Sadus

Posted by dddd on Tuesday, December 19, 2006

Τη δεκαετία του ’80 είχε κυριαρχήσει το glam-rock & το thrash metal. Ο χώρος του thrash ήταν αρκετά μεγάλος και φιλοξενούσε μπάντες όπως οι Testament, Violence, Possesed, Exodus, αλλά οι Sadus ήταν από τις λίγες thrash bands που κατάφεραν να επιβιώσουν ανάμεσα στα grunge,black metal και hard-core συκγροτήματα που κατέλαβαν τις δισκογραφικές εταιρίες τα τελευταία χρόνια.

Οι Sadus λοιπόν σχηματίστηκαν το 1984 στο Antioh,CA και ξεκίνησαν σαν τετραμελής μπάντα με τον Darren Travis σε φωνή και κιθάρα,το Rob Moore στην κιθάρα,το Steve DiGiorgio στο μπάσσο και τον Jon Alen στα Drums.

Πρώτη τους δουλειά το 1986 με το DTP-demo και την αμέσως επόμενη χρονιά κυκλοφορούν το Certain Death-demo και εδραιώνονται στην underground thrash σκηνή.

Το 1988 γίνεται πραγματικότητα το πρώτο full-length album με τίτλο Illusions το οποίο πουλάει περίπου 7000 αντίτυπα και οδηγεί την μπάντα σε συμβόλαιο με την Roadrunner Records.Ακολουθεί το 1990 ο δίσκος Swallowed in Black και το 1991 η επανακυκλοφορία του Illusions ως Chemical Exposure,ενώ την ίδια χρονιά ο Steve DiGiorgio συμμετέχει στους Death για την ηχογράφηση του Human.Το 1992 ηχογραφείται το Α Vision of Misery.

Οι υποχρεώσεις του DiGiorgio με τους Death τον οδηγούν στην προσωρινή αποχώρησή του από την μπάντα και το ’94 λέει το οριστικό αντίο ο Rob Moore.

Η χρονία ’95-96 βρίσκει το συγκρότημα στην Mascot Records ενώ ο DiGiorgio επιστρέφει επίσημα!Το 1997 συνεχίζει το group ως τριμελές και κυκλοφορούν το Elements of Anger.

Μπορείτε να τους ακούσετε στα παρακάτω κομμάτια:

The Wake

Stronger than Life

Aggression

Images

...και να δείτε το εξής splatter video-clip:

Undead

5 comments:

Comment by Elemental_Nausea on 19 December, 2006 02:20

Εμένα το video μ'αρεσε πάντως αν και να έδειχνε τίποτα περισσότερο καλύτερα θα ήτανε.Τα φωνητικά πολύ τσιριχτά για τα ευαίσθητα ροζ αυτάκια μου.

 
Comment by rockordie on 19 December, 2006 11:18

Λοιπόν προσωπικά δεν πρόκειται να ακούσω άλλο Sadus, το βίντεο τα λέει όλα και για την μουσική τους και για την αισθητική τους.

Όποιος ενδιαφέρεται όμως μπορεί να επισκεφτεί το σωστό site τους που είναι αυτό http://www.sadus.us και όχι αυτό που πλασάρει ο Νίκος (το οποίο είναι παρατημένο από το 2004).
Όχι πως έχει τίποτα παραπάνω απλά λέει για τον νέο δίσκο τους.
Απ' ότι βλέπω η "μεγάλη" αυτή μπάντα λειτουργεί κυρίως από εδώ.

 
Comment by dddd on 19 December, 2006 11:24

Σωστός για τη διόρθωση RoD!

 
Comment by uncle on 19 December, 2006 11:34

Καλή μπάντα, αλλά όχι για μένα. Δεν μου άρεσαν ποτέ οι αμερικάνικες thrash μπάντες, οχι οτι είμαι κολλημένος με τις Ευρωπαικές και κυρίως τις γερμανικές.

Μολαταύτα, έκαναν πολύ θόρυβο καθώς γύρισε ο DiGiorgio, με το τελευταίο τους δίσκο και την περσινή (ή προπέρσινη δεν θυμάμαι καλα) world tour.

 
Comment by guitarlikas on 19 December, 2006 11:56

χαχα...το video είναι τελείως κιτς!!! Τώρα όσο για τη μπάντα..αν σκεφτεί κανείς τι thrash μπάντες βγήκαν τη δεκαετία του 80..πάντα θα υπάρχει το καλύτερο από τους sadus!