Ragnarök over Thessaloniki - Amon Amarth Live Report 15-2-09

Posted by uncle on Monday, February 16, 2009

τι να πω τώρα, και για πιο λόγο να τα γράψω. Για δυο τρία άτομα που το εκτιμούνε?? Δε ξέρω. Αυτοί που δεν ήρθαν, απλά έχασαν το καλύτερο live μακράν (έστω και αν ήταν μικρό σχετικά). Με την κυριολεκτική σημασία της λέξεως Ragnarök, η μάχη των θεών, το τέλος του κόσμου ήρθε στο Principal Live Stage. Η ατμόσφαιρα τέλεια έως απόκοσμη με καπνούς και φωτισμούς σε συνδυασμό να σου δίνουν την εικόνα πως όλος ο χόρος φλέγεται ως το ταβάνι. Και μέσα στις φλόγες 5 πολεμιστές Viking να δίνουν και να κερδίζουν την μάχη.

Αλλά ας γυρίσω το ρολόι 2 ώρες πίσω. Έχοντας μάταια προσπαθήσει να τραβήξω για άλλη μια φορά τον Ave σε ένα live που δεν ψηνόταν να έρθει (και σίγουρα διαβάζοντας αυτά και βλέποντας το υλικό θα κλαίει δάκρυ μαύρο.... πάλι καλά που θα τους δεις γερμανία φιλαράκο), εκκίνησα σχετικά αργά για το venue. 20.30 θα άνοιγαν οι πόρτες, αλλά επειδή ο ερχομός των Amon έφερε και αρκετό κρύο, είπα να μην το φάω στη μάπα και να πάω 21.00+. Τελικά έφτασα 21.10 οι πόρτες ορθάνοιχτες να περιμένουν και καμιά 10αριά μόνο απ΄έξω. Τέλεια. Για άλλη μια φορά έπεσε άθλιο ψάξιμο στην είσοδο. Όλες οι φωτογραφικές των πριν από μένα έμειναν στην ρεσεψιόν, αλλά όχι η δικιά μου (χεχεχε).

Μπαίνοντας ορμάμε κατ΄ευθείαν στο κλασσικό πια μέρος (δεξί μπάρ) όπου μετά χαράς ήδη περίμενε ο Wise One και λίγο μετά έσκασε ο Otp. Κάπου εκεί εμφανίστηκε και το support group οι Shock Absorber (κοινώς "τα αμορτισέρ", lame όνομα για συγκρότημα). Συμπαθητικό το στυλάκι τους, μια μίξη από Pantera/Sabbath/Stoner/Doom/Southern κάτι. Μετά το πρώτο κομμάτι είχα κουραστεί ήδη. Τα υπόλοιπα παιδιά το ίδιο. Όπως είπα συμπαθητικοί έως καλοί (αξιοζήλευτο το μαλλί του τραγουδιστή) αλλά what the fuck δηλαδή!! Απορώ ποιος λακαμάς τους έκλεισε για να παίξουν support σε Death Metal μπάντα. Στην Αθήνα τουλάχιστο έπαιξαν οι Heathendom που είναι dark/ doom power μπάντα που ταίριαζε στην όλοι φάση. Τέσπα, για τιμωρία δεν έχει ούτε μια φωτό, γιατί δεν είχα κουράγιο να πατήσω το κουμπί για να βγει μια αυτόματα.

22.00. Η ώρα ήρθε. Τα φώτα σβήνουν. Ομίχλη αρχίζει και καλύπτει όλο το stage. Ο κόσμος με τις πρώτες νότες τα δίνει όλα. Μάχη κανονική ως το τελευταίο λεπτό και πάνω και κάτω από το stage. Χάρηκα πραγματικά τους metalheads της πόλης μας αυτή τη φορά, γιατί αν και για άλλη μια φορά λίγοι σε σχέση με το όνομα που τους καλούσε (500-600) οι φωνές όλων ήταν σαν τις φωνές 1500 πολέμιστών στο πεδίο της μάχης, σαν να ήταν sold out το μαγαζί. Για τους Amon Amarth δεν έχω να πω τίποτα. Το όνομα μιλάει από μόνο του, όσοι τους παρακολουθούν γνωρίζουν, όσοι τους έμαθαν (όπως ο Otp) καταγούσταραν, όσοι δεν τους ξέρουν θα τους μάθουν πιο κάτω.




















Όπως είπα και πιο πάνω το set ήταν σχετικά μικρό, 100 λεπτά και σίγουρα δεν υπόθηκαν κάποια καλά κομμάτια τους, αλλά και αυτά που υπόθηκαν κάλυπταν σχεδόν όλα τα άλμπουμ τους. Twilight of the Thunder God, Asator, Fate of Norns, Varyags of Miklagaard, Victorious March, Pursuit of Vikings, Death in Fire, Freewill Sacrifice, North Sea Storm, Valhall Awaits Me, Runes to My Memory, Tattered Banners and Bloody Flags, Cry of the Black Birds....Σίγουρα μεγάλη απώλεια που δεν παίχτηκαν τα Arson, Once Sent from the Golden Hall, Sealed in Blood και το Friends of the Suncross. Ελπίζω να ξανάρθουν με extensive set και να τα σπάσουμε όλα!!

Πρωτόγνωρο παρατράγουδο ήταν το δεύτερο ψάξιμο που υποστήκαμε στην έξοδο, γιατί κάποιος είχε γίνει καπνός με το κέρας του Johannes!!!

Αφιερώνω το παρακάτω οπτικό υλικό σε Otp, Wise και τους άλλους πολεμιστές που στήριξαν και τίμησαν με την παρουσία τους τους Vikings. Hailz \m/\m/



Amon Amarth - Asator


Amon Amarth - Death in Fire


Amon Amarth - Twilight of the Thunder God

Amon Amarth - Victorious March

4 comments:

Comment by dddd on 17 February, 2009 01:40

Πήρατε τα live παραμάσχαλα να ούμε!!!! Τρελό!!! Πρέπει να τους δω επιτέλους!

 
Comment by Elric on 17 February, 2009 01:49

γμτ...ήθελα να τους δω...αλλά δυστυχώς δεν υπήρχε μια :(

 
Comment by originaltaxoparei on 19 February, 2009 21:45

den tous h3era kai polu kala, eixa akousei 2-3 kommatia tous mono alla pleon dhlwnw fan. polu kalo live, polu porwsh kai palmos apo to koino ligo kalutero hxo na eixe kai 8a htan aristo.

p.s. kapoios na pei ston tragoudisth tou support oti to styl "kleinw ta matia kai otan teleiwsw to merokamato feugw kai den lew koubenta" den exei megalh perash, oute o lemmy den to kanei

 
Comment by Anonymous on 23 February, 2009 11:01

Pursuit of Vikings... Για ακόμη μία χρονιά δεν το άκουσα live (την προηγούμενη φορά έπαιζαν μετά τους Guardian και τώρα μετά από Eluveitie).

Απλά ελπίζω την επόμενη φορά να πέσουν μέσα σε συναυλιακή νέκρα μπας και σώσω κι εγώ να τους δω.