Dream Theater - Score - DVD & CD

Posted by dddd on Friday, November 03, 2006



Το νέο διπλό DVD & τριπλό CD των
Dream Thater
λέγεται Score

Δε πρόκειται για καινούργια κυκλοφορία αλλά για ιστορική συλλογή, η οποία περιλαμβάνει και τη συμμετοχή συμφωνικής ορχήστρας.




Ικανοποιητικοί όπως πάντα οι Dream Theater, παίζουν τους απίστευτους κιθαρο-μπασσο-τυμπανο-πληκτρο-παππάδες τους για ακόμα μία φορά. Χωρίς καμία αμφιβολία το show είναι πολύ καλό, αλλά αυτό το διαφορετικό που πήγαν να κάνουν τώρα, μιας και είναι της μόδας να κολλάς μια συμφωνική ορχήστρα απο πίσω, κατά τη γνώμη μου απέτυχε. Εκτός του ότι η ορχήστρα δεν ακούγεται όσο θα ΄πρεπε, στα περισσότερα σημεία δεν κολλάει κιόλας μιας και αυτά είναι υπερβολικά progressive. Πρέπει να πω επίσης ότι μόνο το set2 του DVD 1 είναι με την συμφωνική ορχήστρα ενώ τα άλλα κομμάτια όπως τα έχετε ξανακούσει. Ακόμα, παίζουν το “another won” από την εποχή του '86 που το συγκρότημα λεγόταν Majesty!Περισσότερο αξίζει η ιστορική αναδρομή που γίνεται στο 2ο DVD, η οποία ξεκινάει από την εποχή του Berkley Music Hall, όπου ο Petrucci, Portnoy και Myung ήταν συμφοιτητές, δείχνει όλα τα σκαμπανεβάσματα της μπάντας και φτάνει μέχρι σήμερα.
Το 3πλό CD περιλαμβάνει μόνο τα tracks του DVD1.
Συμπερασματικά, καλό το concept για τους φανατικούς θαυμαστές!Αν κάποιος θέλει να έχει μία πιο αντιπροσωπευτική πρόταση για τη μπάντα, τότε:

Images And Words Images And Words

Dream Theater - Metropolis 2000: Scenes From New York Metropolis 2000: Scenes From New York

Track list:

DVD1 :
set 1, DT :

the root of all evil,
I walk beside you,
another won,
afterlife,
under a glass moon,
innocence faded,
raise the knife,
the spirit carries on
set 2, DT + Orchestra :
6 degrees of inner turbulence
  • I. Overture
  • II. About To Crash
  • III. War Inside My Head
  • IV. The Test That Stumped Them All
  • V. Goodnight Kiss
  • VI. Solitary Shell
  • VII. About To Crash (Reprise)
  • VIII. Losing Time/Grand Finale
  • vacant,
    the answer lies within,
    sacrified sons,
    octavarium,
  • Intro
  • I. Someone Like Him
  • II. Medicate Me
  • III. Full Circle
  • IV. Intervals
  • V. Razor's Edge
  • metropolis

    DVD2 :
    the score so far…20th anniversary documentary,
    octavarium animation,
    another day(Tokyo ’93),
    the great debate(Bucharest ’02),
    honor thy father(Chicago ’05)

    34 comments:

    Comment by uncle on 03 November, 2006 18:47

    Που 'σαι ρε magg, να γράψεις τώρα???

     
    Comment by guitarlikas on 03 November, 2006 20:31

    "από την εποχή του '86 που συγκρότημα λεγόταν Majesty!"

    εξού και το κομμάτι "Ytse jam" αν το διαβάσει κάποιος από τα δεξιά προς τα αριστερά..Έχουν ξεσκιστεί να κυκλοφορούν δίσκους είτε studio είτε live..Δεν έχω παράπονο...Σχεδόν ότι βγάζουν είναι καλό και θα χει σίγουρα ωραία μέρη που δε θα κουράζουν τον ακροατή..Πάντως ανήκω στην κατηγορία των οπαδών τους που γουστάρουν τις πρώτες τους δουλειές.."awake" και "images & words" my favourites!!! Από κει και πέρα το "train of thought" σκίζει επίσης!

