Blind Guardian - 27/4/07 Live Report

Posted by uncle on Saturday, April 28, 2007

“And then there was silence, Just a voice from the other world,Like a leaf in an icy world, Memories will fade.”

Και πέφτει η αυλαία. Και εδώ κανονικά θα έπρεπε να τελειώνει το Live report μου γιατί κανείς δεν τα εκτιμά ούτως ή αλλιώς, αλλά το προσπερνάω.

Πρόλογος:
Εισητήριο: 30 Ε
Main Act: Blind Guardian
Location: 27/4/07 @ Υδρόγειος Live Stage, Θεσσαλονίκη (Έναρξη 21:30)

Main Event:

Για άλλη μια φορά το κάλεσμα του metal ήταν μοιραίο, και δεν υπήρχε καλύτερη ευκαιρία από το να πάω στη συναυλία των Blind Guardian, που είχα και χρόνια να τους δω. Τα εισιτήρια είχαν αγοραστεί (για καλή μας τύχη) αρκετές βδομάδες πριν, και είχαμε δώσει ραντεβού με originaltaxoparei, vpapanik, τον Χρίστο (που δεν τον ξέρετε ακόμα, αλλά δεν θα αργήσει αυτό) και τον Jimmy & Teo των Emerald Sun έξω από το venue της συναυλίας, αλλά τελικά δεν βρεθήκαμε όλοι, γιατί…...

Και για μια ακόμα φορά όλα που ήταν να πάνε στραβά, πήγαν. Υπερεργασία και αργοπορημένο σχόλασμα, κίνηση (για όνομα, έφαγα το ίδιο φανάρι 4 φορές στη μάπα) και καθώς έφτασα καθυστερημένα, έφαγα και 15λεπτη αναμονή έξω από το χώρο γιατί είχε ουρά με 100 άτομα που δεν είχαν εισιτήριο και ήθελαν να μπουν, πράγμα που είχε σαν επακόλουθο για πρώτη φορά στα τόσα χρόνια που πάω σε συναυλίες να χάσω τα 3 πρώτα κομμάτια.

Σύνοψη

Ώρα έναρξης 21.30

Ώρα λήξης 23.40

Απολογισμός:

Το power είναι ακόμα ζωντανό φίλε RoD, live and f***** kicking. Finest Power Metal Γερμανικής σχολής για 2 ώρες, χωρίς drum solo και άλλες βλακείες που κλέβουν χρόνο. Πάρε στα αυτιά Valhalla, Majesty, Mirror Mirror, Imaginations…., Fly, Scalds & Shadows, And then there was Silence, Welcome to Dying, Script for my Requiem, Mordreds Song, The Bards Song (In the Forest), Nightfall, και άλλα (μιας και δεν μπήκα καν στον κόπο να ρωτήσω ποια ήταν τα πρώτα 3 που είχα χάσει).

Μια συναυλία βγαλμένη από τα παλιά, α) γιατί έπρεπε να αγωνιστής για να δεις το Live μιας και ήταν sold out και δεν έπεφτε καρφίτσα (500+), β) οι Guardian έπαιξαν όπως τους είχα δει παλιά με μόνοι διαφορά την ηλικία τους και τον καινούριο drummer. Με άλλα λόγια γάμησαν για άλλη μια φορά.

Ανανεώνω λοιπόν το ραντεβού μου για την επόμενη υπέρβαση εαυτού το Μαιο στο live των Kreator / Celtic Frost.

\m/




Blind Guardian - Scalds & Shadows
Live @ Ydrogeios Live Stage 27/4/07










6 comments:

Comment by Wise_One on 29 April, 2007 01:40

Με λίγα λόγια ικανοποίησαν πλήρως τον κόσμο. Αλλωστε οι Guardian είναι ιδιαίτερα αγαπητοί στην Ελλάδα...

 
Comment by Wise_One on 29 April, 2007 01:43

Αν το μάθαινα πιο νωρίς ίσως να προσπαθούσα κι εγώ να έρθω... Γμτ, δεν είμαι ο super-duper φαν των Guardian αλλά με τέτοιο tracklist θα γινόμουν ορκισμένος...

 
Comment by rockordie on 29 April, 2007 17:14

Οι λάτρες του Power δεν θα πρέπει να έχουν παράπονα γιατί είχαν την τιμητική τους αυτό το Σαββατοκυριακο.
Εγώ τους είχα δει παλιότερα και μου έφτασε.

Άντε θείο περιμένουμε το Live Report από Emerald Sun.

 
Comment by vpapanik on 29 April, 2007 23:01

Κανένα παράπονο όντως !!! Απλά όταν λες ότι οι πόρτες ανοίγουν στις 9:30 δεν ξεκινάς να παίζεις στις 9:40 ! Οπότε θείο έχασες το Into the Storm και άλλα 2 που μου διαφεύγουν.

Επίσης η Υδρογοιος (με οι) είναι ένα αίσχος και απορώ πως δέχονται να παίξουν εκεί σοβαρά συγκροτήματα.

 
Comment by rockordie on 01 May, 2007 16:04

Oι αποδείξεις για το ΥδρόγΟΙος που ανέφερε ο vpapanik στο προηγούμενο comment βρίσκονται εδώ.

Τελικά όλο το ποστ πρέπει να είναι φέσι γιατί οι Blind ποτέ δεν έπαιξαν στην ΥδρόγΕΙο.

 
Comment by uncle on 01 May, 2007 19:08

χαχαχα, πρέπει να κάνεις και ένα ποστ μόνο με τις πετυχημένες φωτό που τράβηξες (πάλι καλά που τώρα υπάρχουν οι digital μηχανές, γιατί σε φιλμ θα ήσουν ασήμφορος).