Nevermore

Posted by toolman on Saturday, November 18, 2006


Ξεκινάω αυτό το ποστ με αφορμή μία κουβέντα που είχα με έναν κολλητό μου για το εν λόγω συγκρότημα. Εγώ δίνω μεγάλη, μα πολύ μεγάλη σημασία στο θέμα της παραγωγής σε ένα δίσκο, όπως και ο φίλος μου.

Είναι το α και οι συνθέσεις είναι το ω. Αν οι συνθέσεις είναι μέτριες ψιλοσώζεται η κατάσταση από μία σωστή παραγωγή, αντιθέτως αν οι συνθέσεις λένε και η παραγωγή είναι μέτρια προς κακή, τότε ο δίσκος χαντακώνεται.

Τρανό παράδειγμα το "Enemies of reality" το οποίο είχε απίστευτες κομματάρες αλλά και απαράδεκτη παραγωγή. Μετά προσπάθησαν να διορθώσουν την κατάσταση κυκλοφορώντας το ξανά με "καλύτερη" παραγωγή απ' τον Andy Sneap για τον οποίο γίνεται και το ποστ αυτό, αλλά πάλι με άσχημα αποτελέσματα.

Θα' θελα τη γνώμη σας πάνω στο θέμα αυτό γιατί ειλικρινά οι Nevermore είναι η αχτίδα φωτός κατ' εμέ στην υπόθεση σύγχρονο heavy metal και χαντακώνονται από τις πλαστικές και άνευρες παραγωγές του κυρίου αυτού.

Που' ναι οι παραγωγές με τα αρχίδια να κρέμονται του Neil Kernon που ένιωθες το μπάσο να τρυπάει τ' αυτιά σου και ένιωθες τη μπότα στην καρδιά. Ενώ συνεχίζουν να κυκλοφορούν δισκάρες πιστεύω οτι πλέον έχουν χάσει το στοίχημα και δεν ακούγονται τόσο φρέσκοι και πρωτοποριακοί όσο ακουγόντουσαν παλιότερα και αυτό το αποδίδω στις σκατά παραγωγές του Andy. Οι Kreator, οι Arch Enemy και οι Nevermore ακούγονται το ίδιο πάνω κάτω! Λες και παίζουν ρομπότ και όχι άνθρωποι, όπου μπαίνει δίκαση μου σπαέι τα νεύρα ο ήχος, κανονικά!

Χρειάζονται μία ανανέωση και γρήγορα, αν και όποιος τους έχει παρακολουθήσει live παρατηρεί οτι τα δίνουν όλα μεν αλλά πάντα μα πάντα με μέτριο ήχο, πότε χαμηλό πότε ανύπαρκτες κιθάρες πηγμένες από τη βαβούρα και δε συμμαζεύεται! Καημό το' χω να πάω σε συναυλία τους και να μη μου πρήζει τ' αρχίδια ο ήχος που βγάζουν! Σημειωτέων 3 φορές τους έχω δει. Μάλλον δε τα πάνε καλά στον τομέα αυτό!

Τέλος πάντων, εσείς τι λέτε πάνω σε αυτό;

Υ.Γ.1. Θεωρώ οτι πάνω κάτω όλοι έχετε ακούσει τους Nevermore και θα'χετε μία σχετική γνώμη.
Υ.Γ.2. Μου φαίνεται πάλι πόλεμο ξεκίνησα αλλά ειλικρινά συγκρίνετε τις παραγωγές των "dreaming neon black" και "politics of ecstacy" με τις μεταγενέστερες;

9 comments:

Comment by rockordie on 19 November, 2006 01:14

Κοίτα να σου πω εγώ προσωπικά δεν θεωρώ ότι η παραγωγή είναι το A και το Ω σε έναν δίσκο.
Παίζει πολύ μεγάλο ρόλο βέβαια αλλά αν είναι δισκάρα τότε θα ξεχωρίσει και ας έχει μέτρια παραγωγή.

Έτσι και αλλιώς μετά από τα:
Best Of
Live
The 1st (ή 2nd) Singer Era

υπάρχουν και τα remastered για να βγάλουν και οι δισκογραφικές κάτι.

Όσο αφορά τους Nevermore 10 χρόνια και 6 (ή 6 ή 7) δίσκους μετά για μένα δεν ξεπερνάνε το 3/10 (σαν προσφορά, επιρροή, σημαντικότητα, κυκλοφορίες κτλ) δυστυχώς ανήκει στις μπάντες (μαζί με τους Slash's Snakepit και τους Primal Fear) που και να μην υπήρχαν δεν θα το καταλάβαινε κανείς.

PS1: Βάζε και κανένα link ρε φίλε.
PS2: Δεν λέω ότι παίζουν σαν Snakepit ή Primal απλά ήταν παραδείγματα σαν ανούσιες μπάντες
PS3: Πάλι σεντόνι comment έκανα...έλεος

 
Comment by Stavros Amanatidis on 19 November, 2006 03:44

Τους Nevermore δεν τους θυμάμαι και πολύ καθότι τους άκουσα λίγο και μάλλον δεν με ξετρέλαναν..
Σήμερα ή αύριο ολολήρώνεται η "αγορά" της δισκογραφίας των Isis και θα μπορώ να έχω αποψή για την παραγωγή.
Βάλέ και κανένα link σε κομμάτια βάλε κανένα videoclip απο Nevermore για να θυμηθούμε και εμείς οι όχι τόσο φανατικοί.. :)

 
Comment by uncle on 19 November, 2006 03:49

Εγώ πιστεύω πως αν ο δίσκος είναι μέτριος ή χάλια, είναι μέτριος ή χάλια, και δε σώζεται ούτε απο το θεό, παρα μόνο απο το 13χρονο που θα πάει να τα σκάσει τυφλά.