     
    Comment by rockordie on 03 November, 2006 21:00

    Έκανα comment βαρβάτο πριν και δεν το πήρε οπότε δεν πρόκειτε να το ξαναγράψω μόνο το νόημα θα πω που είναι ότι οι Dream είναι το πιο κουραστικό συγκρότημα μαζί με τους Fates που έχει βγει ποτέ, και μόνο από ένα καλό τραγούδι έχουν να παρουσιάσουν, το Pull Me Under και το Point Of View αντίστοιχα.

     
    Comment by guitarlikas on 03 November, 2006 21:43

    χαχαχα...θέλουμε το βαρβάτο comment!! ΤΩΡΑ!!! Δε μας πείθεις έτσι :)
    Εντάξει οι περισσότεροι συμμερίζονται την άποψη σου..Η αλήθεια είναι πως ένας οργανοπαίκτης θέλει δε θέλει θα βρει κάποιο ενδιαφέρον στη μουσική τους..Ένας μη μουσικός λογικό κάπου να ξενερώσει..Βασικά και για τους μουσικούς νομίζω ισχύει το ίδιο περίπου..Κάπου το γαμάνε οι τύποι! Από κει και πέρα πάντως επιμένω στην άποψη μου για τους δίσκους που ανέφερα που είναι και πιο απλοί κατά τη γνώμη μου και δεν είναι concept..RoD για τους Queensryche τι γνώμη έχεις??

     
    Comment by dddd on 03 November, 2006 22:01

    Συμφωνώ με guitarlika!Επειδή ασχολούμαι και πρακτικά με τη μουσική γουστάρω τους theater και τους fates warning,watchtower,pain of salvation και πολλές άλλες progressive μπάντες και μαθαίνω από αυτούς.Από κει και πέρα το πολύ το κύριε ελέησων (δε ξέρω αν το γράφω σωστά) το βαριέται και ο παπάς.Αντικειμενικά όμως πρόκειται για μία μπάντα που δημιούργησε το δικό της μουσικό στυλ που τόσες άλλες ακολουθήσαν και είναι άξιοι για τις δημιουργίες τους, που μοιράστηκαν μαζίμας!

     
    Comment by toolman on 04 November, 2006 13:08

    σας μιλάει ένας πωρωμένος οπαδός των dream theater, μάλλον πρώην πωρωμένος, γιατί τα τελευταία χρόνια με'χουν ξενερώσει παντελώς.
    έχουν καταντήσει επώνυμη εταιρία πλέον, όλη την ώρα κυκλοφορούν live και δίσκους!!! οπα ρε μάγκες, που σκατά την βρίσκετε την έμπνευση;;;
    δε τη βρίσκετε για αυτό κυκλοφορείτε συνέχεια πατάτες, βλέπε score και octavarium!!!
    καλύτερα να το διαλύσουν το μαγαζί....
    δείτε και ένα ποστ που είχα κάνει για δαύτους αν θέλετε, εξηγώ τους λόγους ξενέρας.. http://siteseein.blogspot.com/2006/04/dream-theater.html

     
    Comment by dddd on 04 November, 2006 13:40

    Έχεις δίκιο toolman (διάβασα το post σου) και γω έχω μείνει στο scenes from a memory...Πολλά βέβαια δεν εξαρτώνται από αυτούς αλλά και από τη δισκοφραφική τους, που θέλει να τους ξεζουμίσει πριν αρχίσουν να σαπίζουν!Βέβαια ο Portnoy (ο πιο τρελός με τη μπάντα) άλλο που δε θέλει, αφού σχεδόν όλα τα DVD του είναι δικές του παραγωγές και concept!Επίσης να πώ ότι ο τύπος έχει κυκλοφορήσει σαν drummer τα εξής:1.Mike Portnoy - Liquid Drum Theater, 2.Mike Portnoy - Drums Across Forever, 3.Mike Portnoy - Drums Of Thought, 4.Mike Portnoy - Progressive Drums Concepts...ίσως και άλλα που δε γνωρίζω...δηλαδή κάθε δίσκος, ας βγάλω και ένα DVD με τη φάτσα μου να κοπανάει!Και ο Petrucci έχει κανα 2 κλπ...Εντάξει υπάρχουν και άλλοι drummers που γαμάνε αλλά δεν κανουν έτσι...βλέπε Hellhammer, Nicholas Barker...και είναι και μακράν καλύτεροι in my opinion...

