλογη περιοδεία, ώστε να έχουμε την ευκαιρία να τους δούμε από κοντά.

Η ώρα έφτασε, λοιπόν. Ή σχεδόν έφτασε. AC/DC live in Greece. Ναι, το ξέρω είναι αδικία να παίζουν μόνο στο ΟΑΚΑ και όχι στο ΟΑΚΑ και στο Καυτανζόγλειο. Βασικά, αν με ρωτούσατε τι προτιμώ θα σας έλεγα αέρα να παίξουν μόνο Θεσσαλονίκη και ο βούρκος εδώ χάμω να πα’ να γαμηθεί. Σιγά το πράμα. Ευκαιρία για μπυρόνια και απαρτία σε μια πόλη που είναι hard rock/heavy metal από γεννησιμιού της και δεν της το έχουν πει ακόμη αρκετά δυνατά για να το εμπεδώσει.

Εν πάση περιπτώσει, εγώ πήγα τη Δευτέρα με τον κολλητό, στηθήκαμε από τις 09:00 το πρωί στην Πανεπιστημίου με τις καφεδιές ανά χείρας και χρειάστηκε να περιμένουμε κοντά δύο ώρες για να βάλουμε τα μαγικά χαρτάκια εκεί που μέχρι πριν λίγο είχαμε τις φραπεδιές. Ωραίο πράμα. Αναμονή στο κέντρο της Αθήνας για εισιτήριο συναυλίας ACDC και οι κάθε λογής περίεργοι να περνάνε και να ρωτούν «ρε παιδιά, τι περιμένετε εδώ;». Σε κάποιους λέγαμε «εισιτήρια για AC/DC» κι εκείνοι απαντούσαν λακωνικά: «Α». Λες και τώρα που το έμαθαν έγιναν καλύτεροι άνθρωποι, ικανοποιώντας την ηλίθια περιέργειά τους. Ακόμη κι αν λίγους μήνες πριν είχαν στηθεί μέσα στο λιοπύρι για να δούνε το play back show της Μαντάνας.

Τι να τους πεις, έπρεπε να τους λέγαμε ότι είμαστε άποροι κι ότι περιμέναμε στην ουρά για το τζάμπα πρωινό με αυγά και μπέικον που μοίραζε ο Δήμος Αθηναίων μία φορά το χρόνο. Ή να τους λέγαμε ότι μοιράζουν τζάμπα λεφτά για να στηθούν κι εκείνοι στην ουρά…

Τέλος πάντων. Ο σεκιουριτάς που πιάσαμε κουβέντα μας είπε πως υπήρχε κόσμος στημένος στην ουρά ήδη από τις 04:00 (!) και πως τα ταμεία άνοιξαν στις 06:00 για να αντιμετωπίσουν τη ζήτηση. Αλίμονο σε εκείνον που είπε πως, αφού ανοίγουν στις 10:30 να πάει κατά τις 10:00. Εδώ εμείς πήγαμε στις 09:00 και περιμέναμε σχεδόν δύο ώρες. Ευχάριστο μεν, δίωρο δε. Ευτυχώς που είχα ρεπό εκείνη τη μέρα και κατάφερα και να ξυπνήσω νωρίς.

Για τις τιμές σχολιάσαμε ήδη σε προηγούμενο post. Τσιμπημένες as usual, αλλά δεν υπάρχουν και πολλές επιλογές. Παίζουν με τον πόνο μου και δε μπορώ να κάνω την αντίσταση που θέλω. Ας είναι, επιλέγω την αντίστασή μου να την κάνω αλλού. Θα είμαι εκεί. Κι ας είναι καθημερινή. Κι ας είναι ακριβά. Επειδή τα πρώτα μου ακούσματα ήταν ACDC, επειδή τους ACDC τους ακούω κάθε ώρα. Κι ας είναι απλοί/απλοϊκοί. Τι να κάνουμε, it’s only rock ‘n roll, but I like it. For those about to rock, I do indeed salute you. No Bull.


[update] Μάθανε πως πηδιόμαστε, πλακώσανε και οι μαυραγορίτες...

