Jon is back

Posted by ARD on Monday, March 10, 2008

Πιστεύω ότι αυτό το καλοκαίρι συναυλιακά δεν πρόκειται να μας αφήσει παραπονούμενους, άσχετα με τις όποιες αμφιβολίες εκφράζει ο καθένας από εμάς, όπως, άλλωστε, έχουμε καθήκον να κάνουμε ως σκεπτόμενα άτομα.

Ήδη έχουν ανακοινωθεί μεγάλα ονόματα, Maiden, Kiss, Def Leppard, Whitesnake, φυσικά δεν ξεχνώ το πολύ δυνατό bill της 9ης Ιουλίου με headliners Priest και από κάτω Morbid Angel, Opeth, Cavalera Conspiracy και Within Temptation. Άσχετα με το αν μας αρέσουν κάποια από τα acts, δε μπορούμε να μην παραδεχτούμε ότι πρόκειται για δυνατά ονόματα.

Θέλω, ωστόσο, να αναφερθώ σε ένα live που πιθανότατα δε θα πάρει τη δημοσιότητα που του αξίζει. Όταν στις αρχές του 2002 είδα στο Σπόρτινγκ για πρώτη φορά τους Savatage εντυπωσιάστηκα από τη δύναμη που είχαν στη σκηνή και από την απίστευτη φωνή του Jon Oliva. Η επιστροφή του Mr. Savatage στην Ελλάδα θα γίνει με το τελευταίο του project, τους «Jon Oliva’s Pain», οι οποίοι, μάλιστα πρόσφατα έβγαλαν και μια πολύ καλή δουλειά με τίτλο «Global Warming» (pass: bunalti.com). Το άλμπουμ πετάει και θυμίζει σε πολλά σημεία το τελευταίο των Savatage, «Poets And Madmen».

Οι δύο συναυλίες τους (10/5 Gagarin, Αθήνα – 11/5, T.B.A., Θεσσαλονίκη) θα είναι κατά τη γνώμη μου το λιγότερο συγκλονιστικές και δεν κρύβω ότι – ίσως παραδόξως – είναι το γεγονός που περιμένω πιο πολύ απ’ όλα τα παραπάνω που ανέφερα.


[Alroud thanks bunalti.com]

4 comments:

Comment by rockordie on 10 March, 2008 21:17

Ελπίζω το προηγούμενο comment (το οποίο φρόντισα να σβήσω) να μείνει μεταξύ μας... ;-)

 
Comment by ARD on 10 March, 2008 23:54

Και το οποίο ήταν...;

 
Comment by rockordie on 11 March, 2008 09:59

Ααα, μετά την απομάκρυνση από το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.
Αν θέλεις να τα βλέπεις όλα μπορείς να μου πεις να σε βάλω στην κατάσταση αυτών που παραλαμβάνουν τα comments.

 
Comment by ARD on 11 March, 2008 13:29

ΟΚ man, you do so...