The men who would be kings Part II

Posted by angeliki marinou on Tuesday, December 19, 2006

Η μπάντα δημιουργήθηκε το 1977 στο Beckenham, στο Βόρειο Λονδίνο, με το όνομα Lucifer. Ιδρυτής της μπάντας ο Kevin Heybourne (κιθάρα, φωνητικά) και μαζί του οι Rob Downing (κιθάρα) και Steve Jones (drums). Οταν, την επόμενη χρονιά, έμαθαν ότι δεν ήταν οι πρώτοι που είχαν σκεφτεί το εμπνευσμένο αυτό όνομα, κι εφόσον είχαν ήδη ένα track με τον τίτλο Angel Witch στο ρεπερτόριό τους, μετονομάστηκαν έτσι όπως τους λατρεύουμε σήμερα (μη βαράτε).

Η καλή (και η κακή) μέρα απ΄το πρωί φαίνονται, και οι αλλαξο..γκουχ των μελών άρχισαν νωρίς νωρίς. Ο drummer Steve Jones αποχώρησε για να δημιουργήσει τους Speed με τον Bruce Dickinson. Ο Rob Dowining σύντομα θα την "έκανε" επίσης. Διάφοροι μουσικοί ήλθαν και παρήλθαν μέχρι οι Angel Witch να παγιωθούν ως τρίο με τον Heybourne στα φωνητικά και την κιθάρα, τον Dave Hogg στην drumms και τον πιτσιρικά (17 χρονών) Kevin Riddles στο μπάσο.

Τα παδιά στρώθηκαν στη δουλειά. Απανωτά gigs σε hot spots του Λονδίνου (Ruskin Arms), όπου ο κόσμος γελούσε με τον Χοντρό (Riddles), τον Λιγνό (Heybourne) και το χιππιό (Hogg). Σε δήλωση του 1998, ο Heybourne ανέφερε "ποτέ δεν υποκριθήκαμε κάτι που δεν είμασταν". Τέσπα, ασχολίαστο. Σε αντίβαρο της κωμικής σκηνικής παρουσίας, η μπάντα θέριζε με καταιγιστικά κομμάτια. Ο στίχος τους εμπνευσμένος από τον αποκρυφισμό, ενώ εκδήλωναν ανοιχτά τη λατρεία τους για τους Black Sabbath ολοκληρώνοντας τα τζαμαρίσματα με το Paranoid. Και ήταν καλοί. Σύντομα απέκτησαν ένα μικρό, αλλά σκληροπυρηνικό κοινό.

Η πρώτη τους ευκαιρία να βγουν από την αφάνεια υπήρξε η συμμετοχή τους στο LP συλλογή Metal for Muthas, ένα δίσκο όπου συμμετείχαν ΟΝΟΜΑΤΑ του NWOBHM όπως οι Iron Maiden, οι Ethel the Frog, οι Samson κλπ. Η συνεισφορά των Angel Witch ήταν ο κομμάταρος που θα ακούσετε αμέσως παρακάτω και ο τίτλος Baphomet.

(αν σας σπάσουν τα νεύρα οι διακοπές, πείτε μου να το ξαναανεβάσω)


15 - Angel Witch - Baphomet (From Metal For Muthas LP).mp3

(συνεχίζεται)

3 comments:

Comment by angeliki marinou on 19 December, 2006 21:54

Bασικά ευχαριστώ από καρδίας τον μέγα διδάκτορα του uploading rockordie, καθώς και τον dr.uqbar που επιστρατεύτηκε στον ιερό σκοπό όταν φοβήθηκα ότι ο πρώτος θα με έδερνε απαυδησμένος απ΄τις ηλίθιες ερωτήσεις.

Αν μου εξηγήσετε κιόλας γιατί κάνει το track διακοπές (buffer loading) θα σας είμαι βαθύτατα υπόχρεη.

 
Comment by uncle on 20 December, 2006 00:00

Ελα ρε, που θυμήθηκες το Metal for Muthas. Τι μου θύμισες τώρα!!! Φαντάσου εγώ που είμαι "μεγάλος" το είχα σχεδόν ξεχάσει.

 
Comment by rockordie on 20 December, 2006 20:32

Δεν θα σε έδερνα βρε Renton...αφού είσαι μακριά!!!

Metal for Muthas, η αρχή της Sanctuary, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

PS: Το track καλά κάνει και κάνει διακοπές, σαν και εμάς τους μαλάκες που δουλεύουμε ακόμα.