Rotting Christ @ Υδρόγειος

Posted by Wise_One on Sunday, December 16, 2007

Πριν λίγο γύρισα ποδαράτος απ' την Υδρόγειο κι είμαι έτοιμος να γράψω για το πρώτο μου live!!

Πρώτ' απ' όλα να πώ ότι βίντεο και φωτογραφίες δεν έχει γιατί το κινητό μου δεν αξίζει μία για τέτοια πράγματα. Με το ζόρι φαινόταν η σκηνή. Τέλος πάντων. Πάμε παρακάτω.

Το live ξεκίνησαν οι Αθηναίοι Nyne οι οποίοι παίζουν industrial black metal. Μ' άρεσαν αν και τα φωνητικά ήταν ΤΙΓΚΑ στα εφέ και γινόταν αρκετή φασαρία. Ο drummer τους τα ΕΣΠΑΓΕ και ήταν γαμάτος. Δυνατό χτύπημα και μαζί με τα keyboards ήταν για πολύ headbanging. Επίσης μ' άρεσε τ' ότι σε κάθε break (είτε μες στα τραγούδια είτε στις εναλλαγές των κομματιών) έμεναν ακίνητοι σαν αγάλματα. Είχε φάση. Καλή απόδοση αν και πολλές φορές όπως είπα ήταν σκέτη φασαρία.

Μετά μπήκαν οι Πολωνοί Atropos. Σε μένα φάνηκαν σα blackened heavy metal αν και στο myspace τους λένε death/progressive/black. Αυτοί ειδικά μ' άρεσαν πάρα πολύ και θα ψάξω να βρω δουλειές τους. Οι κιθάρες τους ήταν κορυφαίες κι ο lead κιθαρίστας έκανε ωραία solo. Έπαιζαν δυνατά και καθαρά κι ο drummer έδωσε ρέστα. Αυτός ήταν ακόμα καλύτερος απ' τον Tarok των Nyne. Credits στον τραγουδιστή/μπασίστα που μας ευχαριστούσε στα ελληνικά.

Μετά από μια μεγάλη διακοπή (απ' ό,τι άκουσα πρέπει να είχε πρόβλημα το μπάσο) μπήκαν οι Ravencult. Αυτοί παίζουν κλασικό black metal. Αν κι αυτό το είδος δεν είναι και το καλύτερό μου, τούς γούσταρα γιατί είχαν πολύ ρυθμό στη μουσική τους. Μου θύμισαν αρκετά τους Darkthrone του The Cult is Alive. Βέβαια σε κάποια φάση η μέση μου με πέθαινε, οπότε την έκανα για λίγο έξω να τη φτιάξω. Και πάλι μου έκανε εντύπωση ο drummer γιατί ήταν ακόμα καλύτερος απ' τους προηγούμενους, πιο δυνατό παίξιμο κι αρκετό groove. Επίσης πολύ ωραίες κιθάρες.

Η αλήθεια είναι ότι στα support συγκροτήματα ο κόσμος δε συμμετείχε και πολύ. Μόνο σε 2-3 κομμάτια των Atropos το κοινό ήταν εκδηλωτικό. Στους Nyne ειδικά οι περισσότεροι ήμασταν ακίνητοι. Θα μου πεις ίσως ο κόσμος να μην ήξερε τα τραγούδια (εγώ τουλάχιστον δεν ήξερα κανένα απ' τα support). Λογικό.

Και πάμε στο κυρίως πιάτο. Rotting Christ κυρίες και κύριοι. Ήρθαν-Έπαιξαν-Γάμησαν. Ήταν απίστευτοι ρε σεις. Έπαθα πραγματικά την πλάκα μου. Ακούγονταν καλύτεροι απ' τα στούντιο τραγούδια. Βαριές κιθάρες, βαρβάτο μπάσο και σφυροκόπημα απ' τα τύμπανα. Πραγματικά δεν έχω λόγια για να περιγράψω των live των Σαπιόχριστων. Ο Σάκης είναι κορυφαίος frontman και κάνει τον κόσμο ό,τι θέλει. Περιττό να πώ ότι σ' όλα σχεδόν τα τραγούδια που έπαιξαν το κοινό κοπανιόταν ανελέητα. Τουλάχιστον μέχρι τη γραμμή που ήμουν εγώ - στη μέση, πιο πίσω δε ξέρω τί έκαναν.

Δε θυμάμαι όλα τα τραγούδια που έπαιξαν αλλά θα πώ όσα μου 'ρχονται. Ξεκίνησαν με τον Fifth Illusion. Archon, King of a Stellar World, Corronation of the Serpent, In Domine Sathane, Keravnos Kivernitos, Enuma Elish, Non Serviam, Athanatoi Este, άλλα δύο απ' το Triarchy of the Lost Lovers. Αυτά θυμάμαι. Με λίγα λόγια killer playlist ακόμα και μόνο μ' αυτά που ανέφερα.

Εν ολίγοις, το παρθενικό μου live στέφθηκε μ' απόλυτη επιτυχία. Οι Rotting Christ (για τους οποίους πήγα) αποδείχθηκαν τέλειοι και με κορυφαία απόδοση και τα support έπαιξαν πολύ καλά. Αν ήξερα τα τραγούδια τους θα συμμετείχα περισσότερο αλλά τί να κάνουμε. Αυτό που μ' εξέπληξε (θετικά) είναι ότι ο ήχος ήταν πολύ καλός (μ' εξαίρεση μια καφρίλα στα εφέ των Nyne) και δε σε κούραζε. Ναι ΟΚ, εννοείται πως βουίζουν τ' αυτιά μου αλλά σε καμιά περίπτωση δε χρειάστηκε να βγώ έξω λόγω πονοκεφάλου ή ζαλάδας. Βγήκα για να πάρω αέρα και να σιάξω μέση.

