Isis "In the absence of truth"

Posted by toolman on Saturday, November 11, 2006


Θα μαι πολύ λακωνικός, οι κύριοι αυτοί από τη Βοστώνη σπέρνουνε!!! Απλά πράγματα! Σε όποιον δεν αρέσουν υπάρχουν και οι Saturnus, χαχαχα!
Η μουσική τους είναι πέρα για πέρα αυτοσχεδιαστική αλλά με τρομερή συνοχή και για πρώτη φορά με πολλές αλλαγές στη δομή των κομματιών. Εχουν μία πιο prog αντίληψη, σε αυτό το δίσκο, θα τολμούσα να πώ με απίστευτες μελωδίες και στα φωνητικά αλλά και στα έγχορδα! Ειδικά στα φωνητικά ο Αaron Turner δίνει ρέστα! Ο drummer πάλι μεγαλουργεί με την απλότητα και την αμεσότητά του χρωματίζοντας τις ήδη εμπνευσμένες συνθέσεις.
Η παραγωγή είναι υπεράνω κάθε κριτικής με την απαραίτητη μπασαδούρα αναδεικνύοντας τον αναλογικό ήχο της μπάντας.
Ειλικρινά τα λόγια περιττεύουν για αυτό το συγκρότημα, με κάθε του κυκλοφορία θέτουν ακόμα πιο ψηλά τον πήχη, σε δυσθεώρητα ίσως ύψη για λοιπούς ατάλαντους. Δεν είναι λίγο να χεις στο ενεργητικό σου 4 δισκάρες η μία καλύτερη απ'την άλλη και με διαφορετικό ύφος πάντα! Ποτέ δεν έχουν αναπαράγει τον ίδιο ήχο σε καινούριο δίσκο, πάντα αναζητούν το διαφορετικό, το άλλο και τα καταφέρνουν οι μπαγάσηδες!
Με αυτό το δίσκο πιστεύω πως ήρθε η ώρα της καθολικής αναγνώρισης από όλη τη μουσική κοινότητα, και όχι μόνο τους "μεταλλο-κοράδες" καθότι είναι τόσο εμπορικό όσο πρέπει για να περάσει και σε άλλο κοινό χωρίς να καταντάει ξεκωλιάρικο! Προσκυνώ!
Το artwork του δίσκου είναι κλασικά ένα μικρό έργο τέχνης, που χαίρεσαι να το παρατηρείς και όπως σε όλα τα άλμπουμς τους έτσι και σε αυτό είναι επιμελημένο από τον τραγουδιστή τους, μεγάλο ταλέντο, ε;!
Ακούστε τους ΤΩΡΑ!! Ποτέ δεν είναι αργά!

Υ.γ. Tσεκάρετε άφοβα τα "oceanic" ,"panopticon" και "celestial" όπως και τους Red Sparrowes οι οποίοι είναι παρόμοια φάση αλλά χωρίς φωνητικά, instrumental.

19 comments:

Comment by dddd on 11 November, 2006 16:37

Οι Isis είναι όντως φοβεροί, αλλά η εταιρεία που κάνει τη διανομή μαμιέται μιας και τα cd τους κοστίζουν πάνω από 20 ΕΥΡΩ!

 
Comment by dddd on 11 November, 2006 16:40

...το εξώφυλλο θυμίζει μακαρόνια

 
Comment by uncle on 11 November, 2006 16:41

["Ειλικρινά τα λόγια περιττεύουν για αυτό το συγκρότημα"]

βέβαια περιττεύουν, αφού είναι prog. Και ότι είναι prog είναι κακό.
Και κακό επίσης το παράδειγμα που έφερες, γιατί οι Saturnus είναι καλύτεροι!

 
Comment by toolman on 11 November, 2006 16:48

νίκο οι μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων φταίνε για τις τιμές, αν και εγώ τα χω πάρει όλα τα cd τους κάτω από 20 ευρώ, από 15 μέχρι 17 το μάξιμουμ.

"βέβαια περιττεύουν, αφού είναι prog. Και ότι είναι prog είναι κακό." τώρα τι να απαντήσω;
είναι καλύτεροι οι saturnus, το παραδέχομαι, φτιάχνουν καλύτερη φέτα!

 
Comment by dddd on 11 November, 2006 16:57

Λίγα για τη φέτα....είμαι από Λάρισα και με φέτα μεγάλωσα!
Επίσης μου αρέσουν και οι Isis και οι Saturnus!