12 comments:

Comment by Anonymous on 07 February, 2009 18:23

Εγώ τα παρήγγειλα online και δεν περίμενα καθόλου! Εμπρός στη νέα τεχνολογία! \m/

 
Comment by rockordie on 08 February, 2009 00:02

Φίλε alroud τέτοιο γλύψιμο στην Σαλονίκη ούτε 5χρονο σε παγωτο χωνάκι σοκολάτα δεν κάνει.
Να σε επαναφέρω στην τάξη λέγοντάς σου ότι η πόλη που ψηφίζει "δήμαρχο γιατρό και νομάρχη παναγιώτη", δεν είναι γεμάτη rockers...γεμάτη ηλίθιους είναι.

P.S: Καλά τα είπε η nicky...internet δεν έχετε εκεί χάμω!!!

 
Comment by Panos Konstantinidis on 08 February, 2009 01:49

Μεγάλο συγκρότημα, αξίζει να τους δει κάποιος, έστω και για ιστορικούς λόγους. Τα εισιτήρια είναι όντως πολύ τσιμπημένα... αλλά τί να κάνεις, σε χτυπάνε εκεί που πονάς. Πάντως δεν είναι μόνο τα εισιτήρια των AC/DC τσιμπημένα, όλα είναι. Enslaved για παράδειγμα έχουνε 35 ευρώ στην Αθήνα, στο Λονδινο είχανε 14 λίρες. Τεράστια διαφορά. Κανονικά με τους μισθούς της Ελλάδος θα έπρεπε να έχουνε 5 ευρώ.

 
Comment by uncle on 08 February, 2009 02:32

@ Alroud: you 're always welcome borther. καλά τα είπες.

@ Nicky: καλή η νέα τεχνολογία αλλά καπέλο 10% για "έξοδα" no way!

@ RoD: λογικό να το λες αυτό, γιατί ούτε rock ουτε metal είσαι.

 
Comment by avessalom von richthofen on 08 February, 2009 03:03

@uncle:ο ροκορδιος ειναι μια κατηγορια μονος του.η θα ειναι natalie imbruglia η guns n' roses.αντε ροκορδιε στην γιορτη σου θα τα σπασουμε παλι με το chinese democracy.παλιολαμερη
@alroud:το οτι εισαι κακοςτο ξεραμε.εγω ομως θα συνεχισω.ευχομαι να κλεισουν οι ac/dc στο wacken.τοτε θα παρει χιλιαπλη την εκδικηση μου.και οπως ξερεις ειναιι κρυο πιατο.ειδομεν αδελφε

 
Comment by toolman on 08 February, 2009 11:28

ο rod τα πε όλα...με νομάρχη ζορό που πάτε ρε?!
όχι οτι εμείς οι χαμουτζήδες πάμε πίσω...
στο προκείμενο τώρα οι ακα ντάκα είναι όντως ακριβά αλλά δε μπορώ να διανοηθώ να τους χάσω ακόμα και αν ποτέ δεν ήμουν τρελός φαν τους.
επίσης άλλα τα λειτουργικά έξοδα για μία μπάντα να παίξει ιταλία, άλλα λονδίνο και άλλα ελλάδα που απ'όσο ξέρω είναι αρκετά πιο ακριβά όλα + ένα μικρό καπέλο για τον διοργανωτή...c'est la grecia ...οτι φάμε οτι πιούμε...

 
Comment by originaltaxoparei on 08 February, 2009 13:50

den eimai polu megalos fan alla to ta3idi sthn xamouria 8a to kanw gia xarh ths istorias tous kai mono.

@RoD: ontws h polh exei papsei na einai gemath rockers
@uncle: ontws o RoD den einai oute rock oute metal kai kati tupoi san auton ftaine pou h polh den exei ena swsto metaladiko

 
Comment by W@bbs on 08 February, 2009 15:27

Αδικία Alroud είναι ότι δεν έχουμε συναυλιακό χώρο της προκοπής.
Και στο μόνο κλειστό γήπεδο που μπορεί γίνει συναυλία (το γήπεδο μπάσκετ του ΠΑΟΚ) θα πάει ο Χατζηγιάννης...
Όσο για τις αγορές μέσω Internet καλό είναι να βάλουν ένα fix καπέλο και όχι 10% πάνω από την τιμή του κάθε εισιτηρίου.
Μόλις το κάνουν θα σταματήσω να στήνομαι στην ουρά.

