1 χρόνος και 12 μέρες αργότερα – the WASP live report

Posted by uncle on Saturday, October 27, 2007

Πως περνάει ο χρόνος τόσο γρήγορα….σαν χτές είχαμε βρεθεί στον Μύλο μαζί με την παρέα για να δούμε τους WASP, και τα υπόλοιπα μπορείτε να τα διαβάσετε εδώ και εδώ.

Αν και δεν μου καιγόταν καρφί για αυτή τη συναυλία, μιας και είχα «κολλήσει ένσημα» την τελευταία φορά στον κύριο Blackie, ο Avesallom τελικά κατάφερε να με πάρει μαζί του να δούμε το live, και μιλάμε για μια φτιάξη της τελευταίας στιγμής.

Φτάνουμε στο χώρο αρκετά πριν από την έναρξη, συναντάμε τον φίλο μας Γιάννη, και αρχίζουμε το κλασσικό smalltalk για το metal και διάφορα άλλα θέματα, μπας και περάσει η ώρα και ανοίξει η καταραμένη πόρτα και να μπούμε μέσα. Έχοντας ήδη σχέδια για την nwohmb κάλυψη του θέματος, και τεχνολογικά έτοιμοι, πλησιάζουμε την είσοδο όπου μεγάλες αφίσες υποδείκνυαν με μεγάλα ξενερωτικά γράμματα «όχι βίντεο, όχι φωτογραφίες». Ααααρργκ!!!

Ώρα 22:00

Βγαίνει στη σκηνή ο γνωστός τραμπούκος για να ανακοινώσει στον κόσμο 2 πράγματα. No Photos & Videos αλλιώς θα σταματήσει η συναυλία (Τι λες ρε Λάκη?? Σε metal συναυλία είμαστε και όχι σε συναυλία της Britney, δεν πρόκειτε να φωτογραφίσουμε το "μυδάκι" του Blackie, έλεος πια) και να διαβιβάσει μια παράκληση από τον κ. Blackie. Καθότι η γριά διατελούσε άρρωστη (όχι ότι έχει γεράσει) και είχε πρόβλημα με την αναπνοή, ήθελε και να μη καπνίζουμε!!! Άκουσον.

22:05 Blackie vs. Greekz : 0-1, το μαγαζί τεκές κανονικός.

Έναρξη: 22.07

H Wasp βγαίνουν στη σκηνή. Λίγος πανικός από φωνές κλπ. Μετά τίποτα(!!)

To lineup ίδιο όπως και το περσινό.

Blackie Lawless: vocals/guitar

Doug Blair: guitar/vocals

Mike Duda: bass/vocals

Mike Dupke: drums

Το set:

The Crimson Idol (αν δε ξέρετε τα κομμάτια, google it)

Μπορώ να πω πως μουσικά τουλάχιστο ο ήχος ήταν πολύ καλύτερος από αυτόν πέρσι στο Μύλο, αλλά είναι και γνωστό σε μας στη Θεσσαλονίκη, πως παντού εκτός του Μύλου ο ήχος είναι καλύτερος. Τραγικότερο όλον όμως ήταν πως για 25/30 Ευρώ είσοδο, ο πωρωμένος μεταλλάς, έφαγε στη μάπα την γρια Blackie να κάνει πως τραγουδά σε full playback, και μολαταύτα έχανε και νότες. ΤΡΑΓΙΚΟ.

Μελανό σημείο επίσης ήταν το Pit. Παιδιά πιο νεκρό pit δεν έχω δει στη ζωή μου. Ζήτημα να ήταν σηκωμένα 10 χέρια σε όλη τη συναυλία, ούτε στο Chainsaw Charlie δεν είχε Pogo, ξενέρα τελικές. Πιο πολύ Pogo έκανα εγώ, ο Γιάννης και ο Ave στο μπαρ παρά όλο το pit!!!

Αξιοσημείωτο δε, ήταν η προβολή όλου του Crimson Idol στο videowall ταυτόχρονα με το live, όπως και ένας πολύ ευτραφής κύριος (xxxxl), που στεκόταν και χτυπιόταν στο πάνω διάζωμα του μαγαζιού, και λέγαμε τώρα θα πέσει, μετά θα πέσει.

Τελειώνοντας το set για πρώτη φορά ακούγεται η φωνή της γριάς να λέει «Thank you, will be back in 10 minutes», αυτό μόνο, τέλος.

