Under the Moonspell

Posted by uncle on Thursday, November 02, 2006


Συμμαζεύοντας το δωμάτιο μου (για άλλη μια φορά) ανακάλυψα σε ένα συρτάρι ένα από τα μαργαριτάρια του παρελθόντος μου. Αυτό:




Αυτή είναι η demo κασέτα τον τότε (1993) ασήμαντων και άγνωστων Moonspell. Και όμως τα παιδιά έδειξαν χαρακτήρα και μετά την κυκλοφορία του Ep «Under the Moonspell» το 1994, κάνουν το μεγάλο μπαμ (θόρυβος) το 1995 υπογράφοντας στην Century Media και κυκλοφορώντας το θεσπέσιο και θεάρεστο άλμπουμ Wolfheart, καθιερώνονται στον χώρο του dark/gothic metal χώρου. Τι κομμάτια να αναφέρω? Το Vampiria, το of Dream and Drama, ή το θεϊκό Alma Matter, όλος ο δίσκος απλά είναι γαμάτος.



Moonspell - Alma Matter

Ακολουθεί το 1996 το επίσης πολύ καλό Irreligious. Και γενικά στην πορεία τους κυκλοφορούν αρκετά καλές δουλειές.
Δισκογραφία:
Anno Satanæ [Demo] 1993
Wolves From The Fog [Demo] 1993
Under The Moonspell [EP] 1994
Wolfheart 1995
Irreligious 1996
2econd Skin [EP] 1997
Sin / Pecado 1998
The Butterfly Effect 1999
Darkness And Hope 2001
The Antidote 2003
Memorial 2006


Moonspell - Opium

6 comments:

Comment by Stavros on 02 November, 2006 15:35

To opium einai apo ta agaphmena kommatia ever..
Nice post.

 
Comment by Elemental_Nausea on 02 November, 2006 15:39

Ωραίο post.Το Alma Matter νομίζω ότι είναι αξεπέραστο τραγούδι.

 
Comment by Nikos on 02 November, 2006 15:44

Καλύτεροι δίσκοι: Sin/Pecado & Irreligious .-
Fernando Ribeiro: και γαμώ τα καθαρά, και γαμώ τα βρώμικα.-
The rest of the band: και γαμώ την μουσική.-
Nice post!

 
Comment by rockordie on 02 November, 2006 21:44

Πού μπάντα οι Moonspell, δυστυχώς το γαμήσανε λίγο τώρα τελευταία αλλά όταν ακούω μπαίνει το riff του Alma Matter τους τα συγχωρώ όλα.

P.S: Ρε uncle ένα - ένα τα video, μην μας τελειώσουν και μετά βάζουμε ξανά τα ίδια... :)

 
Comment by Pixie on 03 November, 2006 16:35

Να πώ οτι οι Moonspell ειναι ένα απο τα ωραιοτερα συγκροτήματα που έχω δει live!

 
Comment by Alberich on 06 November, 2006 12:33

Kομματάρα το Opium