Πράσσειν Άλογα Live 24/11/06 – The Review

Posted by uncle on Saturday, November 25, 2006

Πρόλογος I:


Κακώς δεν έγινε αναφορά στο Release Party των Πράσσειν Άλογα το προηγούμενο Σάββατο, και πρέπει να το αναπληρώσω με κάποιον τρόπο (σύντομο και περιεκτικό θα έλεγα).
Κατά της 22:00 άρχισε να γεμίζει το Bar Exapsis στην Περαία Θεσσαλονίκης, από κόσμο γνωστό και μη, εως ότου ήταν ασφυκτικά γεμάτο. Το κάλεσμα των Πράσσειν Άλογα είχε πιάσει τόπο, και ένα πολύ καλό πάρτι έμελλε να κρατήσει μέχρι την 3η ώρα το πρωί. Πέρα από τα μέλη του γκρουπ και τις οικογένειες τους, είχε έρθει κάθε καρυδιάς καρύδι, από πρώην ταραξία κοινής ησυχίας, ένα νέο ανερχόμενο αστέρι της Metal σκηνής με την συνοδεία του, ένας νεκροθάφτης, ένας γνωστός μεγαλέμπορος ηλεκτρικών συσκευών και εγώ!! Καλεσμένος ήταν και ειδικός Rock Dj, ο οποίος θα φρόντιζε για την καλή διάθεση όλων, και για το διαβολικό λίκνισμα των γυναικείων φιδίσιων κορμιών. Γυναίκες, Ροκ μουσική, αυτόγραφα σε γυμνόστηθα κοριτσάκια (προς χαρά όλων μας), κλήρωση με δώρα από το γκρουπ, και τα υπόλοιπα φανταστείτε τα μόνοι σας (ας ερχόσασταν).

Πρόλογος ΙI:
I. Εισιτήριο: Free
II. Main act: Πράσσειν Άλογα, Support act: Prisma & Special Guests
III. Location: 24/11/06, Υδρόγειος Live Stage, Θεσσαλονίκη (ώρα έναρξης 22:30)

Αρχικά πρέπει να πω ότι γενικότερα είναι πολύ δύσκολο να μένεις εκτός πόλης και να έχεις κανονίσει συγκεκριμένη ώρα να είσαι κάπου, όταν πρώτα επιστρέφεις στη βάση σου. Απλά θέλω να στήσω έναν κακό πρόλογο για το χωρίς οίκτο χτεσινό μου απόγευμα. Έχοντας κανονίσει μια βδομάδα πριν για το Live τον Πράσσειν Άλογα, είχα κανονίσει να σχολάσω νωρίτερα, για να έχω και περιθώριο μιας ώρας να ξεκουραστώ.
Όπως πάντα, όλα πάνε στραβά. Σχόλασα αργότερα κατά μιάμιση ώρα, τρελή κίνηση, επιστροφή στο σπίτι, και καπάκι επιστροφή στην κίνηση για να προλάβω το ραντεβού που είχα δώσει με τα παιδιά του NWOHMB στις 21.30. Βέβαια σαν γνήσιος γερμανός κατάφερα να πάω πιο νωρίς στο ραντεβού, συνειδητοποιώντας για άλλη μια φορά, το πόσο λάθος είμαι. Με άλλα λόγια τα παιδιά χρησιμοποίησαν το ακαδημαϊκό τέταρτο στο έπακρο. Anyway. Αφού μαζευτήκαμε όλοι, μπήκαμε στο χώρο της συναυλίας.

Έχοντας πιει και το δεύτερο ποτηράκι τσάι με αφρό, κατά της 22και κάτι, ανέβηκαν στη σκηνή οι Prisma. Αρκετά καλή και δεμένο σύνολο της πόλης, οι οποίοι παρουσίασαν πέρα από τα 2-3 δικά τους κομμάτια, ένα αρκετά πειστικό πρόγραμμα κυρίως με διασκευές από παλιά και νέα ροκάκια τύπου U2, Guns’n’Roses κ.α.

Prisma

Αφού ο κόσμος είχε ζεσταθεί ανέβηκε στη σκηνή το Main act της βραδιάς. Ακολούθησε ένας δίωρος καταιγισμός από παλιά και νέα κομμάτια τους, παιγμένα με σε πιο σκληρό τόνο από ότι τους είχα συνηθίσει. Ο νέος τραγουδιστής τους Άγγελος, έχει δέσει πάρα πολύ καλά στο σχήμα, και μπράβο του που μπόρεσε να πει όλα αυτά που είπε, έχοντας πρόβλημα με της αμυγδαλές του. Επίσης ένα μεγάλο μπράβο στον «μικρό» τυμπανιστή Τάσο, ο οποίος έχει και αυτός τα προβληματάκια του με την μέση του (και απορώ πως δεν έχει κοπεί στα δυο τόσο καιρό?!?). Ακόμα πρέπει να συγχαρώ τον άρχοντα της κιθάρας Ηλία, ο οποίος τελικά κατάφερε να δαμάσει με απίστευτο τσαμπουκά το καλώδιο που προκαλούσε παρεμβολές κατά τη διάρκεια του Live, όσο για το παίξιμο του, δεν χωράει κουβέντα. Τέλος και ένα μπράβο στον Κώστα, που επέβαλε τη θέληση του στο 6χορδο μπάσο αποδίδοντας τα μέγιστα, μιας και έπαιξε και όλο το σετ των Prisma, και στα μυστικιστικά πλήκτρα με κέλτική επιρροή του Γιώργου. Θα έπρεπε να αναφέρω και τους Special Guests που ανέβηκαν στη σκηνή για να jam-άρουν με το γκρουπ, αλλά επειδή δεν θυμάμαι τα ονόματα τους , δεν μπαίνω στον κόπο καν.