Διάλειμμα: 22.57 (έχουμε φτάσει αισίος στην μπύρα 4, ο Ave βέβαια λέει πως ήταν η 3η, whatever)

Encore: 23:07

Love Machine. Με τις πρώτες πενιές του κομματιού, το ζευγαράκι που ήταν μπροστά μας και που φανερά αγαπιόντουσαν πολύ επανήλθαν, μιας και είχαν εξαφανιστεί για 2-3 κομμάτια, για να χαμουρευτούν μπροστά μας πάλι υπό τους ρυθμούς του εν λόγω ερωτοτράγουδου,

Wild Child. Ο Blackie, που αυτή τη φορά μου φάνηκε αρκετά normal, τελικά απέδειξε πως είχα λάθος, και όπως και την προηγούμενη φορά, άρχισε εκτός μικροφώνου να μιλάει με το ταβάνι (μάλλον με το φάντασμα της γιαγιάς του).

I Wanna be Somebody

Take me up

Blind in Texas

(το encore το έβγαλε με κανονική φωνή, την οποία έχανε και σε πολλά σημεία)

Λήξη: 23.37.

Τέλος, αυτό ήταν. Ούτε ένα "thanks", ούτε ένα "good night", ούτε ένα "see you soon" για περισσότερα ένσημα. Στεγνά έσβησαν τα φώτα, και εξαφανίστηκαν από τη σκηνή.


Ηθικό συμπέρασμα:
  • WASP χωρίς Chris Holmes, είναι σαν να μη υπάρχουν.
  • WASP, Never Again.
  • Δείτε τους Wasp μόνο αν δεν τους έχετε δει ποτέ ή αν θεωρείτε ότι θα σας ολοκληρώσουν μεταλλικά.
  • Δείτε τους Wasp μόνο αν σας έχει γυαλίσει κάποιο γκομενάκι και θέλετε να σκοράρετε, μιλάμε για την ιδανική μουσική υπόκρουση για make out.

Credits:

Γιάννης & Στέλιος, for beers n stuff n good time, you rock guys \m/


R.I.P.

Blackie "You Cock Sucking Asshole”, Thanks for nothing!

32 comments:

Comment by vpapanik on 27 October, 2007 19:46

Εγώ θα ζητούσα τα λεφτά μου πίσω... από τον Ave !

 
Comment by dddd on 27 October, 2007 19:46

Επειδή είμασταν μαζί στο περσινό live μπορώ να φανταστώ τους ταβανο-διαλόγους καθώς και το βλέμμα σου θέλοντας να κλωτσήσεις στα μούτρα τον Βλάκη. ΧΑΧΑΧΑ....φοβερά ρεαλιστική περιγραφή, ακόμα γελάω μόνος μου...

 
Comment by avessalom von richthofen on 27 October, 2007 20:09

λοιπον για να διευκρινισω ορισμενα πραματα.απο τους 2 μας(αβε&ανκλ)ο ενας μπηκε κουτρα και ο αλλος πληρωσε μονο 15 ευρω(αντε σαινια να σας δω να βγαλετε τον λογαριασμο σωστα).οι μπυρες και αυτες κουτρα.το live για μενα παιρνει ενα 6 μιας και δεν ειμαι ο πιο δυσκολος ανθρωπος-μεταλας.εγω προσωπικα περασα καλα.αλλα το να βλεπεις τον blackie να τραγουδαει και να χανει τις νοτες και να καταλαβαινεις οτι ορισμενα vocals ειναι playback νομιζω οτι θα συγχιζε και τον οπιονδηποτε.οντως τελικα συνταξιοδοτουμε μπαντες σ'αυτη τη χωρα.
και μονο το γεγονος οτι κανενας δεν ηξερε τραγουδια απο το crimson idol
καταλαβαινετε για τι κοσμος παραυρεθηκε στην συναυλια.οι περισσοτεροι δυσυχως ειχαν ερθει για τα γνωστα χιτακια του συγκροτηματος.αλλα και το attitude του blackie ηταν αξιο αναφορας.
καμια μα καμια επαφη με το κοινο και μονο κατι καραγκιοζλικια που ο θειος τα χαρακτηριζει ομιλια με το φαντασμα που εχει ο blackie πανω απο το κεφαλι του την ωρα που τραγουδαει.
αυτα και τα συμπερασματα δικα σας.
γιατι εχω μια τρελη υπονοια οτι στις 23/11 θα φαμε τρελη πατατα και θα κλαιμε τα λεφτα μας?ειδομεν

 
Comment by Anton on 27 October, 2007 20:15

Μου φαίνεται άλλη συναυλία είδαμε/ακούσαμε:
1)μόλις είπε να σταματήσει το κάπνισμα καθάρισε η ατμόσφαιρα. Αμήν
2)το encore ξεκίνησε με το Hate to Love Me
3)ο ήχος όχι μόνο δεν ήταν υποφερτός αλλά χειρότερος και από τους Blind Guardian στην Υδρόγειο ή τους Sepultura στην Αποθήκη
4) τα υπόλοιπα στο blog

 
Comment by uncle on 27 October, 2007 21:01

@ vpapanik: ο ave εδωσε την απάντηση
@ nikos: yeah man
@ 7th Son: το Hate to Love You το ξέχασα εντελώς. αλλά όχι και χάλια ο ήχος των Guardian!!! Μεγάλη αμαρτία ξεστόμισες τώρα!!
Οσο για τον καπνό, όποιον θες ρώτα που έβλεπε απο πίσω, είχε πολύ καπνό.

