Άλογα on the loose (take #155)

Posted by uncle on Sunday, May 25, 2008

Το σκηνικό: Παρασκευή 23/05/08, No Bar Live Stage Θεσσαλονίκη. Ώρα 23.00
Οι πρωταγωνιστές: 2 νέα παλικάρια (Ave και Uncle) & οι Πράσσειν Άλογα with crew.
Πρέπει βασικά να αναφέρω ότι δεν διαφημίστηκε καθόλου το live και σε σχέση με αυτό απόρησα πως τελικά είχε κόσμο!! Για να καταλάβετε ότι αντί να ξεκινήσει στις 23.00, το Live ξεκίνησε κοντά μια ώρα μετά. Πράγμα αδιάφορο βέβαια για μας τους γερόλυκους των live, γιατί είχαμε έτσι παραπάνω χρόνο να λέμε μαλακίες με τα παιδιά, να κοροϊδέψουμε παρόντες και μη και να εκμαιεύσουμε πικάντικα νέα από το συγκρότημα.


Anywayz. Ας πω και λίγα λόγια για το χώρο. To NoBar είναι ένας νέος χώρος στη Θεσσαλονίκη (Θάλητος 31, Περιοχή Ποσειδωνίου), μικρός μεν αλλά συμπαθητικός δε με ήχο αρκετά καλός. Είναι ο χώρος που μπορείς να είσαι face to face με τον καλλιτέχνη, που αν δε σου αρέσει να του χώσεις μπουκέτο ή κουτουλιά. Λόγω του μικρού χώρου το Pogo είναι λίγο δύσκολο, αλλά πάντα τα καταφέρνουμε μια χαρά. Μοναδικό πρόβλημα που βλέπω εγώ και θα το καταλάβετε από τα φιλμάκια, είναι ο φωτισμός, που είναι πολύ χαμηλός και ώρες ώρες δεν φαίνεται τίποτα, αλλά πιστεύω θα φτιάξει και αυτό.
Όσο για το live, οι Πράσσειν Άλογα δεν χρειάζονται συστάσεις. Οι γνωστοί παρέα των άστεγων αλκοολικών μουσικών του δρόμου που θέλει να κόψει αυτό το ναρκωτικό που λέγετε Rock αλλά δεν μπορεί, για άλλη μια φορά έδειξαν ότι μπορούν να παίξουν ακόμα πιο σκληρά. Σε λίγο τα παιδιά θα παίζουν Βαρύ (Heavy) Ελληνικό Rock (και αν τους πετύχετε και καλοκαίρι θα τους δείτε με γούνινα string)!! O Ηλίας με τις blueζιές του, ο Κώστας άρχοντας των 6 χορδών, ο Γιώργος ή κοινώς Αρθούρος με τα ψυχεδελικά του πλήκτρα, ο Άγγελος με τα κενά μνήμης και τους ξεχασμένους στίχους, και το χταπόδι Τάσος, που αν είχε 4 κόπανους η κάσα θα χτυπούσε και αυτούς!!

Όσο για το set, άψογο για άλλη μια φορά, μια μίξη από όλα τους τα άλμπουμ, διασκευές Iron Maiden, Ac/Dc, και ένα unplugged από Pink Floyd, Bob Dylan κα. Άξιο αναφοράς είναι ότι παίχτηκε και ένα παλιό αλλά ακυκλοφόρητο κομμάτι, γαμάτο και ερωτιάρικο συνάμα, το οποίο όμως κρατάω και δεν το ανεβάζω.



Πράσσειν Άλογα - Running Free



Πράσσειν Άλογα - Fly

5 comments:

Comment by rockordie on 25 May, 2008 19:32

Πείτε του κάποιος να πετάξει το ντέφι...έλεος πια!!!

 
Comment by Panos Konstantinidis on 26 May, 2008 01:41

Το ντέφι είναι κουλτούρα. Και στο κάτω κάτω κάτι που έχουνε χρησιμοποιήσει οι Sabs δεν μπορεί ποτέ να είναι άσχημο :D :D

 
Comment by rockordie on 26 May, 2008 16:43

...και drugs χρησιμοποίησαν οι Sabs δεν σημαίνει ότι κάνουν καλό!!!

 
Comment by uncle on 26 May, 2008 16:47

χαχα, σωστός!! αλλά "ντέφι" να γίνει

 
Comment by toolman on 02 June, 2008 19:22

ήρθα μουνοπανάδες! και θα σας γαμήσω όλους!
ειδικά αυτές τις δύο σκατόφατσες στην πρώτη φωτογραφία! βαστάτε τοίχο γιατί θα σμπρώξω!