Queensryche - Breaking the silence(live)

Posted by toolman on Saturday, December 02, 2006

Καταρχήν να πώ πως μη περιμένετε να δείτε links κτλ... για αυτό το συγκρότημα, αν κάποιος δε τους ξέρει επιβάλλεται να τους μάθει για να μη πώ πως είναι απαράδεκτος όποιος ακούει metal και δε τους ξέρει.
Ειδικά αφού εδώ η πλειοψηφία εδώ μέσα ακούνε πιο "κλασικά" πράγματα περιμένω ΜΟΝΟ σχόλια θαυμασμού και λατρείας για αυτή την μπάντα και το συγκεκριμένο live από το "Operation Livecrime". Το τέλειο, απλά.
Αν δε σας αρέσουν και αυτοί θα σκίσω τα ρούχα μου πραγματικά! Και θα υποβάλλω την παραίτησή μου!



Υ.γ. Άσχετα με το οτι κυκλοφορούν από το 1994 και μετά μόνο μέτρια έως και απαράδεκτα albums παραμένουν τεράστιοι! Και το operation mindcrime 2 σαν ανέκδοτο ακούγεται στα αυτάκια μου. Όλοι όμως έχουν δικαίωμα στα λάθη, ακόμα και οι θεοί!

19 comments:

Comment by ARD on 02 December, 2006 16:59

Τους γνώρισα με το κλασικό τους άλμπουμ και προχώρησα με το άλλο τους κλασικό "Empire". Όταν αγόρασα με φανατισμό τα "Hear in the now frontier" και "Promised Land" γύρισα σπίτι να τα ακούσω χαμογελώντας και έμεινα με το χαμόγελο παγωμένο... Δεν είναι δυνατόν.

Το Q2K το αγόρασα με ελπίδα, όμως, παρά τη σαφή βελτίωση στο στίχο, οι Queensryche που ήξερα είχαν φύγει για ταξίδι. Ενδεικτικό το ότι τους πέτυχα στη Γερμανία το 2000, στην Q2K Over Europe tour, και όλο το σετ ήταν γεμάτο Mindcrime.

Με το Tribe αρνήθηκα πεισματικά να ασχοληθώ, ενώ το Mindcrime 2 ήταν σαφώς πιο σκληρό, όμως και πάλι δεν ήταν αυτό που περίμενα.

Συμφωνώ με το ότι οι μεταγενέστερες μέτριες κυκλοφορίες τους δε μπορούν να καταρρακώσουν το impact του Mindcrime. Όταν ρωτήθηκε μετά από καιρό ο Bruce Dickinson για την εποχή εκείνη (σχεδόν μαζί με το Mindcrime οι Maiden είχαν κυκλοφορήσει το δικό τους concept "7th Son of A 7th Son" δήλωσε χαρακτηριστικά ότι Εκνευρίστηκα αφάνταστα όταν το άκουσα, γιατί ήταν πολύ πιο ξεκάθαρο στα νοήματά του σε σχέση με τη δική μας δουλειά.

Το γιατί επέλεξαν να αυτοκαταργηθούν από το θρόνο που κατέκτησαν, είναι πραγματικά ανεξήγητο. Ίσως οι αναζητήσεις τους (και η φυγή του DeGarmo) τους έφεραν σε λάθος δρόμους...

 
Comment by dddd on 02 December, 2006 17:43

Operation Mindcrime Rulez!...και έτσι θέλω να τους θυμάμαι!

 
Comment by toolman on 02 December, 2006 18:17

ο de garmo φταίει λογικά για όλα, δυστυχώς.
πάντώς στους κορυφαίους τους δίσκους εγώ συγκαταλέγω και το promised land. είναι πολύ διαφορετικός και πειραματικός δίσκος.