 
Comment by rockordie on 27 October, 2007 21:10

Άντε πλακωθείτε, να γίνει pit το nwohmb.

 
Comment by Panos Konstantinidis on 28 October, 2007 00:14

Εν τάξει μην τα ρίχουμε όλα στον άνθρωπο. Τουλάχιστον για το εισητήριο δε φταίει αυτός. Ούτε την απαίτηση να μην καπνίζει κανείς τη βρίσκω υπερβολική. Ο άνθρωπος μπορεί πραγματικώς να έχει πρόβλημα και να μην μπορεί τον καπνό. Τώρα για το αν έπαιζε playback... οκ, αυτό όντως είναι δυσάρεστο, το μόνο που μπορώ να δω αρνητικό.

 
Comment by toolman on 28 October, 2007 17:44

είστε όλοι άξιοι της μοίρας σας!!
playback ακούω και στον πρωινό καφέ! δε χρειάζεται να δώσω 30 ευρώ!
σκατά στα μούτρα του (μπ)λάκη!!

 
Comment by Nick on 28 October, 2007 19:20

Η ατμόσφαιρα ήταν ΠΟΛΥ καθαρή αναλογικά με άλλους χώρους.

Ρε παιδιά πολύ θάψιμο. Αν δε γουστάρετε WASP ή αν είναι οι Milli Vanilli όπως λέτε να μην πληρώνατε. Σαν υποχρέωσε κανένας να πάτε.

Ο ήχος ήταν θλιβερός. ΕΝΤΑΣΗ χωρίς λόγο σε ένα ηχοσύστημα για μπουζούκια που δε σήκωνε όγκο...

 
Comment by uncle on 28 October, 2007 20:09

@ Radikal:
φίλε δεν είπαμε μια κουβέντα για τα φράγκα αυτή τη φορά (εκτός αν εννοείς για πέρσι).
Οσο αφορά τις ικανότητες του καλλιτέχνη, αν δεν μπορείς κάτσε σπίτι και έλα όταν μπορείς, εκεί θέλω να καταλήξω, βλεπε τη συναυλία Mercyful Fate πριν χρόνια, όπου ο King είχε πρόβλημα και δεν βγήκε να παίξει, έπαιξε η μπάντα 2-3 κομμάτια και μετά πήραμε τα λεφτά μας πίσω.

 
Comment by avessalom von richthofen on 28 October, 2007 22:37

τι μας λες τωρα ρε radikal?.μαλλον πλακα μας κανεις.πηγαμε στους w.a.s.p. για να δουμε το συγκροτημα με το οποιο μεγαλωσαμε και οχι με σκοπο να τους θαψουμε.αλλα επειδη εδω ειναι ελλαδα και μας περνανε μαλλον για μαλακες που συνταξιοδοτουν συγκροτηματα ,θα λεμε τα συκα συκα και την σκαφη σκαφη.
εγω προσωπικα δεν δεχομαι να με πιανει κοτσο κανενας γιατι με τα λεφτα που δινω περιμενω κατι ανταξιο του ονοματος του συγκροτηματος που παω να παρακολουθησω.
επειδη οι w.a.s.p.παιξανε playback(τεκμηριωμενα) δεν θα τους αφησω σε χλωρο κλαρι και οποιο συγκροτημα και να ερθει δεν θα διαστασω να πω τα κακως κειμενα της συναυλιας.
οποτε μην μιλας για θαψιμο.καλυτερα στη θεση αυτης της λεξης βαλε αποψη ενος υγειους σκεπτομενου ανθρωπου που δεν θελει κατι κωλογριες να τον περνανε για μαλακα

 
Comment by Anonymous on 29 October, 2007 00:02

DEN TO PISTEYW OTI PIGENETE KAI VLEPETE AKOMH TIS GIAGIADES NA PROSPATHOUN "PEKSOUN" HEAVY METAL!!!

