Πράσσειν Άλογα / Πρίσμα - 9/3/07 Live Report

Posted by uncle on Saturday, March 10, 2007

Πρόλογος:
Εισητήριο: 10Ε
Main Act: Πράσσειν Άλογα
Support : Πέτρος Ζελελίδης & Πρίσμα, Κώστας Τηλαβερίδης
Location: 9/3/07 @ Ξυλουργείο Μύλος, Θεσσαλονίκη (Έναρξη 21:30)

Main Event:

Βραδιά για Ελληνικό Ροκ και πάλι, και μη έχοντας να κάνω τίποτε καλύτερο και κατόπιν συνενόησης με τον originaltaxoparei πήγαμε για μια ακόμα φορά να απόλαύσουμε ωραία ροκ μουσική και να χαρούμε με την δόξα που απόλαμβάνουν τα φιλαράκια μας. Το ξεκίνημα για άλλη μια φορά τραγικό. Όλα τα φανάρια κόκκινα, κίνηση χωρίς να υπάρχει λόγος, με απότέλεσμα να αργήσω 20 λεπτάκια από την αρχική ώρα έναρξης.

Μπαίνοντας στο χώρο, έφαγα κατευθείαν κράξιμο από Ηλία και Τάσο (Πράσσειν Άλογα) γιατί δεν τους είχα ενημερώσει για να με μπάσουν τσάμπα (αλλά τελικά δεν κέρασαν αντισταθμιστική ως προς το εισιτήριο μπύρα ..ααααρρργκ). απόζημίωση δε η κρατημένη θέση από τον taxoparei, καθώς και η παρουσία της γοητευτικής (όπως πάντα) συνοδείας του Κ. Στο stage είχε ήδη ανέβει το πρώτο σχήμα, ο Κώστας Τηλαβερίδης και η μπάντα του. Δεν θέλω να βγάλω καθόλου κακία (που ξέρετε ότι διαθέτω), αλλά δεν θα αναφερθώ καθόλου στο χαμένο αυτό χρόνο, ούτε θα ανεβάσω φωτό από δαύτους. Ενδεικτικά θα πω μόνο πως τα τραγούδια είχαν θέμα "Λευκές πεταλούδες στο μυαλό" και "Παπαρούνες" κλπ κλπ. Παρένθεση: Αρχικά δεν ηθελά να πιω, αλλά μετά το 3 τραγούδι τέτοιου τύπου πήρα μπύρα!!

Κοινή απορία μας με τον O.T.P ήταν πως υπήρχαν και άτομα που ήξεραν και χτυπιόντουσαν με όλα τα κομμάτια αυτού του τύπου (?!). Μετρώντας ξανά και ξανα το playlist του Κ.Τ. για να δούμε πότε θα τελειώσει, ο Κ.Τ. κατάλαβε πως το επόμενο βήμα ήταν οι ντομάτες και έτσι καληνύχτισε στα γρήγορα και έκανε χώρο για τους επόμενους.

Μετά από μια γρήγορη αλλαγή των οργάνων και ρυθμίσεων ανέβηκαν οι Πρίσμα. Και όπως είχα πει και σε παλιότερο ποστ, τα παιδιά γαμάνε. Καλοπαιγμένο ελληνικό ροκ δεύτερης γενιάς με κομμάτια ανεβαστικά και catchy στο αφτί, μια εναλλαγή από γρήγορα και πιο slow Κομμάτια, μαζί με ένα γλυκό πάντρεμα με διασκευές από ξένες επιτυχίες. Highlight για μένα ήταν οπωσδήποτε το εναρκτήριο κομμάτι "Κράτα με Ψηλά". Τα άλλα κομμάτια του 45λεπτου σετ ήταν τα: "Ζηλεύει η Ζωή", "Φοβάμαι", "Hush (Deep Purple)", "Keep on Rocking in a Free World (Neil Young)", και 2-3 που μου διαφεύγουν τώρα. Ιδιαίτερη όμως αναφορά θα κάνω στον Κώστα Ταλταμπάνη, το μπάσο της μπάντας (και στους Πράσσειν Άλογα) ο οποίος χειριζόταν άψογα τις 6 χορδές (αν έπαιζε και metal θα έλεγα "great axe of death" αντί για μπάσο), και παράλληλα γέμιζε με αρμονία τα δεύτερα φωνητικά..

Για την ιστορία, Οι ΠΡΙΣΜΑ είναι:


Πέτρος Ζελελίδης - Φωνή
Κώστας Ταλταμπάνης – Μπάσο
Χρήστος Τατόγλου - Πλήκτρα
Νίκος Πολυχρονίδης – Κιθάρα
Φώτης Τσακιρίδης - Τύμπανα


Καιρός ήταν επιτέλους να ανέβουν και τα "Άλογα" στη σκηνή. Μικρή σύγχυση λόγο της αργοπορίας του γκρουπ να ανέβει, αλλά όπως απόδείχτηκε εκ των υστέρων, ο originaltaxoparei έκανε κατάληψη στην τουαλέτα και απέξω ήταν μέλη του γκρούπ που περίμεναν την σειρά τους!!!! Επίσης μεγάλο κλου της βραδιάς ήταν ο Τάσος (τύμπανα) που εμφανίστηκε με ένα γιλεκάκι οικοδομής κίτρινο φωσφοριζέ, το οποίο από μακριά φαινόταν σαν το κιμονό της γυναίκας του της Καλλιόπης (χαχαχα). Και ακολούθησε ένας καταιγισμός ελληνικού ροκ μιάμισης ώρας. Θετικό είναι πως έχουν δέσει πλήρως με τον νέο τραγουδιστή τους και το στυλ τους γίνεται όλο και πιο σκληρό από Live σε live. Το playlist περιείχε τραγούδια από όλους τους δίσκους τους μεταξύ των άλλων τα: "Θέλω να σου μιλήσω", "Φτάνει", "Ακόμα μια φορά", "Κηροζίνη", "Κάτι να καίει", "Βασίσου πάνω σου", "Κράτα με", "Η φυλακή της", "Χορός της Βροχής", "Its a long Way to the Top (AC/DC)" και "TNT (AC/DC)" καθώς και το γνωστό κλείσιμο "Πρίγκιπες". Αξιοσημείωτη και για άλλη μια φορά η παρουσία των "γνωστών αγνώστων" της πρώτης σειράς!!!




















Rock On Guys!!

6 comments:

Comment by dddd on 10 March, 2007 20:56

Ποστάρα!!!

 
Comment by dddd on 10 March, 2007 23:24

...Το μπλουζάκι του Drummer είναι "φωσφοριζέ" για τον βλέπουν στο σκοτάδι?

 
Comment by rockordie on 11 March, 2007 12:39

Μήπως να σου πληρώνω τα εισιτήρια για όλα τα live του μήνα ώστε να μπορώ να διαβάζω τα post μετά;

Για άλλη μια φορά ήταν σαν να ήμουν εκεί.

 
Comment by Anonymous on 11 March, 2007 14:47

Χρωστάω μπύρα(ες).
Ανταλλάσσω με τις φωτο από το live.
ilias@prasseinaloga.gr
Thanx 4 the support.
Bebis

 
Comment by uncle on 11 March, 2007 14:49

Τώρα νιώθω απόλυτα καταξιωμένος!!!

 
Comment by VoRTeX on 13 March, 2007 00:35

κριμα που τους έχασα γιατι ήταν γαμάτο live...(sorry guys... next time) δεν πειράζει όμως με ανταπόδωσαν οι MAIDEN για τους οποίους ετοιμάζω live report...!!!