Korrigan - Korrigan (2008) - Demo

Posted by Elric on Tuesday, June 09, 2009

Οι Korrigan δημιουργήθηκαν το 2005 από μερικούς φοιτητές στην Πάτρα. Πριν λίγο καιρό κάνανε την είσοδο τους στο χώρου του ατμοσφαιρικού death/black με το πρώτο τους demo. Το θέμα είναι όμως αν καταφέρνουν να ξεχωρίσουν ειδικά όταν η Ελλάδα έχει βγάλει ήδη μια πλειάδα από συγκροτήματα στο συγκεκριμένο ήχο.

Οι Korrigan είναι ξεκάθαρα επηρεασμένοι από τα πρώιμα στάδια από συγκροτήματα όπως Anathema, Theatre of Tragedy, Opeth αλλά και του συμπατριώτες τους, Rotting Christ (ειδικά στις κιθάρες)

Το demo αποτελείτε από 4 κομμάτια. Ύστερα από μια σύντομη ψυχεδελική εισαγωγή στο Seeking a healing hand… το demo ξεκινάει με το …tonight. Από τις πρώτες νότες του …tonight φαίνονται οι δυνατότητες του συγκροτήματος. Πολύ καλός συνδυασμός αντρικών/γυναικείων φωνητικών και έξυπνη ενορχήστρωση. Η χρήση των καθαρών και brutal φωνητικών από των Βαγγέλη γίνονται με ωραίο τρόπο ενώ τα φωνητικά τις Ζωής εμφανίζονται τις στιγμές που πρέπει. Όμως εκεί που το συγκρότημα πραγματικά λάμπει είναι στο Suicidal Urges. Το τραγούδι αντηχεί μέσα στο μυαλό μου τις τελευταίες 10 μέρες! Καταπληκτικό refrain και απίστευτη ατμόσφαιρα , ειδικά στα πλήκτρα! Στα συν να βάλουμε και τους στοίχους. Το demo κλείνει με το Silence, το οποίο λόγω πολιτικοποιημένης θεματολογίας είναι γενικά σε λίγο διαφορετικό (ποιο δυνατό) στυλ.

Δυστυχώς η παραγωγή του demo είναι πάρα πολύ κακή με αποτέλεσμα ανά διαστήματα να χάνονται τα drums και τα πλήκτρα. Επίσης μπορεί η φωνές των Βαγγέλη και Ζωή να μην είναι αντίστοιχες συγκροτημάτων Within Temptation ή Theatre of Tragedy αλλά η άποψη μου είναι ότι στο metal δεν μετράει το να είσαι τέλειος αλλά το συναίσθημα που βγάζουν τα τραγούδια σου. Και αυτό που μετράει στους Korrigan είναι ότι καταφέρνουν να δώσουν τραγούδια με καταπληκτική ατμόσφαιρα και , αν και διαφορετικό είδος μουσικής, μου βγάζουν τα ίδια συναισθήματα με τους …In the Woods στο Strange in stereo.

Σίγουρα αξίζουν την προσοχή σας . Μπορείτε να τους τσεκάρετε στο MySpace.

Επίσης οι Korrigan δίνουν δωρεάν το demo τους εδώ


The Band

* Vaggelis K. - Vocals
* Zoe A. - Vocals
* Kostas T. - Guitars
* Panos E. - Guitars
* Marios P. - Bass
* Manos N. - Keyboards
* Nikos P. - Drums

Tracklist

1. Seeking a healing hand...
2. ...tonight
3. Suicidal Urges
4. Silence

2 comments:

Comment by rockordie on 10 June, 2009 16:10

Α) για όλους:
Το άκουσα το demo και δεν μπορώ να πω ότι μου άρεσε ιδιαίτερα. Κακή παραγωγή και μέτριο μουσικά. Δεν λέω πως δεν θα μπορούσαν να γράψουν κάτι καλύτερο γιατί έχει κάποια ενδιαφέροντα σημεία το demo...απλά ότι τώρα δεν τα έχουνε γράψει ακόμη.

----------------------------
β) για τους πατριδολάτρες που θεωρούν τα ελληνικά συγκροτήματα ιερά και υπεράνω κριτικής:
ΜΠΑΝΤΑΡΑ από τις λίγες...ξετρελάθηκα...τι φωνή, τι παραγωγή...τι μελωδίες...θέλω το αυτόγραφο του κιθαρίστα αερογραφία στην μηχανή... ποια μηχανή...χαραγμένο στο κράνος....μπροστά στο τζαμάκι...για να βλέπω μονό αυτό και τίποτα άλλο.
Άντε πολλά έγραψα σταματάω τώρα γιατί περιμένουν και οι ΕΛ.

 
Comment by dddd on 12 June, 2009 22:37

Όχι και τίποτα το ιδιαίτερο, μπορούν και καλύτερα maybe.