 
Comment by Nick on 29 October, 2007 08:25

Μισό λεπτό. Άλλο να είχε προ ηχογραφημένα μέρη (ακουστικά, backing vocals - του εαυτού του, πλήκτρα κτλ). Η ιδέα ήταν να παίξουν το Crimson Idol, όσο το δυνατόν πιο πιστά. Με το video έμπαινες στο όλο κλίμα. Και ήταν πολύ ωραία.

Αλλά εσείς έτσι όπως τα γράφετε είναι λες και όλη η συναυλία ήταν playback. Λες και η μπάντα δεν έπαιζε κάτι που δεν ισχύει. Δεν ήταν ο Ρακιτζής ρε σεις :p

Και στο τέλος είπε "Goodnight Salonika see you next time/year".

Εγώ επιμένω στο ότι ο ήχος ήταν τραγικός. Κάτω τουλάχιστον. Απίστευτα δυνατός χωρίς λόγο. Ας μάθουν επιτέλους οι "ηχολήπτες" να βγάζουν σωστά live...

 
Comment by uncle on 29 October, 2007 09:13

Είπαμε, να διαβάζουμε και τα παραπάνω "...γρια Blackie να κάνει πως τραγουδά σε full playback", δεν είπαμε ούτε για τα backing vocals ούτε για τα όργανα, αυτά ήταν real.

Οσο για τον ήχο έχεις δίκιο αν ήσουν στο pit, πίσω ακουγόταν μια χαρά.

Οσο για το "godbye..." δεν ακούστηκε καν.

 
Comment by Nick on 29 October, 2007 13:19

Uncle τα περί playback αναφέρονται στους παραπάνω σχολιαστές, όχι στο ποστ.

Εμ πίσω πίσω πήγα αλλά πάλι η ένταση ήταν αδικαιολόγητη... Αλλά όπως λες δεν ήταν και Η χειρότερη.

 
Comment by Anton on 29 October, 2007 13:25

Εγώ νόμιζα συζητούσαμε για αυτό έγραψα και comment. Το να λέμε "playback ακούω και στον πρωινό καφέ!
σκατά στα μούτρα του (μπ)λάκη!!
", "θα λεμε τα συκα συκα και την σκαφη σκαφη", "μην μιλας για θαψιμο.καλυτερα στη θεση αυτης της λεξης βαλε αποψη ενος υγειους σκεπτομενου ανθρωπου" είναι λες και βλέπω τον Κωνσταντινίδη στο ΤV Θεσσαλονικη :P

 
Comment by Anonymous on 29 October, 2007 14:50

Μ'αρεσει που ενω αναφερεσαι στο οτι η συναυλια ηταν μαπα και κοροιδια γκρινιαζεις πουτ ο pit ηταν ψοφιο.Παλι καλα που βρεθηκαν ατομα να κανουν pit μετα τα προηγουμενα τραγικα λαιβ εδω στην Ελλαδα(τπτ πιτσιρικαδες που τους ακουσαν πρωτη φορα φερος υποθετω).

 
Comment by avessalom von richthofen on 30 October, 2007 13:29

ελεος ρε.θαρρεις και ακουω κατι γιαγιαδες.radikal σε metal συναυλια πηγες και οχι σε κανενα φλωρομπαρο.αν δεν αντεχουν τα αυτια σου να βαζεις ακουστικα.δεν καταλαβα δηλαδη.metal συναυλια με τον ηχο χαμηλα που ακουστηκε.και δεν ειπαμε οτι ολη η συναυλια ηταν playback.απλα σε ολο το crimson idol τα φωνητικα ηταν playback.δεν λεω.τα υπολοιπα τραγουδια τα ειπε κανονικα αλλα ως τοτε ειχαμε ξενερωσει τελειως.
seventh son μαλλον εισαι μικρος σε ηλικια και πραματα τα οποια εμενα με ενδιαφερουν μαλλον δεν ενδιαφερουν εσενα.αν σε αρεσει να δινεις τα ωραια σου λεφτουδακια σε μαλακες τοτε μην βαζεις τον εαυτο σου στην μαζα.βαλε τον εαυτο σου στα κοροιδα που τους αρεσει να τους πιανουν κοτσο.και εξαλλου ποιος εισαι εσυ που θα κρινεις εμενα.μηπως κανενα χθεσινο τσουτσεκι που παει μια φορα στα 10 χρονια σε συναυλιες και εχει αποψη?

 
Comment by Anton on 30 October, 2007 18:23

ναι ρε von rufianen ειμαι ένα χθεσινο τσουτσεκι που παει μια φορα στα 10 χρονια σε συναυλιες και εχω αποψη. ε ρε κάτι κωνσταντινίδιδες που γέμισε ο χώρος...

