Maiden Live

Posted by vpapanik on Thursday, January 11, 2007

Σύμφωνα με αυτό το δημοσίευμα, έχετε όλοι την ευκαιρία να δείτε τους Maiden live στην Αθήνα στις 11 Μαρτίου καταβάλλοντας στην καλύτερη περίπτωση το 'συμβολικό' ποσό των € 55,00.

Πιστεύω πραγματικά πως αξίζει τον κόπο αν είναι η πρώτη σας φορά. Προσωπικά πάντως δεν ψήνομαι να τους δω για 5η φορά, πόσο μάλλον επειδή το ΑΜΟLAD δεν με συγκίνησε όσο το αριστουργηματικό Dance of Death. Η επιλογή δική σας :)

18 comments:

Comment by vpapanik on 11 January, 2007 16:08

Μόλις επιβεβαιώθηκε από ironmaiden.com και didimusic.gr οπότε δεν είναι μούφα.

 
Comment by ARD on 11 January, 2007 16:20

ΚΑΥΛΑΑΑΑ! Vpapanik δε συμφωνώ, μαζί σου, το AMOLAD είναι από τα καλύτερα albums ever και πάνε το metal πολλά βήματα μπροστά. Το θεωρώ την πιο ψαγμένη δουλειά που έχω ακούσει, ειδικά από Iron Maiden. Είδα στο youtube ότι το show είναι απίστευτο με Eddie να βγαίνει στη σκηνή με άρμα μάχης.

Άντε να δούμε και κάτι της προκοπής...

 
Comment by vpapanik on 11 January, 2007 16:28

Δεν αντιλέγω ότι είναι ψαγμένο, ίσως όμως αρκετά ψαγμένο για μένα που είμαι πιο γκα γκα. Σε κάποιο σημείο μάλιστα μου θύμισαν έντονα dream theater. Αλλα δεν είναι κακό, όμως δε ν μπορώ να το συγκρίνω με το dance of death που είχα τη τύχη να το δω σε live.

 
Comment by dddd on 11 January, 2007 17:44

Τι πιθανότητα υπήρχε εάν έβλεπα το IM να καταλάβω ότι πρόκειται για Iron Maiden?
Και το ΑΜΟLAND μόλις το είδα, λέω πότε βγήκε καινούργιος δίσκος?...και λέγεται κιόλας η χώρα (land) του AMO?

 
Comment by rockordie on 11 January, 2007 17:54

Κουράστηκε που έγραψε μεγάλο post και είπε να κόψει από κάπου.

 
Comment by vpapanik on 11 January, 2007 19:17

Έχει κάνα εξάμηνο που βγήκε το AMOLAD (οχι LAND), τώρα το πήρες πρέφα νικ ;

Για το τίτλο έχεις δίκιο, τον αλλάζω.

@rockordie : Δηλαδη για το συγκεκριμένο γεγονός θέλει κανένα κατεβατό ;

 
Comment by dddd on 11 January, 2007 19:38

Ε και να το πήρα χαμπάρι τώρα ποιά η διαφορά?Για μένα οι Maiden ξόφλησαν εδώ και καιρό και γίνονται ρεζίλι με αυτά που γράφουν,αφού γράφουν τα ίδια και τα ίδια.Θα μπορούσαν να 'χουν ρίξει την αυλαία στην κορυφή της δόξας τους (όπως και οι greedy Metallica) και θα είχαν όλοι να λένε και να θυμούνται μόνο καλά λόγια για δαύτους!Το πολύ το κύριε ελέησον το βαριέται και ο παπάς...

 
Comment by Unknown on 11 January, 2007 19:44

Θα συμφωνήσω με τον Νίκο για τον τίτλο... IM = Instant Messaging και σε καμία περίπτωση δεν θυμίζει Iron Maiden :) Ίσως αν ήμουνα κανονικό μέταλλο και όχι nerd τότε να το είχα καταλάβει... αλλά δεν είμαι.. τι να κάνω!!??!