 
Comment by VoRTeX on 08 February, 2009 19:53

Παίδες μη λεμε μ...κιες για την τιμη γιατί μια χαρά είναι(βλέπε Madonna 150 και 200 ευρώ). Σε όλη την ευρωπαϊκή τα εισητήρια έχουν 65 - 85 ευρώ, και μαζεύουν και διπλάσιο κόσμο απο ότι στην ελλάδα οπότε μη γκρινιάζουμε. Πιστεύω ότι είναι λογική η τιμή, και δεν το κρύβω ότι μου έκατσε ευχάριστα το 80 ευρώ όταν το άκουσα γιατι περίμενα τουλάχιστον 100. Καλά θα ήταν απο την άλλη να τους βλέπαμε στη Θεσσαλονίκη... αλλά μη τα θέλουμε όλα δικά μας.

 
Comment by Panos Konstantinidis on 08 February, 2009 20:28

Στο Λονδίνο πάντως είχανε 45 τα φθηνότερα (τα καθιστά) και 55 τα ακριβότερα (τα όρθια στην αρένα).

 
Comment by Anonymous on 08 February, 2009 20:39

Στην Θεσσαλονίκη, που είναι Hard Rock και δεν το ξέρει, οι ACDC θα είχαν λιγότερο κόσμο και από όσο μαζεύει ο Πάνος Κιάμος κάθε βράδυ...

 
Comment by ARD on 08 February, 2009 22:27

@rod
Δε γλύφω, I call it what I see it. Εμμένω στην άποψή μου για τη Θεσσαλονίκη, στην οποία έχω έρθει ουκ ολίγες φορές και έχω διασκεδάσει πολύ πιο ευχάριστα, όχι όπως εδώ χάμω που με έχει πιάσει αγοραφοβία από το πολύ το "τζίγκι τζίγκι" που ακούγεται παντού. Εντάξει, λόγω παρέας δεν ασχολήθηκα με μεταλάδικα, αλλά τουλάχιστον δεν ήταν τζιγκιτζίγκια αυτά που άκουσα.

Επίσης, όντως καλά τα είπε η nicky, αλλά με τους ACDC έχει παρατηρηθεί σε πολλές περιπτώσεις το φαινόμενο μαζικής αγοράς από μεσάζοντες που μετά τα βγάζουν στη μαύρη. Οπότε, προτίμησα τη φυσική παρουσία που είχε και το χαβαλέ της.

Όσο γι' αυτά που ψηφίζετε, στο χέρι σας είναι να τα αλλάξετε. Όπως και στην Αθήνα. Όπως και παντού. Για να βγαίνει ο Ζπάιντερμαν νομάρχης, δε μπορεί, θα έχει το κοινό του. Your bad.

@ave
Σου αποκαλύπτω και σε σένα και στον από πάνω σου ότι στο wacken ψηνόμουν μέχρι πρότινος να έρθω κι εγώ. Το γιατί το άφησα θα το δημοσιοποιήσω εν καιρώ... Κι άμα κλείσουν στο Wacken, have a drink on me.

@wabbs
Φυσικά, οι ACDC δε μπορούν να παίξουν στην Πυλαία. Και να τους χώραγε, δε γίνεται να χτυπιέται ο Angus εκεί που κωλοχτυπήθηκε ο ΟΤΕγιάννης. Ασυμβίβαστο. Εγώ, όμως, δε μίλησα για κλειστό, αλλά για ανοιχτό. Το Καυτανζόγλειο είναι παράδειγμα, ας γινόταν όπως το 1997 οι U2. Παράδειγμα κι αυτό, μη βαράτε.

@Apostolos
Ίσως έχεις δίκιο. Το ένα δεν αναιρεί το άλλο, όμως, σκέψου το.