     
    Comment by toolman on 04 November, 2006 15:44

    άστα να πάνε νίκο! πλέον είναι εμπόροι, όχι καλλιτέχνες, δυστυχώς. γιατί ξεκινήσανε σαν καλλιτέχνες.
    όσο για τις δισκογραφικές συμφωνώ εν μέρει, αλλά θυμάμαι μία δήλωση του portnoy παλιότερα όταν τους είχαν κατηγορήσει για ξεπούλημα στο falling intο infinity και παραδέχτηκε οτι τους πίεσε η εταιρία να βγεί λίγο πιο εμπορικό και οτι ήταν η τελευταία φορά που υποκύπτουν σε πιέσεις εταιριών επειδή παραλίγο να διαλύσουν τότε, απ' οτι είχε πει τουλάχιστον.
    άρα μάλλον έχουν γλυκαθεί απ'το πολύ χρήμα!
    επίσης, επειδή τα παμε όλα τώρα, οι theater ήταν πάντα πολύ καλοί κλέφτες, αλλά στους τελευταίους δίσκους το παραγαμήσανε!!! κραυγαλέες επιρροές έως και αντιγραφή από tool, radiohead, muse, yes και πάει λέγοντας.
    ειλικρινά λυπάμαι.

     
    Comment by dddd on 04 November, 2006 15:51

    ...και να μη ξεχνάμε τη μεγάλη ληστεία απο τους RUSH...και όχι επιρροή!

     
    Comment by guitarlikas on 04 November, 2006 16:26

    ...και pink floyd!!!
    Τελικά οι dream theater τον παίρνουν!! :)

     
    Comment by rockordie on 04 November, 2006 16:39

    @guitalikas: Σε πήρε (δηλαδή όλους σας πήρε) 10 comment για να καταλήξετε στο ότι Dream Theater sucks!!!

     
    Comment by dddd on 04 November, 2006 16:44

    Όχι RoD,μας πήρε 10 comments για να δείξουμε πως ένας καλός καλλιτέχνης φθείρεται από τη δόξα και το χρήμα και καταντάει να sucks!

     
    Comment by toolman on 05 November, 2006 20:05

    ακριβώς

     
    Comment by Elemental_Nausea on 05 November, 2006 20:24

    Άργησα αλλά θα πω και εγώ την γνώμη μου.Δεν λέω οι Dream Theater καλό συγκρότημα, αναμφισβήτητα,σίγουρα θεωρούνται απο τα καλύτερα συγκροτήματα του πλανητή στον χώρο του metal με την προώθηση και τις επευφημίες που ακολουθούν κάθε κυκλοφορία τους.Aποψή μου είναι ότι οι επαναλαμβανόμενες επιδείξεις των μουσικών τους δεξιοτήτων κουράζουν πολύ.Προσωπικά δεν μπορώ να τους ακουσω πέρα απο ελάχιστα κομμάτια.Αν και το Images And Words ήταν υποφερτό στα αυτιά μου και διόλου κουραστικό .

     
    Comment by toolman on 05 November, 2006 23:37

    καλύτερα να μη την έλεγες τη γνώμη σου χαχαχα!
    δε μπορώ με τίποτα να ακούω να λένε αυτά τα πράγματα για τους theater.
    "Aποψή μου είναι ότι οι επαναλαμβανόμενες επιδείξεις των μουσικών τους δεξιοτήτων κουράζουν πολύ".
    είσαι πολύ λάθος γιατί στα παλιά τους, τουλάχιστον δε το κουράζανε καθόλου, είχαν ΕΜΠΝΕΥΣΗ και ήταν πάντα μα πάντα πολύ ουσιαστικοί και καθόλου φλύαροι, πάντα παίζανε τεχνικά μεν αλλά με νόημα δε.
    τέλος πάντων, γούστα είναι αυτά.