 
Comment by Stavros Amanatidis on 11 January, 2007 19:50

Ο τίτλος είχε γέλιο :)

και εγώ όταν το διάβασα Instant Messaging σκέφτηκα..
Για αυτό είχε γέλιο ;)

 
Comment by dddd on 11 January, 2007 19:52

Μάλλον έγινε αυθόρμητα επειδή εμπνεύστηκε από κομπιουτερά-heavymetalla!

 
Comment by Unknown on 11 January, 2007 19:52

Μάλλον και εσύ είσαι λίγο Nerd :)

 
Comment by ARD on 11 January, 2007 20:35

Το παιχνιδάκι το είδατε; Μιλάμε για τρελό κόλλημα!

 
Comment by vpapanik on 11 January, 2007 20:45

Φιλε νικ εννοείς ότι ξόφλησαν ως προς τη ποιότητα της μουσικής που γράφουν ή ως προς την αποδοχή που έχουν στο κόσμο ; Το πρώτο είναι προσωπική σου άποψη και καθ'ολα σεβαστή, αλλά αν πιστεύεις το δεύτερο τότε κάνεις λάθος γιατί οι πωλήσεις των δυο τελευταίων δίσκων συγκρίνονται μόνο με τις εποχές Number of the Beast έως Powerslave.

Επίσης εννοείς κορυφή της δόξας των Metallica το Load-Reload-St'anger, της ομαδικές ψυχαναλύσεις κλπ κλπ ; Αν είναι έτσι κάπως τα μπέρδεψες τα πράγματα νομίζω.

Anyway, o καθένας έχει τις απόψεις του, όλα τα συγκροτήματα που αναφέρονται εδω μέσα έχουν απο φανατικους φίλους έως φανατικούς εχθρούς αλλα ρε σεις παιδια στην τελική το ίδιο στύλ μουσικής μας αρέσει, γιατί τόση εσωστρέφεια, να τα χώνει ο ένας στον άλλον ; Ας τα χώνουμε στην πλειοψηφία που ακούει ολες τις μαλακίες που του πασσάρει η μουσική κωλοβιομηχανία.

 
Comment by dddd on 11 January, 2007 21:04

1."Ε και να το πήρα χαμπάρι τώρα ποιά η διαφορά?Για μένα..." <-- σημαίνει προσωπική άποψη.

2.Το ότι έχουν μεγάλη αποδοχή από τον κόσμο (όπως και η Britney Spears) δε με αφορά, όταν λεω γράφουν τα ίδια και τα ίδια εννοώ φυσικά μουσική...

3.Εάν οι Metallica είχαν σταματήσει 3 άλμπουμ πριν θα τους σεβόμουν ακόμα!Τότε ήταν κορυφή!

4.Γιατί νομίζεις ότι στα χώνω?Εάν είμασταν για μπύρες πιο ήρεμη κουβέντα δε θα μπορούσαμε να κάνουμε (αυτό δε σημαίνει ότι θα συμφωνούμε και σε αυτά που λέμε) :)

 
Comment by uncle on 11 January, 2007 23:13

Είπε κανείς για μπύρες??!!

 
Comment by Nicky-Athina Polymeri on 12 January, 2007 13:04

Ελεος, δεν κουράστηκαν πια να μαζεύουν φράγκα? Ας τα παρατήσουν επιτέλους να ησυχάσουμε!

 
Comment by VoRTeX on 12 January, 2007 17:27

Αν μπορέσω θα πάω, δεν λυπάμαι τα χρήματα και χαλάλι τους γιατί θα γουστάρουμε και θα δούμε show... όχι μαλακίες! Άλωστε αυτά θα έχουμε να θυμόμαστε όταν θα ξανακούμε τα άλμπουμ τους μετά απο χρόνια.