 
Comment by guitarlikas on 02 December, 2006 21:50

Οι Queensryche είναι τεράστιο συγκρότημα και το "operation mindcrime" είναι για μένα το καλύτερο concept album που έχει γραφτεί ποτέ μαζί με το "the wall" των Pink Floyd..Το Dvd του operation livecrime είναι επίσης ένα από τα πιο καλά live του είδους και το καλύτερο των Queensryche..Κατά τ άλλα το operation mindcrime2 είναι καλό αλλά απέχει πολυυυύ από το 1..O Tate τραγουδά ακόμα και σήμερα άψογα και έχουν και έναν πολύ αξιόλογο μπασίστα..
Απλά ρε Toolman 1ον) μη χρησιμοποιείς τόσο υπερβολικές εκφράσεις..2ον) δε σημαίνει ότι πρέπει κάτι που αρέσει σε σένα να αρέσει και σε όλους..χαλάρωσε..μουσική είναι αυτή!

 
Comment by dddd on 02 December, 2006 21:56

Επίσης ο Tate έβγαλε και προσωπικό δίσκο που αγγίζει τα όρια της μλκς..totally F.T.D.!

 
Comment by toolman on 03 December, 2006 11:39

όχι φίλε κιθαρλίκα! άμα ακούς μεταλ και δη κλασικό ως επί το πλείστον επιβάλλεται να γουστάρεις queensryche και ιδιαίτερα το operation!

 
Comment by uncle on 04 December, 2006 01:26

ως αρκετά old school, το πρώτο κομμάτι που άκουσα απο Queensryche ήταν το Lady Wore Black, το 1989 απο μια κακογραμμένη κασέτα απο ραδιοφωνική εκπομπή. Για μένα το καλύτερο παραμένει το ομώνυμο ep. Και απο εδώ ξεκίνησαν όλα.

 
Comment by angeliki marinou on 04 December, 2006 08:14

Ο καλύτερος τρόπος ν' αρχίσει η βδομάδα στο γραφείο (το Queen of the Reich εννοώ του θείου Τζακ).

Τώρα το θέμα που έθεσε ο toolman χωράει αρκετή συζήτηση. Η αξία και το πνεύμα πρωτοπορίας των Queensryche δε μπορούν φυσικά να αμφισβητηθούν -όσο αφορά εμένα, δε συγκαταλέγονται στις τρομερά αγαπημένες μπάντες μου, έχω όμως το Operation Mindcrime κι ένα Best of κι αισθάνομαι καλυμμένη-, αλλά απο κει και πέρα είναι προσωπικό θέμα του καθενός αν α) από αφοσίωση σε μια μπάντα επιδιώκει να αγοράζει ΚΑΘΕ κυκλοφορία τους ή β)φυλάει τα χρήματά του για κάτι που αξίζει τον κόπο.

Οσο κι αν μου αρέσει η ιδέα της αφοσίωσης σε μια μπάντα, ο σεβασμός της ιστορίας της, διαλέγω κουρτίνα δύο.

 
Comment by toolman on 04 December, 2006 12:37

και γω την κουρτίνα 2!! δύσκολοι καιροί για πρίγκηπες, σιγά μη σκάμε λεφτά για να κάνουμε δισκογραφίες! αυτό είναι καφρο-οπαδιλίκι και κοροιδιλίκι!

 
Comment by angeliki marinou on 04 December, 2006 13:06

Κοιτα, δε θα έλεγα ακριβώς καφρο-οπαδιλίκι, μάλλον υπερβολική αφοσίωση. Υπήρξα για πολύ καιρό μέλος στο επίσημο φόρουμ των Manowar. Για πολλούς εκεί πέρα αυτή η μπάντα είναι η ΖΩΗ τους, ας πούμε, δεν έχουν χάσει EP, μπλουζάκι, συλλεκτικούρα. Εγώ απ΄την άλλη, ενώ έχω όλους τους δίσκους που προηγήθηκαν του Triumph of Steel, μετά δεν έχω τίποτα. Γιατί οι δίσκοι αυτοί, δε λένε, πολύ απλά.

Η αλήθεια είναι ότι θαυμάζω αυτή την αφοσίωση και τη στήριξη του κόσμου στην αγαπημένη του μπάντα, και ένιωθα αμήχανα όποτε η συζήτηση περιστρεφόταν γύρω από κομμάτια που δε γνώριζα, αλλά ειλικρινά σε ορισμένα πράγματα πρέπει να είσαι πολυσυλλεκτικός.