     
    Comment by Elemental_Nausea on 06 November, 2006 00:52

    Χαχαχαχα ευθυμήσαμε και απόψε.

    Θα σταθώ μόνο στην φράσηδε μπορώ με τίποτα να ακούω να λένε αυτά τα πράγματα για τους theater.
    Αποψή μου είναι και δεν αλλάζει.Και δικαιωμά μου είναι να την εκφράζω όπως και δικό σου δικαιώμα να ασκείς κριτική.
    Το αν είμαι λάθος ή όχι δεν μπορείς να το κρίνεις εσύ.Και ελπίζω να καταλαβαίνεις πως το αν παίζουν καλά ή όχι στα πρώτα τους, με ενδιαφέρει στο ελάχιστο .Και όπως σωστά είπες όλα θέμα γούστου είναι.Όπως εσύ δεν θα μπορούσες να ακούσεις ένα funeral doom συγκρότημα γιατί θα το έβρισκες βαρετό η οτιδήποτε άλλο, έτσι και εγώ τους Dream Theater, αν μου επιτρέπεις βεβαίως,τους θεωρώ κουραστικούς και βαρετούς. Αλλά και να μην μου επιτρέπεις δεν με πειράζει καθόλου :)ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΓΟΥΣΤΟ ΜΟΥ!

     
    Comment by rockordie on 06 November, 2006 09:38

    Λοιπόν κάντε όλοι έναν κύκλο γρήγορα και fight, fight, fight, fight, fight, fight, fight, fight, fight, fight, fight...

     
    Comment by Stavros Amanatidis on 06 November, 2006 10:04

    υπάρχει και το ενδιάμεσο στρατόπεδο στο οποίο ανήκω εγώ.

    Μου άρεσε πολυ το images and words και το awake. Αλλά κάποια στιγμή τα βαρέθηκα. Μου άρεσε πολύ το ytse jam, αλλά κάποια στιγμή το βαρέθηκα..

    Καλοί δηλαδή, άλλα κάτι με χαλούσε και ποτέ δεν βρήκα τι.. Νομίζω ότι η φωνή(σαν χροιά) δεν μου άρεσε..

    Είμαι κάπου στην μέση δηλαδή..

     
    Comment by Stavros Amanatidis on 06 November, 2006 10:09

    (το ytse jam μάλλον απλώς το άκουσα άπειρες φορές και το βαρέθηκα! )

     
    Comment by dddd on 06 November, 2006 10:23

    Το ytse jam το άκουσες άπειρες x άπειρες φορές απ ότι θυμάμαι... μετά ξαναθυμήθηκες το i suppose...

     
    Comment by Elemental_Nausea on 06 November, 2006 12:26

    Bombjour :D

    @rod σιγά μην fight κίολας.Πολιτισμένοι άνθρωποι είμαστε,που ο καθένας έχει την απόψη του.
    @Stavros το comment σου ίσως προκαλέσει αναταράξεις,για αυτό πρέπει να αυτοκαταστραφεί σε 5 δευτερόλεπτα :P
    @Nίκος αν εννοείς το I Suppose των Puressence και εγώ αυτό θα προτιμούσα :D

     
    Comment by dddd on 06 November, 2006 12:29

    ...ναι των Puressence την κομματάρα εννοούσα...

    5....4.....3....2.....1.....0.....ΜΠΟΥΜ!

     
    Comment by Elemental_Nausea on 06 November, 2006 12:30

    Πώπω όντως υπέρτατη κομμάταρα.Καλά και ποιός δεν έχει κολλήσει με αυτό το τραγούδι.Αν και γενικά όλο τους το album ήταν πολύ καλό.Και απίστευτη φωνή ο τύπος.

     
    Comment by Stavros Amanatidis on 06 November, 2006 12:34

    Καλά που έχω και τον Νίκο να μου θυμίζει το παρελθόν μου :)

    Πλάκα πλάκα είχα κολλήσει πολύ με το κομμάτι.. :)

    Μέχρι που κάπου εκεί άρχισες να μου δίνεις Gothic Metal.. Αν θυμάμαι καλά..

