Hammerfall live in Malmö, Sweden

Posted by dddd on Thursday, August 30, 2007


Κάθε χρόνο στο Malmö της Σουηδίας, συνηθίζεται στο τέλος του Αυγούστου να διοργανώνεται ένα επταήμερο φεστιβάλ με πολλά events, φαγητό, μπύρα και μουσική. Μέσα από όλα αυτά δεν έλλειψε και το metal, όπου στις 23/8 και ώρα 19 εμφανίστηκαν στη μεγάλη σκηνή (ναι υπήρχαν και 3-4 ακόμα μικρές) οι Hammerfall. Να πω την αλήθεια ποτέ δεν ήμουν φαν και άμα δεν ήταν τσάμπα δεν υπήρχε περίπτωση να πήγαινα να τους δω.

Τα παλικάρια παίξανε μία ώρα και είκοσι λεπτά και το live είχε τα πάντα! Βεγγαλικά, φωτιές, καπνούς, χαρτοπόλεμο και ποζεριλίκι όσο δε πάει. Από κομμάτια δε θυμάμαι playlist φυσικά, αλλά πρέπει να παίξαν τα πιο γνωστά μιας και κάθε φορά μας έλεγε ο τραγουδιστής ότι το επόμενο τραγούδι είναι ή απο το Legacy of Kings ή από το Glory to the Brave (τους μοναδικούς δίσκους που ξέρω ότι έχουν κυκλοφορήσει).

(Υπερβολή: o drummer είχε 4 κάσσες από τις οποίες χρησιμοποιούσε τις 2....και αυτές με το ζόρι)

Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι η οργάνωση του χώρου, ο άριστος ήχος καθώς και το μέγεθος της σκηνής με τα τεράστια video-wall και τα άπειρα φωτορυθμικά, τα οποία στην Eλλάδα τα βλέπουμε σε σπάνιες και κυρίως pop καταστάσεις.








rebel inside

3 comments:

Comment by toolman on 30 August, 2007 19:43

που ήσουνα αγορίνα μου;
μας έλειψες!

 
Comment by rockordie on 30 August, 2007 21:51

Τους είχα δει το 1997 στον Μύλο (σαν support στους Gamma Ray) και δεν μπορώ να πω ότι είχα ενθουσιαστεί.
Από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι (10 χρόνια και μπόλικοι δίσκοι) αλλά δεν άλλαξε η γνώμη μου για αυτούς, μέτρια power μπάντα που έκανε όνομα ελλείψει άλλων συγκροτημάτων στον χώρο.

 
Comment by Wise_One on 30 August, 2007 23:43

Να πώ την αλήθεια μ' αρέσου. Μ' αρέσει το τετριμμένο μέταλ που παίζουν. Δεν προσκυνάω βέβαια, αλλά έχουν ωραίο rythm section. Τα παλιότερα άλμπουμ τους ήταν καλύτερα βέβαια. Σε καμία περίπτωση δε θα πλήρωνα να τους δώ. Θα πήγαινα όμως αν ήταν δωρεάν όπως εκεί πάνω.