 
Comment by toolman on 30 October, 2007 19:42

είστε όλοι φελλοί!
13 Νοεμβρίου βγαίνει το νέο dillinger!
όλα τ' άλλα είναι άλλα λόγια να γαμιόμαστε!

 
Comment by avessalom von richthofen on 30 October, 2007 21:17

οποτε seventh son τα κουβαδακια σου και σε αλλη παραλια .εδω δεν ειναι νηπιαγωγιο φιλε.τσους

 
Comment by dddd on 30 October, 2007 21:41

Κάτσε ρε Άβε γιατί γαμήθηκε το πράμα. Προς τι αυτή η επιθετικότητα??? Σου θίξανε κάνα σπίτι ή κανενα άλλο ιερό? Και αν ο άλλος είναι τσουτσέκι, κάποτε είμασταν και μεις και συ σαν μεγαλύτερος (ίσως και από μένα) θα πρέπει να συμπεριφέρεσαι και με ανάλογη ωριμότητα.
Με τόσο χρόνο που χεις αφιερώσει σε μακροσκελή και ανούσια comment καλύτερα να έκανες κανά πόστ να γουστάρουμε (ή όχι) όλοι μας εδώ.

 
Comment by rockordie on 30 October, 2007 21:48

Επ, ποιος σου έδωσε δικαίωμα να διώχνεις???
Άντε μην τα πάρει ο admin και σε ξανακάνει delete (και αυτή την φορά με το shift πατημένο).

 
Comment by rockordie on 30 October, 2007 21:50

...και να πω και ένα συγγνώμη από το επίσημο nwohmb στους συν-bloggers 7th και radikal.

 
Comment by vpapanik on 31 October, 2007 12:35

Ειρήνη υμίν φίλοι μου αγαπημένοι :)

 
Comment by toolman on 31 October, 2007 12:42

σιγά ρε ηθικολόγοι όλοι εδώ μέσα (νίκος, ροντ)!
τι delete και κολοκύθια τούμπανα τσαμπουνάτε;
το site είναι metal με banneraki για explicit fuckin blogging!
σε λίγο θα εκδόσετε και συγχωροχάρτια να ουμε!
άντε να γίνει λίγο χαμός εδώ μέσα!

dillinger ρεεεεεεεεεεεεεεεε!!!!!!!!

 
Comment by avessalom von richthofen on 31 October, 2007 12:48

σωπα ρε νικο ειδα και τα δικα σου ποστ.πιτα στην ουσια ειναι.και αν θεωρεις ανουσια τα κομεντ μου καντε με ενα delete να ησυχασετε και εσεις απο μενα και εγω απο τις λαλακιες σας.ουτως η αλλως το blog το εχετε γαμησει με τα απιστευτα ποστ σας.λολ.

 
Comment by uncle on 31 October, 2007 13:21

@ Ave: ευχομαι Αβε, όταν κάνεις την εγχείριση, να μην είναι ο Doc που θα στην κάνει, γιατί θα σε ξεκάνει μια και καλή, χοχοχοοχο.

@ RoD: συγνώμη να ζητάς για την πάρτι σου only.

 
Comment by Nick on 31 October, 2007 15:57

Avessalom την παλεύεις φιλαράκι;

Καταρχήν είσαι σε blog όπου κάποιος μπορεί να σχολιάσει, άρα άμα δεν ξες τι σημαίνει ΣΥΖΗΤΗΣΗ τράβα αλλού.

Δεύτερον άμα σου αρέσει να σου διαλύει τα αφτιά μια άμορφη ηχητική πίεση βάλε στα δικά σου ακουστικά ήχους από αεροπλάνα. Ο ήχος ήταν υπερβολικά δυνατός για το ηχοσύστημα του μαγαζιού και όλα γίνονταν μια εκκωφαντική λάσπη. Γκεγκε;

 
Comment by dddd on 31 October, 2007 18:31

'Αβε, είσαι σαν τους μαϊδανούς που βγαίνουν στη Λαμπίρη και έχουν άποψη (πάντα την πιο σωστή) για όλους και για όλα. Άμα δε σ΄αρέσει η πίτα μου ή οποιουδήποτε άλλου εδώ μέσα να πας στον Θείο Βάνια που χει και μίλκο στο ψυγείο. ΛΟΛ!

 
Comment by Elric on 13 November, 2007 21:52
This comment has been removed by the author.
 
Comment by Elric on 13 November, 2007 21:56

Ontws poly metrio to live, egw piga kai kathisa ston panw orofo istera apo ligo.

Wraio site paidia. Keep on Rocking


Metal Hall eZine