     
    Comment by uncle on 06 November, 2006 12:34

    απορώ γιατί δεν έχει καθαρίσει κανένας μέχρι τώρα έναν απο αυτούς (Portnoi, Petrucci), και πήγαν και έφαγαν τον Dimebag Darrel (RIP), για να τελειώνουμε με αυτή την αηδιαστική ιστορία.

     
    Comment by Elemental_Nausea on 06 November, 2006 12:40

    @Stavros με αυτόν τον αλήτη που έχεις μπλέξει τι περίμενες :P
    @unclejack μιλάμε για ανθρώπους που δεν έχουν βλάψει ποτέ κανένα.Είναι λίγο άδικο,νομίζω να απορείς γιατί δεν έχει σκοτωθεί κάποιος απο αυτούς.

     
    Comment by uncle on 06 November, 2006 12:52

    @Nausea:
    Ουτε ο Dimebag πείραξε κανέναν.
    Οι Theater και οι Fates Warning αρκετούς, είτε με την καλοπαιγμένη αλλά ταυτόχρονα φλύαρη μουσική τους, είτε με την ποζεριά τους.
    Ακόμα και εδώ στο μλόγκ ήδη έγιναν πληκτικοί (έως junkmail)με τα 30 comments που εισέπραξαν!!!

     
    Comment by Elemental_Nausea on 06 November, 2006 13:01

    Δεν είπα ότι αυτό που έπαθε ο Dimebag του άξιζε ή ότι πείραξε κάποιον .Αλλά το να σκοτώνεις ένα συγκρότημα επειδή δεν σ'αρέσει η μουσική του ,το θεωρώ ακραίο.Mπορείς απλά να μην τους ακούς.
    Ούτως ή άλλως οι Dream Theater είναι ένα συγκρότημα που είτε μισείς είτε αγαπάς .

     
    Comment by Stavros Amanatidis on 06 November, 2006 13:11

    "απορώ γιατί δεν έχει καθαρίσει κανένας μέχρι τώρα έναν απο αυτούς (Portnoi, Petrucci)"
    Nice point of view :(

     
    Comment by toolman on 07 November, 2006 21:33

    ωχ!! χαχαχαχα! τι έγινε ρε παιδιά!! φίλε μου σεβαστή η αποψή σου, αλίμονο!! απλώς τσαντίστηκα γιατί όλοι οι "άμπαλοι" όταν ρωτούνται για theater λένε "καλοί αλλά πολύ το κουράζουν".
    σόρυ που τα 'πα χύμα αλλά το "είσαι πολύ λάθος" ήταν υποκειμενικό και για ΜΕΝΑ είσαι λάθος, είπαμε....!!! ποιός είμαι για να κρίνω;

    εν τω μεταξύ οι theater ΞΑΝΑματα μπαίνουν στο στούντιο για το επόμενο... ΗΜΑΡΤΟΝ!!!!!!


    Υ.Γ. το "άμπαλος" είναι γενικό, δε πάει σε σένα, προς αποφυγή παραξηγήσεων!

     
    Comment by Elemental_Nausea on 07 November, 2006 21:52

    χεχεχεχε καμία παρεξήγηση.Όλα υποκειμενικά είναι.ΑΑΑΑ και δεν είμαι αρσενικό,μην μου αλλάζεις το φύλο σε παρακαλώ :P

     
    Comment by Stavros Amanatidis on 07 November, 2006 22:38

    εμένα θα μου εξηγήσει κάποιος τι σημαίνει "άμπαλοι"; Γιατί φαίνεται ότι όλοι καταλάβατε εκτός από εμένα..

    Είναι μια καινούρια λέξη που δημιουργήθηκε όσο λείπω;

     
    Comment by toolman on 07 November, 2006 22:39

    χεχεχε, εντάξει! άμπαλη!

     
    Comment by uncle on 08 November, 2006 10:30

    ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΠΑΜ ΠΟΣΤ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ TOPIC!!!!