Flight 666

Posted by rockordie on Monday, July 27, 2009

Είδα πρόσφατα το Iron Maiden: Flight 666, ντοκιμαντέρ/οδοιπορικό των 23 συναυλιών που πραγματοποίησαν οι Iron Maiden σε 5 ηπείρους μέσα σε 45 ημέρες, ταξιδεύοντας με το ειδικά διαμορφωμένο Boeing 757 (or something) στο οποίο πιλότος ήταν ο…Bruce.


Σκηνοθέτης είναι ο Sam Dunn, γνωστός από τα Metal: A Headbanger’s Journey και Global Metal που όλοι είδαμε και αγαπήσαμε (ή σχεδόν όλοι… ή οι περισσότεροι… ή οι μισοί… ή κάποιοι…). Παρότι οι συνθήκες ήταν σχεδόν ιδανικές (δισκάκι Blu-ray και Sony Bravia 40’’) το ντοκιμαντέρ ήταν ψιλό-απογοητευτικό, όχι από τα πλάνα και την ποιότητα εικόνας αλλά από άποψη σεναρίου.

Περισσότερο έμοιαζε με διαφημιστικό περιοδεύοντος θιάσου στην επαρχία (τρέξτε χωριανοί στο κοινοτικό θέατρο για λίγες μόνο παραστάσεις) παρά με ολοκληρωμένο ντοκιμαντέρ για μια από τις μεγαλύτερες μπάντες ever. Με ανούσια πλάνα που δεν θα έπρεπε να είναι ούτε στα extras, μέχρι τα γεμίσματα από live τραγούδια τραβηγμένα από τα παρασκήνια με κακό… κάκιστο ήχο.
Σούπερ φαν των Maiden δείτε το, οι υπόλοιποι αφιερώστε τον χρόνο σας για να ακούσετε νέους δίσκους ή να δείτε τα προηγούμενα δημιουργήματα του Sam Dunn. Ακολουθεί το τρέιλερ.

7 comments:

Comment by vpapanik on 28 July, 2009 07:38

infidel

 
Comment by vpapanik on 28 July, 2009 09:47

και επειδή είπες και για τον ήχο έλα όποτε θές να το ακούσεις σε DTS HD MA. infidel

 
Comment by vpapanik on 28 July, 2009 10:07

;) βεβαια, I am teasing you ;)

 
Comment by rockordie on 28 July, 2009 12:07

Για να μην παρεξηγηθώ να πω ότι δεν το είδα σπίτι μου...άλλος είναι ο κάτοχος της Sony.

@vpapanik: Tease me please me!!!

 
Comment by dddd on 28 July, 2009 23:05

Θυμάμαι ένα φιλαράκι μου, που κάποια χρόνια πριν έστειλε ένα sms στο ραδιόφωνο (δε θυμάμαι εκπομπή & σταθμό) και κέρδισε εισητήριο για μια συναυλία των maiden στη Γαλλία με όλα τα έξοδα πληρωμένα. Το πλάνο έιχε ως εξής. Αεροπλάνο από Θεσσαλονίκη για London. Εκέι μαζεύτηκαν οι υπερτυχεροί του διαγωνισμού από όλη την Ευρώπη, καμιά πενηνταριά άτομα νομίζω. Στο καπάκι τους παίρνουν όλους και τους πάνε στο αεροπλάνο των maiden που φυσικά οδηγούσε ο Bruce (είναι δεινός pilot). Γνωριμία στα γρήγορα με τα μέλη κλπ & πτήση για το live το οποίο οι νικητές παρακολούθησαν από ειδική εξέδρα. Επιστροφή πάλι με Bruce London και ο καθένας στο χωριό του!

 
Comment by dddd on 28 July, 2009 23:06

...ίσως να είναι και αυτός κάπου στην ταινία :P

 
Comment by rockordie on 29 July, 2009 10:53

@nvoulgar: Κάνουν τέτοια πράγματα και στην Ελλάδα??? Τζόκερ έπαιξε μετά ο φίλος σου?