 
Comment by rockordie on 11 November, 2006 20:59

Αν ήμουν καλός χριστιανός με το που διάβασα prog θα έπρεπε να ρίξω το ποστ στην πυρά.
Επειδή δεν είμαι όμως θα σου προτείνω να διαβάσεις από το blog του Νίκου για eSnips και File Lodge (or something) για να μας βάλεις κανένα mp3 να ακούσουμε και μετά θα τους κράξω τους Isa mori...

 
Comment by toolman on 12 November, 2006 21:14

κατεβάστε από οποιοδήποτε πρόγραμμα p2p και θα καταλάβετε για τι είδους prog μιλάμε. επίσης μπείτε youtube, έχει μερικά καλά βίντεο.

 
Comment by Elemental_Nausea on 12 November, 2006 22:59

Mάλιστα.Τι δουλειά έχουν οι Saturnus με τους Ιsis?Πολύ καλοί οι Isis δεν λέω , και το Panopticon και το Oceanic μου άρεσαν πάρα πολύ,αλλά μάλλον υστερούν στην φέτα.Θα προτιμήσω Saturnυs που είναι πιο γευστικοί!Χαχαχαχαχα είσαι πολύ γελαστό παιδί :)

 
Comment by toolman on 12 November, 2006 23:33

χαχαχα αν και οι saturnus δεν είναι λαρισαίοι ομολογώ πως ξέρουν από καλή φέτα! :PP

οι isis δεν έχουν καμία σχέση με saturnus, ευτυχώς :), απλά επέλεξα το όνομά τους επειδή το θεωρώ ψιλογελοίο (κόλλημα με τα ονόματα,ε;) αλλά και επειδή μου φαίνονται και my dying bride wannabes, κακοί κιόλας.
no offence σε όσους αρέσουν.

 
Comment by Stavros Amanatidis on 12 November, 2006 23:35

"κατεβάστε από οποιοδήποτε πρόγραμμα p2p και θα καταλάβετε για τι είδους prog μιλάμε. επίσης μπείτε youtube, έχει μερικά καλά βίντεο."

Άν είναι έτσι, απλά να γράφουμε το όνομα ενός συγκροτήματος και μετά να λέμε ότι όποιος θέλει πληροφορίες να πάει στο google και όποιος θέλει μουσική ας πάει στα p2p. :)

Απλά αν έχεις κάτι να προτίνεις, ανέβασε το σε κανένα ftp ή εκεί που είπε ο Νίκος ή σε κάτι παρόμοιο.

 
Comment by toolman on 12 November, 2006 23:41

με dial up σύνδεση; εεεεεέφτασέιιιιι!!!

και dsl να χα δηλαδή σιγά μη καθόμουν να ανεβάσω κομμάτι, όποιος "ψήθηκε" ας κατεβάσει! θα κάτσω να πω όλη την ιστορία του συγκροτήματος, ήμαρτον!;!;!
μια κριτική έκανα σε ένα δίσκο δεν έκανα βιογραφικό των isis....

 
Comment by Elemental_Nausea on 12 November, 2006 23:47

Xαχαχαχα.Ευτυχώς που μπήκες στο blog toolman και έχεις φέρει την ευτυχία.Kανείς δεν μπορεί να γίνει My Dying Βride.Πάντως ομολογώ πως τα κριτήρια σου σχίζουν....

 
Comment by dddd on 12 November, 2006 23:48

Ρε toolman,το νόημα του blog που φτιάξαμε, είναι, εκτός του να λέμε κάτι που όλοι κάπου μπορεί να έχουμε ακούσει ή δει, να δημοσιεύσουμε κάτι καινούργιο, μια καινούργια πληροφορία, ένα video,ένα κομμάτι ώστε να κάνουμε υγιή ανταλλαγή απόψεων και μουσικών ακουσμάτων....Μασημένη τροφή είναι να επαλαμβάνουμε 5 λόγια που κλέψαμε από περιοδικά του κώλου (βλέπε το μεταλλικό σφυρί)!

 
Comment by toolman on 12 November, 2006 23:49

επίσης δε διαβάζετε κιόλας, πρότεινα 3 δίσκους τους και ένα άλλο παρεμφερές συγκρότημα.
από κει και πέρα είναι στο χέρι του καθενός. εδώ ο θείος τζακ το κατέκρινε επειδή είπα οτι είναι prog....
παρ το αυγό και κούρεφτο!