Στο επόμενο live που θα πάω (Kamelot-Firewind) το Μάρτιο, ελπίζω πως δε θα χρειάζεται να φοράω το βαρύ μπουφάν που φορούσα σήμερα και θα 'μαι περισσότερο εκδηλωτικός.

Όσοι δεν ήρθατε πραγματικά χάσατε. Ήταν απίθανη βραδιά. Οι Rotting Christ είναι γαμάτοι και μας έσφαξαν όλους μαζί με την κορυφαία συναυλία που έκαναν.

Μη τυχόν κι αρχίσετε να χώνετε για την έλλειψη φωτο-βίντεο. Πρώτο μοu live είναι κι ήθελα να δώ και ν' ακούσω τα πάντα.

14 comments:

Comment by toolman on 16 December, 2007 12:48

άντε τώρα που σπασε η καπότα καλά live σου εύχομαι και ποτέ με χοντρό μπουφάν! κανόνας απαράβατος!

 
Comment by uncle on 16 December, 2007 12:56

αχαχαμ ο tool με πρόλαβε αυτά ήθελα να πω και γω. αντε και αφού πάει και αυτή η παρθενιά, πάμε για άλλα τώρα.

το ότι έχασα το ήξερα από πριν, αλλά δεν θα εμβαθύνω και άλλο, βάζω . εδώ

 
Comment by Unknown on 16 December, 2007 15:35

RISE UP THE HORNS OF SIIIIIN!!!!
Ο Σάκης είναι απ' τους καλύτερους frontmen του black και όλη η μπάντα σου περνάει την μαγκιά της.
Αφού οι παίδες έχουν ένα κιλό "φρύδια" ο καθένας.

 
Comment by Wise_One on 16 December, 2007 18:38

Χωρίς εκείνο το μπουφάν όμως θα 'χα γίνει παγοκολώνα κι ο μικρός Βασίλης μπιζέλι. Καλά, αν δεν είχα εργαστήριο τη Δευτέρα στη σχολή θα πήγαινα πιο "ελαφρύς".

Thanks για τα συγχαρήκια \m/

@samael: Τους είδες Αθήνα; O Σάκης είναι πραγματικά μορφή... Κι οι άλλι βέβαια δε πάνε πίσω.

Πλάκα βέβαια όταν άνοιξε η πόρτα για να μπούμε, άρχισαν κάποιοι να φωνάζουν "Σάκηηηη" στο στυλ του γνωστού Έλληνα cockstar τραγουδιστή...

 
Comment by dddd on 16 December, 2007 18:42

Για τον ντράμερ των rotting δε μας είπες. Αλλά καλύτερα άφησέ το, γιατί σίγουρα θα ήταν ο πιο κουλός από όλους τους προηγούμενους! χοχοχο

 
Comment by Wise_One on 16 December, 2007 18:49

Ναι σωστά δεν είπα. Βασικά δίκιο έχεις γιατί ήταν ο πιο κουλός. Δεν ήξερε τί έπαιζε ρε σύ. Βαρούσε όπου να 'ναι.... Σε κάποια φάση μου 'ρθε να πάω να του πώ να κάνει καλύτερα air-drumming αλλά τελικά είπα να μην τον αγχώσω...

 
Comment by toolman on 16 December, 2007 18:59

σα τον drummer των dillinger κανείς!!!

αχαχαχα!!! suck my cock sonsofbitches!!!!

 
Comment by uncle on 16 December, 2007 19:10

@ Nikos:ο Θέμης είναι σα και σένα στα drums!! xoxoxoo

@ Wise: μη μας πουλάς παπά, τα κιλάκια σου τα έχεις, οπότε θα πάγωνες τελευταίος (πιστοποίηση brainiak)

εγώ θα τσατιζόμουνα γιατί δεν παίζουν πια το Exiled Archangel
"Iria, Uthopia, come here
Believe in us and be like us
Taste the lusts and feed revenge
For those who dare exile you

Release all wrath, feel it
You're in the sixth communion
Never forget what happened
As marked you arrived

Since now
I name you under our cult"

\m/

 
Comment by Anonymous on 16 December, 2007 22:48

Foveroi oi Christ.(an kai piga akiros-den iha mplouza rotting christ kai foresa exodus alla hestika)

Ante na rthei kai o king diamond i mercyful fate (to idio kanei) kai as pethano!!!!!

 
Comment by Elemental_Nausea on 16 December, 2007 23:37

Πάντως και στην Αθήνα παίξανε πολύ καλά αν και εγώ βαρέθηκα για να είμαι ειλικρινής.Έπρεπε να αρκεστώ στην εμφάνιση τους στο Rockwave του 2001.Αντιθέτως οι Pelican που έπαιζαν μια μέρα πιο πριν έσπειραν απλά.Σας καληνυχτώ.

 
Comment by Anton on 19 December, 2007 14:35

Το λέγαμε από μήνες να πάμε σ αυτό το live με ένα φιλαράκι αλλά με πούλησε την τελευταία στιγμή. Γαμώ!
Καλά ρε Wise τόσο νιούφης είσαι; Πάντως καλή φάση να είναι οι Rotting αυτοί που σε "ξεπαρθένεψαν".

 
Comment by uncle on 19 December, 2007 14:56

Πως τον λένε αυτός ρε 7th,
Βασίλη μήπως???

 
Comment by Anton on 20 December, 2007 09:31

Ομοιοπαθής ρε uncle? Και να πεις ότι με πούλησε για γυναίκα πάει και έρχεται. Σάκηηηη....

 
Comment by vpapanik on 22 December, 2007 15:08

Άρα μην έχεις παράπονο θείο.. ;)