Kiss @ Terra Vibe, 18/05/2008

Posted by ARD on Monday, May 19, 2008


Πολλές φορές είναι χρήσιμο το να πηγαίνεις σε συναυλίες συγκροτημάτων, των οποίων δεν είσαι ταγμένος οπαδός. Βλέπεις τα πράγματα από μια καλή απόσταση, ώστε να μπορείς και να κρίνεις και να συγκρίνεις. Η χθεσινοβραδινή συναυλία των KISS στο TerraVibe ήταν μια τέτοια εμπειρία.

Βέβαια, όταν δεν είσαι ιδιαιτέρως γνώστης κινδυνεύεις να εκτεθείς, οπότε εδώ είναι που βρίσκει την εφαρμογή του το ρητό "τα πολλά λόγια είναι φτώχεια". Αν προσπαθήσω να το παίξω ειδήμων για τους KISS, τότε το πιθανότερο είναι να γίνω ρεζίλι. Το ομολογώ: πήγα χωρίς να έχω ιδιαίτερη γνώση, απλά και μόνο επειδή τους ακούω ευχάριστα, επειδή ξέρω ότι κάνουν καλό show και επειδή ποιος ξέρει πότε θα έχουμε την ευκαιρία να τους ξαναδούμε από τα μέρη μας.

Η αρχή ομολογώ ότι ήταν απογοητευτική. Δε βγήκαν με το γνωστό τρόπο (πανώ που πέφτει αποκαλύπτοντας τη σκηνή και πλατφόρμα που κατεβαίνει), αλλά απλά ανέβηκαν στη σκηνή. Ελέχθη και η γνωστή ποζεράδικη μαλακία ("Alright Athens, you wanted the best, you got the best. The hottest men in the world. KISS!) και ξεκίνησε το πανηγύρι. Deuce για αρχή, μετά Strutter και έπειτα Got To Choose.

Μέχρι τη μέση τα πράγματα ήταν από χαλαρά έως αδιάφορα και σε ορισμένες περιπτώσεις απαράδεκτα. Ο ήχος σε κάποιες στιγμές ίσα που ακουγόταν και οι τύποι μάλλον δεν είχαν κάνει την απαραίτητη προθέρμανση, αφού τους πήρε αρκετά τραγούδια για να στρώσει η φωνή τους.

Από τη μέση και μετά το πράγμα πήρε να βελτιώνεται. Τα τραγούδια ήταν καλύτερα, αλλά έγινε και το show καλύτερο. Μη με ρωτήσετε τίτλους, δε θυμάμαι, απλά να πω ότι έπαιξαν κυρίως από την 70's περίοδό τους που για μένα ήταν και καλύτερη.

Το show ήταν εντυπωσιακό με φωτιές, πυροτεχνήματα κλπ. Το καλύτερο ήταν το σόλο του Thayer με φωτιές που έβγαιναν από την κιθάρα του. Αρκετά εντυπωσιακό το ανέβασμα του Simmons στη σκαλωσιά με τα φώτα, ενώ το φτύσιμο αίματος δεν ήταν κάτι που με εντυπωσίασε. Εννοώ ότι αν είχες ένα συγκρότημα με άλλο περιεχόμενο στα τραγούδια του και όχι κάτι τύπου "έλα να αγαπηθούμε ντάρλινγκ", ίσως να κόλλαγε το blood-spitting.

Μιας και το είπα, να αναφέρω και τους αργόσχολους της βραδιάς. Στην αρχή είδαμε δυο-τρεις αφίσες (φωτό παραπάνω) πηγαίνοντας εκεί, οι οποίες έγραφαν πως "KISS=Kings In Satan's Service" και διαβόλου πράματα και κάτι τέτοια. Εντάξει, είπαμε, καμένα παιδιά. Όμως το χειρότερο είναι ότι, ενώ η συναυλία ήταν σε εξέλιξη, ήρθαν και έβαλαν "προκηρύξεις" στους υαλοκαθαριστήρες, σύμφωνα με τις οποίες:

1. Ο Alice Cooper έχει το όνομα μιας μάγισσας και "όπως ο ίδιος ομολόγησε σε μία συγκέντρωση πνευματισμού, παρέδωσε τον εαυτό του σε ένα πνεύμα για να γίνει διάσημος. Η ειδικότητά του είναι να υμνεί όλες τις μορφές σεξουαλικής διαστροφής από τη νεκροφιλία ως τον τραβεστισμό".

2. "Ο Έλβις Πρίσλεϋ, ο βασιλιάς του ροκ, αρχίζει το ξεκίνημά του με το τραγούδι "Είσαι ο διάβολος μεταμορφωμένος".

3. "Το συγκρότημα AC/DC είναι τα αρχικά των λέξεων Anti-Christ/Death to Christ". Μήπως νομίζατε ότι σημαίνουν "Alternate Current/Direct Current, επειδή οι τύποι δούλευαν σε επιχείρηση ηλεκτρισμού; Αθώα μου παιδάκια, ο Σατανάς θα σας παρασύρει στο δάσος του Σέιχ Σου τόσο απονήρευτα που είστε...