 
Comment by toolman on 12 November, 2006 23:56

εγώ όταν δώ κάπου σε ένα μπλογκ την αναφορά σε ένα συγκρότημα δε θα κάτσω να παραπονεθώ επειδή δεν έχει ανεβάσει κάποιο κομμάτι αυτός που έκανε την αναφορά.
άμα δώ οτι έχει γράψει καλά λόγια θα το τσεκάρω μόνος μου.
το μασημένη τροφή προφανώς για πλάκα ειπώθηκε.
το μόνο που θα μπορούσα να κάνω είναι να βρίσκα κανά link στο youtube, από κει και πέρα.. μη λέμε τα ίδια....

 
Comment by Jimbo on 13 November, 2006 20:35

Ρε παιδιά ξέρετε πολλούς που βγαίνουν στο ίντερνετ να λένε ότι ανέβασα τον τάδε δίσκο στο τάδε ftp και εμπρός καλά μου leecherια ξεσκιστείτε να κατεβάζετε; Δηλαδή ρε toolman αν είχες dsl θα ήσουν τόσο μαλάκας να κάνεις τόσο χτυπητή παρανομία;;; Έλεος πια! Ούτε παιδάκια του δημοτικού δεν τα λένε αυτά.

 
Comment by Anonymous on 13 November, 2006 22:29

toolman εκτος του οτι εισαι μεγαλος καραγκιοζακος εισαι+προβατο!Ακολουθα τους μεγαλοτσοπανηδες του metal hammer γιατι σιγουρα απο εκει εμαθες τους Isis.Μεχρι του χρονου μπορει να εχεις μαθει+τους Pelican.Αντε τωρα να πας να παρεις+το νεο cd των Rhapsody of Fire.

*Edenbeast*

 
Comment by toolman on 13 November, 2006 22:50

εκτός από ανώνυμος είσαι και μαλάκας. μακάρι το hammer να προωθούσε τους isis και τους pelican , χεσμένους τους έχει.

 
Comment by rockordie on 13 November, 2006 23:35

Λοιπόν θα επικαλεστώ για πρώτη (και τελευταία φορά ελπίζω) τον ρόλο μου ως Admin του NWOHMB και θα πω ότι προσωπικά σχόλια τύπου "καραγκιοζακος", "πρόβατο" και "μαλάκας" δεν θα ανεχτώ άλλη φορά. Το τι θα κάνω αλλιώς δεν το ξέρω ακόμα αλλά κάτι θα βρω.

Το blog έγινε για να έχουμε ένα χώρο να λέμε τις απόψεις μας για συγκροτήματα, να κάνουμε δισκοκριτικές, να βάζουμε reviews από συναυλίες και ότι άλλο θεωρηθεί σχετικό με metal ώστε να μάθουμε κάποια καινούργια πράγματα για την μουσική που γουστάρουμε.
Οποιοδήποτε post κινείται μέσα στα πλαίσια που προανέφερα είναι καλοδεχούμενο και σίγουρα κάτι έχει να προσφέρει, οπότε δεν είναι σωστό να κράζουμε αδιακρίτως αυτόν ο οποίος κάθισε και ασχολήθηκε ώστε να μεταφέρει λίγη (ή πολύ) από την γνώση του στους υπόλοιπους.
Αν δεν το έχετε καταλάβει ακόμη υπάρχουν διαφορετικά παρακλάδια στο metal και φυσικό είναι να μην ξέρουν όλοι τα πάντα, ούτε να γουστάρουν όλοι τα πάντα.
Αν δεν σας αρέσει κάποιο post μπορείτε:
Α) να πείτε κόσμια την διαφωνία σας
Β) να το αγνοήσετε
Γ) αν γνωρίζετε ότι ο author δεν θα παρεξηγηθεί να κάνετε πλάκα μαζί του.

Εγώ θέλω το blog να έχει post από όλο το φάσμα του metal γι’ αυτό και ζήτησα προσωπικά από κάποια άτομα να γίνουν contributors στο NWOHMB.

Το κρίμα είναι ότι με όλη αυτή την βαβούρα χάνονται πολύ ωραία post όπως αυτό του uncle για την συναυλία των «Μωρά Στην Φωτιά».