Πράσσειν Άλογα

Και κάπου εκεί τελείωσε άλλη μια ωραία βραδιά με γνωστούς και φίλους και αρκετή ροκ μουσική.

Επίλογος:

Αφού καληνυχτίσαμε το μισό σύμπαν, το NWOHMB αποφάσισε να σβήσει την δίψα που ξαφνικά δημιουργήθηκε σε γνωστό Metal Club της πόλης (όχι δεν θα πω όνομα, γιατί δεν συμφωνήσαμε ακόμα για τα ποσοστά από την διαφήμιση, έτσι Ηλία!!!). Και κάπου εκεί χώρισαν και οι δρόμοι μας, μιας και για τους περισσότερους η σημερινή ήταν εργάσιμη.

Το clue της βραδιάς:

Το show γράφτηκε όλο για το επερχόμενο Dvd των Αλόγων (χοχο, πάντα ήθελα να είμαι σε ένα live με τόσες κάμερες!!).

Post Scriptum:

Κατόπιν μονόλεπτης σύσκεψης της πλειοψηφίας του NWOHMB, αποφασίστηκε:
Ι) να βγει πορτοκαλί κάρτα (παραλίγο κόκκινη δηλ.) στον κύριο guitarlikas, ο οποίος δεν παρέστη χτες, προφασιζόμενος κάποιο προσωπικό πρόβλημα, αλλά πληροφορίες μου λένε πως ήταν αραχτός στον καναπέ ρεμβάζοντας όλο το βράδυ.
ΙΙ) ο κύριος lipis να πάρει κίτρινη κάρτα, για την εσπευσμένη του αποχώρηση από το event, με old fashion τρόπο, λέγοντας πως πάει να αγοράσει μπαταρίες για την κάμερα του, μη γυρίζοντας ποτε, αλλά εθεάθη σε διπλανό μαγαζί με μισοντυμένες κυρίες!!!

6 comments:

Comment by guitarlikas on 25 November, 2006 20:06

χαχα...ρε μάγκες μη βαράτε! Για να λέω εγώ ότι δε θα έρθω σε live σημαίνει ότι όντως δε μπορώ! Κατά τ'άλλα χαίρομαι που περάσατε καλά και ένα μπράβο για το καταπληκτικό post σου uncle!!

 
Comment by rockordie on 25 November, 2006 20:16

Να προσθέσω ότι δυστυχώς η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πολύ μικρή.
Ο χώρος (Υδρόγειος) δεν ενδείκνυται για τέτοιου είδους happenings.
Καλύτερα θα ήταν σε ένα χώρο όπως το Ξυλουργείο του Μύλου.

Κατά τα άλλα ευχάριστη έκπληξη οι Πρίσμα με πολύ καλό τραγουδιστή και και σετ με πολύ κέφι.

Τα Πράσσειν Άλογα έχουν πολύ καλές συνθέσεις τους εύχομαι καλή επιτυχία με τον νέο δίσκο.

 
Comment by Stavros Amanatidis on 25 November, 2006 20:38

Κρίμα που δεν ήμουν εκεί. Από τα λόγια του uncle φαίνεται να ήταν πολύ ωραία βραδιά..

Εγώ μάλλον δεν παίρνω κάρτα λόγω απόστασης :)

Nice post..

 
Comment by Elemental_Nausea on 25 November, 2006 23:56

Εγώ αν είναι να πάρω κάρτα θέλω μαύρη :P

Πολύ ωραίο post !Καλά περάσατε πουλάκια μου :D Σας ζηλεύω!Σνιφ δεν μετακομίζετε όλοι προς τα κάτω λέω :D

Πολύ χαρωπό comment ε?

 
Comment by dddd on 26 November, 2006 02:43

Παρόλο που είχα ακούσει λίγα τραγούδια από το συγκρότημα αρκετά παλαιότερα, έμεινα πολύ ευχαριστημένος από το live!Αν και δεν είμαι fan του ελληνικού ρεπερτορίου,χθές άκουσα κομμάτια που ξεφεύγαν αρκετά από το κλασσικό Greek Rock....Θα ήθελα μόνο ο τραγουδιστής να έκανε πιο βραχνά φωνητικά,αφού σε ορισμένα σημεία θα ήταν πιο ταιριαστά!Τέσπα....οικογενειακή φάση το live,καλή παρέα(NWOHMB-heads),μπυρίτσα...νομίζω ότι ήταν καλός τρόπος να πω bye στη Σαλονίκη...

@Όλγα: Εγώ μετακόμισα τουλάχιστον 130 min προς τα κάτω :D
@Uncle:Very nice post!

 
Comment by uncle on 27 November, 2006 11:32

@ Όλγα: Ούτε 1:1000000000000000000000000000.
@ Σταυρος: Το NWOHMB αποστέλει και κάρτες ταχυδρομικά (ηλεκτρονικά & snail)
@ Νίκος: Πράσσειν Άλογα + Δίκαση = Happy Nikos
@ Μακης: Πάλι δεν είχε δώρο (αρρργκ)!!