Status update... με Paradise Lost, Samael & whatever

Posted by dddd on Saturday, December 05, 2009

Με respect στον Alroud και κλέβοντας την μισή ντροπή από τον RoD, αφήνω λίγο στην άκρη την επιστήμη & λοιπές υποχρεώσεις για να ποστάρω στο ''λιγάκι'' σκουριασμένο μεταλλικό blog μας.

Το προηγούμενο Σάββατο λοιπόν κατέβηκα Göteborg για να δω επιτέλους από κοντά μία από τις αγαπημένες μου μπάντες τους Paradise Lost. Μετά από κάποιο χρόνο απουσίας η μπάντα κυκλοφόρησε πρόσφατα νέο δίσκο με τίτλο ''Faith Divides Us Death Unites Us'' από τοv
οποίο μπορείτε να stream-άρετε κάποια κομμάτια στην σελίδα τους στο myspace . Το live τους έσκισε απ΄ όλες τις απόψεις. Φοβερό παίξιμο, πολύ καλός ήχος και η επιλογή των κομματιών ήταν από όλη την καριέρα τους μέχρι τώρα γεγονός που με ικανοποίησε απόλυτα. Ο καινούργιος δίσκος είναι αρκετά μελωδικός και heavy μαζί, με γρήγορα σημεία & δικασίδια που όμως διατηρούν το paradise lost μοτίβο. Σχετικό μειονέκτημα ήταν η απουσία του κιθαρίστα Greg Mackintosh o οποίος άφησε κάποια live μαζί και αυτά της Σουηδίας, λόγω κάποιας αρρώστιας στην οικογένειά του.

Απολαύστε παρακάτω το ομώνυμο κομμάτι του δίσκου:



Μία έκπληξη της βραδιάς ήταν το 2ο support group που ήταν οι Ελβετοί Samael. Το εισητήριό μου δεν έγραφε τίποτα για αυτούς οπότε ξαφνιάστηκα λιγάκι. Το ξέρω ότι δεν είναι και τρελά αγαπητό γκρούπ ( ή έτσι νομίζω τελος πάντων ) στους μεταλλικούς κύκλους αλλά το ζωντανό τους με εντυπωσίασε. Βέβαια μου κάθεται κάπως περίεργα να μην έχουν κανονικό ντράμερ αλλά that's it. Καλή παρουσία σε ένα πλήθος που ήταν πολύ κρύο απέναντί τους περιμέντας τους paradise lost.

Enjoy my favorite:



Μιάς και στο προηγούμενο ποστ ο Αλρούδιος ανέφερε τους Iron Maiden πάρτε μια γεύση από το σουηδικό reality ''Idol'' έναν πιστιρικά που η φωνή του τσακίζει κόκκαλα!!! respect!




Τέλος κλείνω την παρεμβολή μου με δυσάρεστα νέα, τις προάλλες δίαβασα ότι ο Ronnie James Dio διαγνώσηκε για καρκίνο του στομάχου σε πρώιμο στάδιο.... Εύχομαι ολόψυχα να τον πρόλαβε αρκετά νωρίς και να αναρρώσει πλήρως από την γαμω-αρρώστια.

4 comments:

Comment by Anonymous on 06 December, 2009 16:28

hi filos
check this out

catacomves.blogspot.com

 
Comment by ARD on 07 December, 2009 00:24

Ζηλεύω που είδες Paradise Lost, όντως το τελευταίο τους είναι και γαμώ. Τόσες φορές έχουν έρθει Ελλάδα και δεν αξιώθηκα να πάω. Ο πιτσιρικάς, πάντως, από τη Σουηδία είναι απίστευτος! Φανταστικές ψηλές!

 
Comment by toolman on 17 December, 2009 16:17

καλά οι λοστ είναι απλά θεοί , ειδικά τα τελευταία τους αλμπουμ είναι απίστευτα, έχουν πλησιάσει για να μη πω φτάσει και φανώ ιερόσυλος πολλά προηγούμενα έπη τους... τους έχω δει 4,5 φορές live και λογικά θα τους ξαναδώ αλλά τα κομμάτια τα γρήγορα από το τελευταίο τα ψιλοσκοτώσανε live εδώ στο ελλάδα... για όλους υπάρχει η πρώτη φορά όμως, που θα πάει θα συνηθίσουν στις αυξημένες ταχύτητες και δικασίδια!

all fuckin hailz to the godz!

 
Comment by dddd on 20 December, 2009 19:39

O νέος drummer είναι γνωστός κάφρος & ίσως too much για τους paradise lost. Πρέπει να συνηθίσουν για να ακούσουμε κάτι ακόμα πιο σκληρό στην απόμενη δουλειά.