Η η κάθε μπάντα πρέπει να επιδιώκει - το δυνατόν - να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του κοινού της, αυτό θα ήταν μια "τίμια" συναλλαγή.

 
Comment by toolman on 04 December, 2006 14:12

η υπερβολική αφοσίωση θολώνει την κρίση όμως. άσε που τις περισσότερες φορές αυτό ακριβώς το πράγμα εκμεταλλεύονται οι μπάντες, το οτι "ο καλός μαλάκας θα αγοράσει οτι έχει πάνω το σήμα Manowar".
άλλωστε δεν είναι και υγιές, πώς γίνεται να σου αρέσουν όλα από μία μπάντα; γίνεται αλλά πιο σπάνια όμως.
επίσης μία μπάντα που σέβεται τον εαυτό της για μένα μιλάω τώρα, οφείλει να αλλάζει από δίσκο σε δίσκο και να κάνει κάτι το διαφορετικό, να μη μοιάζει με τον προηγούμενο δηλαδή.
το σέβομαι πιο πολύ αυτό και ας μη μου αρέσει ο δίσκος, δε θα τον πάρω, αλλά τουλάχιστον θα έκαναν αυτό που γουστάρουν και όχι αυτό που θέλουν οι "οπαδοί", οπότε είναι δύσκολο να υπάρχει όπως βλέπεις μια τίμια συναλλαγή αφού δε ξέρεις πως το αντιλαμβάνεται ο καθένας.

 
Comment by angeliki marinou on 04 December, 2006 14:49

Συμφωνώ μαζί σου απόλυτα. Ενδεχομένως μια μπάντα να μην επιδιώκει την αλλαγή, μ' αυτό δεν έχω πρόβλημα, οφείλει όμως να επιδιώκει τη βελτίωση.

 
Comment by Κοινότητα Εκάλης on 04 December, 2006 15:47

guys,

αν και δεν ακουω κλασικο μεταλ εδω και σχεδον 10 χρονια μπορω να πω το εξης, οταν ενα γκρουπ εχει "πνευματικά καεί", δηλαδή δεν τραβάει άλλο πρεπει να αποσυρεται και να κανει χωρο για νεα γκρουπ.το μεταλ εχει αυτο το προβλημα, αλλα τα γκρουπ του 80-αρχες 90 κυριαρχουν ακομα με αποτελεσμα να μην βγει κατι αναλογο αν και 8α μπορουσε αλλα δεν εγινε και δεν μιλαω π.χ. για tool γιατι δεν τους θεωρω 100% μεταλ μιας και εχουν πολλες επηροές. δεν ξερω ποσο μελλον εχει αλλα αν δεν βγει κατι καινουριο θα ειναι σε προβλημα και θα εξαφανιστει.

οι quen/ryche μου αρεαν και ειχα λιωσει το empire και το O.M. αλλά μετα το 95 δε τραβανε. δεν τους κατηγορώ, το να γραψεις μουσικη ειναι δυκολη και πνευματική δουλεια και καπου μενεις απο καυσιμα και εκει πρεπει να αποσυρεσαι!

 
Comment by toolman on 04 December, 2006 16:09

μαζί σου! αλλά το θέμα είναι πόσοι έχουν αρχίδια να αποσυρθούν στην κορυφή; ελάχιστοι!
και δώ ερχόμαστε στα λόγια μου και τους κολλημένους οπαδούς, το γκρούπ δεν έχει τα κότσια να πάρει πούλο και προτιμάει να βγάλει όσο πιο πολλά λεφτά γίνεται. και πως να μη το κάνει όταν έχει από κάτω τόσα κορόιδα να τσιμπάνε και να αγοράζουν δίσκους και dvd και λοιπά για να τα χουν όλα!
ειδικά φίλε μου εμείς οι έλληνες μεταλλάδες και νεκρούς ανασταίνουμε! μεγάλα κορόιδα! πελατεία!