 
Comment by Gstring on 14 January, 2007 11:17

Θυμάμαι το 1989 όταν ήρθαν για πρώτη φορά οι Maiden στην Ελλάδα 13 Σεπτεμβρίου και έπαιξαν στο γήπεδο της ΑΕΚ. Ήταν το πρώτο Heavy Metal «μεγάλο» συγκρότημα που ερχόταν στην φτωχή απο rock συναυλίες Ελλάδα και τότε τρέξαμε άπαντες μεταλλάδες και δώσαμε 1.800 δραχμές για να τους δούμε. Θυμάμαι τρέμαμε όταν μπήκαμε μέσα στο γήπεδο και αντικρίσαμε αυτή την τεράστια σκηνή. Έβλεπες παντού νέα παιδιά διψασμένα για μια συναυλία...για μια συναυλία των Maiden. Τρομερή εμπειρία...κανείς που ήταν τότε δεν θα ξεχάσει οτι είχε λάβει μέρος σε μια τρομερή συναυλία με αποκορύφωμα το παιχνίδι του Bruce στο Runnign Free με το κόσμο και το πλέον γνωστό του Scream for me Athina!!!

Από εκείνο τον Σεπτέμβριο οι Maiden ήρθαν πολλές φορές στην Αθήνα ξανά. Σχεδόν με όλες τους τις συνθέσεις. Έχω παραβρεθεί σχεδόν σε όλες (εντός των Αθηνών) και σε κάθε συναυλία βλέπω παιδιά με τον ίδιο ενθουσιασμό που είχαμε κι όλοι όσοι είχαν βρεθεί στη συναυλία εκείνο τον Σεπτέμβριο του 1989. Σε όλες έχω νιώσει το ίδιο ρίγος όταν ακούω τα κλασσικά τους τραγούδια.

Θα μου πείτε τώρα καλά ρε μεγάλε και τι με αυτό; Τι μας νοιάζουν όλα αυτά που μας λες;

Η μουσική είναι κάτι πολύ απλό...είναι ένα ηχητικό συναίσθημα...είναι ακουστική έκφραση των ανθρώπινων συναισθημάτων. Και η επιτυχημένη μουσική είναι αυτή που μπορεί και διεγείρει ακόμα και όταν την ακούσεις για χιλιοστή φορά το ίδιο συναίσθημα με την ίδια ένταση.

Εκεί είναι και η απάντηση στο τι κάνει ένα συγκρότημα μεγάλο.

Έχει ακουστεί για τους Iron Maiden αλλά και για άλλα μεγάλα συγκροτήματα ότι παίζουν όλο τα ίδια και τα ίδια. Χμμμ...σχεδόν ναι...αλλά αν σε αυτό το δίσκο οι Maiden αντί να έπαιζαν με τις κλασσικές δισολίες τους το γύριζαν σε κάτι πιο gothic όλοι θα λέγαμε οτι ξεπουλήθηκαν καθώς αυτό πουλάει τώρα. Μπορεί κανείς να φανταστεί τους Maiden με πλήκτρα και οπερετικά γυναικεία φωνητικά; Μάλλον όχι.

Τα μουσικά συγκροτήματα δεν μας ανήκουν...είναι το μέσον για να διεγείρουμε τα συναισθήματά μας και να «ζωντανέψουμε» τη φαντασία μας.

Αν δεν μας καλύπτει πλέον κάτι...πάμε στο επόμενο. Δεν νομίζω οτι κανένας Harris θα στεναχωρηθεί ή θα σου ζητήσει τον λόγο αν πάψεις να τον ακούς γιατί σου φαίνεται οτι επαναλαμβάνεται. Ειδικότερα αν ο κύριος Harris γράφει μουσική γιατί του αρέσει κι οχι γιατί πρέπει να βγάλει λεφτά.

Σχεδόν σε κάθε καινούργιο δίσκο συγκροτήματος υπάρχουν πάντα αυτού του είδους οι αντιδράσεις.

Πρέπει όμως να αναρωτηθούμε...τι κάνει τους κυρίους Iron Maiden απο το 1980 με το πρώτο τους LP μέχρι σήμερα να είναι το θέμα προς συζήτηση όταν έρχονται στην Ελλάδα (ή όπου αλλού κάνουν συναυλία) σε αντίθεση με κάποια άλλα συγκροτηματάκια.

Στη μουσική αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάμε είναι ότι εμείς αποφασίζουμε ότι μας αρέσει κι οχι οι διαφήμιση. (Αυτό εξηγεί και την μικρή διάρκεια ζωής των νέων συγκροτημάτων).

Καλή σας μέρα φίλοι μου....θα τα πούμε στη συναυλία των Maiden.