Kreator / Celtic Frost - 19/5/07 Live Report

Posted by uncle on Sunday, May 20, 2007

Πρόλογος:
Εισιτήριο: 30 Εuro
Artists: Kreator (Germany) & Celtic Frost (Switzerland)
Location: 19/5/07 @ Υδρόγειος Live Stage, Θεσσαλονίκη (Έναρξη 21:00)

Έχοντας υποστεί άπειρες ταλαιπωρίες κατά την προσέλευση μου στα τελευταία Live, είπα αυτή τη φορά να φερθώ σα γνήσιος γερμανός και να πάω πριν την ώρα μου στο ραντεβού. Έφυγα από το σπίτι γύρω στις 7 έχοντας στο νου ότι θα βρω κίνηση στο δρόμο, και πως είχα να φορτώσω στο μεταλλικό μου όχημα και άλλους 2-3 για εκεί. Τελικά δεν βρήκα καθόλου κίνηση στο δρόμο και κατά τις 8 το μεταλλικό όχημα είχε παρκάρει σε πολύ ευνοϊκή θέση και πηγαίναμε προς το venue. Κατά τις 8.30 μας πέρασε η super ιδέα, να αφήσουμε ζακέτες, σεσουάρ, τσάντες και λοιπά εξαρτήματα στο αυτοκίνητο, και έτσι πράξαμε. 3 λεπτά μετά άνοιξαν οι ουρανοί να μας δώσουν το βάπτισμα του "κακού". Σχεδόν λούτσα τρέχαμε πανικόβλητοι να βρούμε στέγαστρο αλλά το μόνο που υπήρχε ήταν μέσα από τα κάγκελα τις Υδρογείου. Και αφού ήμασταν από ζάχαρη δεν είχαμε άλλη επιλογή, μέσα γρήγορα. Μαλακία, γιατί είχα το εισιτήριο του OTP πάνω μου. Τελικά τον μπάσαμε και αυτόν μέσα και όλα καλά. Το NWOHMB Crew αυτή τη φορά απότελούσαν οι: Εγώ, ο vpapanik, o OTP, ο hourpou (man, που θα πάει θα ανακαλύψω από που σε ξέρω), ο vortex (καλά θα κάνεις να ποστάρεις που και που), και την παρέα συμπλήρωσαν οι: Βασίλης "Nocturnal Drums of Death", o Γιάννης "Brutal" και ο Σάκης "παίρνω παυσίπονο 4 ώρες πριν με πιάσει ο πονοκέφαλος!!!". Για άλλη μια φορά απών ήταν ο RoD και ο avessalom και έχασαν ένα show που θα είχαν να το λένε και στα παιδιά τους (Περαστικά RoD).

Main Event:
Ώρα 21.00. Το show ξεκινά.

Οι γερόλυκοι χριστιανοί Celtic Frost δίνουν δυνατό παρόν με το avantgarde style παιξίματος τους.
Lineup:











Tom Gabriel Fischer, Φωνή/Κιθάρα, Martin Eric Ain, Κήρυγμα/Μπάσο
Franco Sesa, Τύμπανα, V Santura, Κιθάρα (session)

Το έχουν ακόμα το άθλημα, και καλά μάλιστα. Μια απόκοσμη ατμόσφαιρα από παλιά και νέα κομμάτια, με απόκορύφωμα το 14λεπτο"Synagoga Satanae" βγαλμένο κατευθείαν από την κόλαση.

Το Playlist:

Into the Crypts of Rays
Dethroned Emperor
Circle Of the Tyrant
Necromantical Screams
Procreation of the Wicked
Progeny
Mesmerized
Visions of Mortality
TotenGott
Synagoga Satanae
A Dying God Comes into Νew Flesh

Πολύ καλή σκηνική παρουσία, και ιδιαίτερα ο Martin Eric Ain, σαν καλός "θεούλης" κήρυττε ακατάπαυστα και πάγωνε όλο το χώρο με τα λεγόμενα του, με απoκορύφωμα το Psalm 14:1 της Βίβλου "There is Νo God". Επίσης θεωρώ υποχρέωση μου να κάνω μεγάλη αναφορά στον Franco Sesa, ο οποίος "έσπασε" το σετ του κανονικά, προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι οι Frost των έβγαλαν κατευθείαν από το τρελάδικο της περιοχής τους. Hail !!!









Τέλος πρώτου κύκλου: 22.30.

Ακολούθησε 30λεπτο διάλειμμα για την αλλαγή των σκηνικών, μερική αλλαγή στο drum kit και μικρό soundcheck.

....to be continued

Celtic Frost - A Dying God Comes Into Νew Flesh

2 comments:

Comment by dddd on 21 May, 2007 13:37

Έπρεπε να μουν εκεί...

 
Comment by hourpou on 22 May, 2007 10:43

Μα από πού να με ξέρεις άραγε βρε uncle...?? Και δεν έχω βγεί και στην Αννίτα ακόμη...