υ.γ. ούτε γω ακούω κλασικό μεταλ αλλά οι tool είναι πέρα για πέρα μεταλ! όχι κλασικό φυσικά αλλά μεταλ, αναμφισβήτητα!

 
Comment by Fight Back on 04 December, 2006 23:02

Mindcrime απιστευτο αλμπουμ και επισης το livecrime εντυπωσιακο live.

 
Comment by Κοινότητα Εκάλης on 05 December, 2006 14:33

Προτιμω να μην οριζω τι ειναι μεταλ ή οχι παντως δεν κατατασω τον εαυτο μου στο μεταλ απο το 92. Π.χ γκρουπ όπως οι therapy?, helmet και πολλοι αλλοι φλιρταραν με το μεταλ αλλα ποτε δεν ηταν, οι πρωτοι επαιζαν εναλακτικη με πολυ βαρυ ηχο και οι δευτεροι hard core με πολυ heavy κιθαρα. και οι smashing pumpkins στα καλα τους πλησιαζαν ριφακια μεταλ οπως το geek usa και το mayonnaise. δεν οριζεται μιας και παιζει οτι συγκροτιματα με προσωπικο ηχο μπορουν να παιξουν οτι γουσταρουν και να τα βαλουν ολα μεσα.

Για παραδειγμα οι maiden (δεν μιλω για μεταλικα, ειναι νεκροι) εχουν τελειωσει απο το 92, το x factor δεν ακουγεται και οτι εβγαλαν μετα ειναι απο μετριο ως κακο, λεφτα εβγαλαν, τωρα αν εχουν το μερακι μεσα τους ας κανουν καμια περιοδια ποτε ποτε αλλα μην χαλανε το ονομα με αλμπουμ που ειλικρινα δεν ακουγονται, η εμπνευση παει..χαθηκε...ο harris γραφει συνεχεια απο το 78 καπου θα χασεις την μπαλα. Oi the fall γραφουν απο το 75 ενα αλμπουμ το χρονο (εχουν βγαλει 27 ως τωρα) αλλα ο mark smith παιζει πολυ στο underground και εχει επηρεασει πολυ κοσμο διχως φανφαρες, οταν βγαζουν π.χ. οι μαιντεν ή οι μεταλικα γινεται χαμος και πας να το ακουσεις και τρομαζεις. οποτε το συμπερασμα ειναι οτι πας σπιτι σου ή γραφεις αλμπουμ αλλα πας στο παρασκηνιο και αφηνεις νεα παιδια να παιξουν.

 
Comment by rockordie on 05 December, 2006 16:58

@Chris Mantas:
Συγγνώμη αλλά λες ότι "δεν κατατασω τον εαυτο μου στο μεταλ απο το 92".
Δηλαδή πόσο χρονών είσαι;

Γιατί το profile σου λέει 29 και αν είναι έτσι, τότε από τα 15 ΔΕΝ ήσουν στο μέταλ.

Δηλαδή
i)σε κούρασε,
ii)σε χόρτασε ή
iii)απλά δεν σου άρεσε.

Τα πρώτα 2 δεν τα καταλαβαίνω για κάποιον 15 χρονών ενώ το τελευταίο το θεωρώ πολύ πιθανό, οπότε αυτό σημαίνει ότι δεν είσαι σε θέση να εκτιμήσεις αν κάτι στο χώρο του μέταλ είναι καλό ή όχι.
Όπως εγώ δεν είμαι σε θέση να εκτιμήσω τους Therapy?, τους Smashing Pumpkins ή τον Dr.Dre που ανήκουν σε άλλο είδος μουσικής.

 
Comment by toolman on 05 December, 2006 17:00

πάντως οι helmet είναι πολύ πιο μεταλ από κάτι rhapsody, hammerfall, edguy και δε συμμαζεύεται. άσχετα αν μεγαλώσανε σε άλλη σκηνή, τα ριφ τους ήξταν πάντα άκρως μεταλλικά και μοιάζανε και με pantera.

 
Comment by toolman on 05 December, 2006 17:02

εννοεί μάλλον το κλασικό μεταλ, αν κατάλαβα καλά......