4. Ανάστροφα μηνύματα: "Τέτοια μηνύματα υπάρχουν σε τραγούδια των Δ. Γαλάνη, Κ. Γαρμπή, Παπακωνσταντίνου, Α. Βίσση, Σ. Αρβανίτη, Σ. Βώσου (sic), Ν. Καρβέλα κ.α."

5. "Φέραν το Kiss (sic) εδώ για να απομακρύνουν τη νεολαία από τον Χριστόν".

Κατά τα λοιπά, όταν ο κολλητός μου έκανε την παρατήρηση "έπαιξαν γεμάτο δίωρο" του είπα ότι αυτό είναι το κανονικό και να μη συγκρίνει τα πάντα με το "μία ώρα και κάτι" των W.A.S.P.

Τέλος να πω πως η Didi Music για άλλη μια φορά έδωσε ρέστα οργάνωσης. Κατ' αρχάς δεν υπήρχε εμφανές stand γιατρού μέσα στο χώρο. Το χειρότερο, ωστόσο, είναι το ότι δεν υπήρχε ούτε μία ταμπέλα για το Terravibe (υπήρχαν άτομα που έρχονταν πρώτη φορά) και το χειρότερο, το μονοπάτι για τους χώρους στάθμευσης δεν είχε ούτε ένα φως, με αποτέλεσμα στην επιστροφή να φωτίζουμε όλοι με τα κινητά μας, και μάλιστα να παίρνουμε και λάθος μονοπάτια μέσα στα δάση της Μαλακάσας. Φυσικά, το αυτί τους δε θα ιδρώσει, διότι είναι γνωστοί αληταράδες και γιουροφονιάδες (απόδειξη η αποθήκη που έβαλαν τους Helloween να παίξουν, η οποία είχε δύο πορτούλες σαν αυτές που έχει η γιαγιά τους στο σαλόνι της, οπότε αν γινόταν πανικός.... πανικός), αλλά οφείλω να το πω για να έχω τη συνείδησή μου καθαρή. Ας όψεται το μονοπώλιο που έχετε καταφέρει να έχετε ρε καθήκια, αλλιώς...

Τέλος πάντων. Το βίντεο είναι από άλλον όχι, από εμένα, γιατί εγώ καθόμουν μακριά και το κλασικό τραγούδι του καρναβαλιού της Πάτρας που τράβηξα με το κινητό ("I was made...") ακούγεται από χάλια έως πολύ χάλια.

"C'mon and love me"

6 comments:

Comment by rockordie on 19 May, 2008 10:28

Αυτό το "Που μόνο συμφορές προξενεί" είναι κορυφαίο. Άποψή μου είναι ότι τέτοια άτομα θέλουν ψυχιατρική παρακολούθηση.

Αν δεν κάνω λάθος το μέρος είναι ιδιόκτητο, οπότε γιατί δεν βάζουν 2 λάμπες τα @@ ακόμα δεν κατάλαβα...μιλάμε για χοντρομαλάκες δηλαδή.

Όσο αφορά τους KISS...μπλιαχ

 
Comment by dddd on 19 May, 2008 10:45

Και το hotel cali4rnia! Και αυτό είναι του σατανά όπως και ο πάππας!!!

kiss+didi= αρπαχτήΧ2

 
Comment by Panos Konstantinidis on 19 May, 2008 12:14

Αν και δε μου αρέσουνε ιδιαιτέρως θα πρέπει να παραδεχτώ ότι είναι μεγάλο συγκρότημα. Θα τους έβλεπα κι εγώ, μόνο και μόνο για την ιστορία τους.

Όσο για τους didiδες τι να πούμε. Οι άνθρωποι είναι ερασιτέχνες. Αν ήτανε στο εξωτερικό τώρα θα βαρούσανε μύγες αλλά έχε χάρη που είναι στο Ελλαδιστάν της μετριότητας.

 
Comment by uncle on 19 May, 2008 13:14

Μια διόρθωση μονο, ο Elvis συνδυάστηκε με τον διάβολο/σατανά/baal/marduk, εξαιτίας του ρυθμικού κουνήματος της μέσης/λεκάνης του και επειδή συνάρπαζε τα παρθένα κοριτσάκια της εποχής, και τα έδιωχνε τάχα μου από το σωστό δρόμο. Elvis "the pelvis", δηλαδή η λεκάνη του διαβόλου.

 
Comment by ARD on 19 May, 2008 15:31

@ uncle Μην ξεχνάς ότι το όνομα του Elvis αναγραμματισμένο μας δίνει τη λέξη "Evils". Αυτό πού το πας...

 
Comment by vpapanik on 19 May, 2008 16:12

FCL ! υομ ακόιγ νοτ αιγ αιγόλ αγίΛ : elcnu@