Iron Maiden can't be fought

Posted by ARD on Sunday, August 03, 2008

Μπορείς να πεις ό,τι θέλεις για τη μουσική τους. Μπορείς να πεις ότι ο Harris έχει ξεμωραθεί πια, ότι ο McBrain είναι σάχλας, ότι ο Dickinson είναι αδερφή, ότι ο Smith είναι κρυόκωλος, ότι ο Gers είναι ποζεράς. Οκ. Μπορείς να τα πεις όλα αυτά, μπορείς να πεις κάτι από αυτά, μπορείς να πεις ότι μας τα έχουν πρήξει.

Ό,τι και να πεις, you infidel, παραδέξου:
THOSE FUCKERS INVENTED “STAGESHOW”!!!!!!!

Τα πριν: Δούλευα 08:00-16:00 (fuck), έφυγα από τη δουλειά κατά τις 17:00, δεν πρόλαβα να ξεκουραστώ, μου είχε τελειώσει ο καφές, bite me, είπα, θα ξυπνήσεις με μπύρες εκεί (τι? δεν το ξέρατε ότι η μπύρα έχει καφεΐνη??? θυμήστε μου να σας το αναλύσω κάποια στιγμή). Ξέχασα το εισιτήριο (fuck again) πέντε λεπτά μακριά από το σπίτι (ευτυχώς), γύρισα και το πήρα. Στην εθνική.... κίνηση «γαμησέτα» (μία λέξη). Για τα διόδια δεν το συζητάω, από την Αχαρνών φαινόταν η ουρά. Έξοδος προς Ωρωπό. Από τη στροφή για Μαλακάσα παρκαρισμένα αμάξια. ΤΗΣ ΠΟΥΤΑΝΑΣ, ούτε στους Metallica τέτοιο πράμα. Σιγά μην παρκάρω εδώ. Περνάω το νεκροταφείο ζώων και παρκάρω λίγο πιο κάτω από τις κατασκηνώσεις του ΥΠΕΧΩΔΕ. Οι ψάρακες πάρκαραν δυο ώρες ποδαρόδρομο. Ας πρόσεχαν. Μονοπάτι, φτάσαμε. Μπαίνω μέσα.

Τα during: Μπύρες και χάζεμα στα merchandise και μετά αραξουάρ στα χώματα, στο λοφάκι όπως κοιτάς τη σκηνή δεξιά κάτω από το δέντρο. Χαζολόγημα, γκομενολογίες, τα γνωστά. Στηρίζω Monsterville με καταπληκτική τσάντα ώμου AC/DC και κορυφαίες σαγιονάρες δίχαλο "Scarface".


Support: Λοιπόν, ακόμη κι από τόσο μακριά η Lauren φαίνεται ότι είναι κουκλάρα. Θα έλεγα μουνάρα, αλλά δεν είναι αυτός ο σωστός χαρακτηρισμός. Είναι π-α-ν-έ-μ-ο-ρ-φ-η! Και έχει ωραία φωνή. Αλλά.... κακά τα ψέμματα, αν δεν είχε το Harris πατέρα, σαπορτάρισμα στους Maiden δε θα έβλεπε ούτε με κυάλι (εκτός αν τον είχε γκόμενο. Ή θείο. Ή αδερφό. Ή ξάδερφο. Ή τέλος πάντων το πιάσατε). Ναι, ρε man, γιατί σκέψου έτσι. Θα έπαιζε ποτέ η Avril Lavigne support στους Maiden; Τι είναι η Lauren Harris; Μια πιο heavy Avril Lavigne. Είτε σου αρέσει, πάντως, είτε όχι, είναι αλητεία να σου λέει η κοπέλα ότι «το επόμενο τραγούδι είναι το τελευταίο» και εσύ να χειροκροτάς λυσασμένα. Εντάξει, μπορεί να μη σου αρέσει ή να μη θες να παραδεχτείς ότι σου αρέσει, επειδή ο Κατσιμάρδος τυγχάνει very heavy metal fan και φοβάσαι μη σε κράξει, αλλά μην το χέζεις.
Οι κακές παρέες τι κάνουν, πάντως... Όποτε άνοιγε το στόμα της η κοπελίτσα όλο the f word έλεγε. Κάποιος θα πρέπει να την απομακρύνει από τον Bruce πριν να είναι αργά (που ήδη είναι, αλλά τεσπά)...