Προσωπικά η παραγωγή δεν με ενδιαφέρει και τόσο στο δίσκο, γιατί αν το κομμάτι είναι "catchy" και χωρίς παραγωγή καλή είναι καλό.

Όσο αφορά τους Nevermore, προσωπικά δεν τους πάω, αν και μου αρέσουν 5-6 κομμάτια. Θεωρώ τους αμερικάνους ανίκανους να παίξουν heavy. Πράγματι όμως αδικούνται οσο αφορά τα μεταγενέστερα του Dreaming & Politics.

Τέλος αναφορικά και μόνο με τους Kreator (και δηλώνω φανατικός), είναι thrash metal, και τα παλικάρια αποδεικνύουν εν έτη 2006, πως το thrash είναι ζωντανό γράφοντας δισκάρες (βλέπε Violent Revolution & Enemy of God, αν και το Enemy έχει αυτή την πλαστικούρα που λές). Αντιθέτος δε οι Destruction έχουν χάσει το feeling με παραγωγή του Tartgren, γιατί όλες σχεδόν η παραγωγές του κυρίου μοιάζουν με Hypocrisy.

 
Comment by toolman on 19 November, 2006 14:27

Η δισκάρα rockordie θα ξεχωρίσει ούτως ή άλλως, απλά είμαι αμαρτία.
πιστεύω οτι το παράχεσες με τους primal fear!! γούστα είναι αυτά αλλά όχι και primal fear!

σταύρακα είσαι στο σωστό δρόμο! του θεού! :P
θα χορτάσεις παραγωγή αλλά και συνθέσεις!

θείε τζακ εγώ νομίζω τώρα που το ξανασκέφτομαι οτι η παραγωγή είναι και το α και το ω! δηλώνει και την άποψη του συγκροτήματος για το πως πρέπει να ακούγονται.
χαίρομαι που συμφωνείς στο θέμα παραγωγής nevermore και kreator, ακούγονται ίδιες!

 
Comment by guitarlikas on 19 November, 2006 15:16

Δεν τους έχω δει live, αλλά άμα και τις 3 φορές που τους είδες είχαν άσχημο ήχο τότε παίζει να φταίνε οι ίδιοι οι Nevermore γι αυτό...Επίσης το αν σου ακούγεται κάτι καλά ή όχι στον ήχο σε ένα live σε κάποιο βαθμό έχει να κάνει και με το πόσο σχολαστικός είσαι στο θέμα αυτό! Δε μιλάω για περιπτώσεις βέβαια που κάνει μπαμ ότι είναι σκατά ο ήχος..Α και επίσης άμα παρακολουθείς τη συναυλία μπροστά στο κάγκελο μάλλον δε θα ευχαριστηθείς ποτέ καλό ήχο ;-)
Σε ότι αφορά στο θέμα παραγωγή, αν και δεν άκουγα ποτέ πολύ NEvermore δε νομίζω μπάντες αυτού του επιπέδου να "αδικούνται" από μια παραγωγή..Η μπάντα μαζί με τον παραγωγό καταλήγουν στον ήχο που θέλουν να βγάλουν..Τώρα άμα στο τέλος η παραγωγή είναι αντικειμενικά χάλια τι να πω? Μάλλον θα θέλουν να τους διώξουν από την εταιρία :)

 
Comment by dddd on 21 November, 2006 13:52

Τους Nevermore τους έχω δει ζωντανά και παρόλο που δεν ειμαι φανατικός οπαδός, τους γούσταρα τρελά και το ο ήχος τους ήταν μια χαρά!Ένα τραγούδι που νομίζω ότι αξίζει μπορείτε να το ακούσετε εδώ.

 
Comment by zisis on 22 November, 2006 10:07

Μ'αυτά και μ'αυτά, θυμήθηκα την ιστορία με το άλμπουμ Multiples of Black (1995) των Helstar. Την παραγωγή ανέλαβε ο Dave Ellefson (μπασίστας των Megadeth). Αλλά δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τη δουλειά του, διότι το γκρουπ τον απέλυσε. Ο λόγος ήταν ότι είχε "γυαλίσει" πολύ τον ήχο του συγκροτήματος. Την υπόλοιπη παραγωγή ανέλαβε το ίδιο το συγκρότημα. Το αποτέλεσμα; Ακούτε έναν δίσκο... 2 ταχυτήτων! Τα μισά τραγούδια με πολύ καλή (heavy) παραγωγή και τα υπόλοιπα με ξερό (thrashy) ήχο.
Ακούγοντας πάλι το album, μετά από αρκετά χρόνια, πιστεύω ότι τα καλά τραγούδια δεν έχουν ανάγκη την πολύ καλή παραγωγή. Αν ήταν έτσι, θα σταματούσα να ακούω το... Sabbath Bloody Sabbath! Ήχος είναι αυτός;!;! (χαχαχα!)
CheerZ!

 
Comment by dddd on 22 November, 2006 11:14

Ένα κομμάτι καλό και με F.T.D. παραγωγή πάλι θα ξεχωρίσει.Το ζήτημα όμως δεν είναι τόσο η καλή παραγωγή,αλλά η σωστή,ώστε να βγεί το feeling και ο ήχος που θα χαρακτηρίσει το κομμάτι και το συκγρότημα .

 
Comment by toolman on 22 November, 2006 13:04

"Το ζήτημα όμως δεν είναι τόσο η καλή παραγωγή,αλλά η σωστή,ώστε να βγεί το feeling και ο ήχος που θα χαρακτηρίσει το κομμάτι και το συκγρότημα" τα πες όλα!
σωστή παραγωγή και feeling.