Main act: Απλά κορυφαίοι. Κορυφαίο show, κορυφαίοι σε όρεξη, κορυφαίοι σε διάθεση, κορυφαίοι σε όλα. Ο Dickinson όργωνε πάνω κάτω τη σκηνή όλη την ώρα συν όλα εκείνα τα καλούδια που κάνουν μια συναυλία Iron Maiden να ξεχωρίζει. Το setlist ήταν γεμάτο, ενώ η ατάκα της βραδιάς ήρθε από τον Bruce: «Some of these songs are older than you are»... Όντως.

Χορταστικοί αν μη τι άλλο. Φωτιές επί σκηνής, σκηνικά απίστευτα από πίσω και το κυριότερο: κρυστάλλινος ήχος. Ήταν η πρώτη φορά που πήγα σε συναυλία Maiden και ακούγονταν και οι τρεις κιθάρες.

Το Rime Of The Ancient Mariner το καταευχαριστήθηκα και από φωνή ο Bruce συνεχίζει να γαμεί και να δέρνει. Φυσικά σε κάποιες περιπτώσεις και με τη βοήθεια της τεχνολογίας, αλλά who cares, λίγο υποστήριξη δε χάλασε ποτέ κανέναν.

Ο Dickinson είναι θεός, το είπαμε. Ωστόσο, ακόμη και ως θεός, η ηλικία φαίνεται πάνω του. Κι αν παραμένει αεικίνητος, κι αν δεν του φεύγουν φάλτσα, οι ανάσες του δεν είναι ίδιες. Κι αυτό φαινόταν όταν έτρεχε και τραγουδούσε ταυτόχρονα.

Στο Wasted Years o Smith μπήκε λάθος στο solo (συνέχιζε να παίζει το riff, ενώ ξεκινούσε το solo), αλλά αμέσως το κατάλαβαν οι άλλοι και ακολούθησαν εκείνον! Μου φάνηκε παράξενο τόσο το ότι εκείνοι προσαρμόστηκαν ΑΜΕΣΑ (λόγω χημείας προφανώς) στον έναν όσο και το ότι ο Smith έκανε λάθος σε ένα τραγούδι που έχει γράψει ο ίδιος.

Είναι, όμως, οι μόνοι άνθρωποι που ακόμη και με τα λάθη τους παραμένουν άψογοι

Setlist: Churchill’s Speech, Aces High, Two Minutes To Midnight, Revelations, The Trooper, apo edo kai meta to exasa, alla epaiksan polla kai kala.

Μου άρεσε: Που άκουσα Revelations, Rime Of The Ancient Mariner (ήταν σα να βλέπω το Live After Death), Powerslave (ομοίως), Μoonchild.

(Συνέχεια από το προηγούμενο:) Που άκουσα Rime Of The Ancient Mariner και ήταν ά-ψ-ο-γ-ο.

Που είχε τρελό κόσμο (περίπου 30.000) για ένα συγκρότημα που έρχεται περίπου κάθε δύο χρόνια.

Που είδα Eddie από το Somewhere In Time επί σκηνής.

Που είδα κάτι βυζιά απίστευτα δίπλα μου και καμιά ώρα αργότερα ένα πρόσωπο απίστευτο.

Που η φετινή σοδειά από συναυλίες ήταν χορταστική (ελπίζω και η Madonna να είναι το ίδιο καλή ;p).

Δε μου άρεσε: Που όλοι έκραζαν για άλλη μια φορά «Alexander, Alexander», αλλά όταν πήγε να το τραγουδήσει a cappela ο Dickinson το 2006 δεν το ήξερε κανείς

Που πάντα ο πιο ψηλός της συναυλίας θα κάτσει μπροστά μου στα δύο μέτρα το πολύ. Κι αν μετακινηθώ δεξιά ή αριστερά με ακολουθεί κατά πόδας. Κι αν πάω να κάτσω αλλού θα έρθει μπροστά μου ο αμέσως ψηλότερος. Και πάει λέγοντας.

Που καύλωσαν όλοι για τα παλιά τραγούδια, αλλά όταν αυτά ακούγονταν το κοινό ήταν σαν παγωμένο, κάτι που έγινε στα Can I Play With Madness, Moonchild, Revelations σίγουρα και πιθανόν και σε άλλα που τώρα δε θυμάμαι. Ρε ζώα, άμα θέλετε παλιά τραγούδια, γιατί κοιτάγατε σα χάνοι; Πάρτε, λοιπόν, ξανά μανά Fear Of The Dark να έχετε.

Που οι Pimps μίκρυναν τα ποτήρια της μπύρας, αλλά άφησαν την τιμή αναλλοίωτη.

Που οι ίδιοι τύποι δεν είχαν κόσμο να δουλέψει τα περίπτερα με τις μάρκες, με αποτέλεσμα να περιμένεις περίπου 20 λεπτά για να αγοράσεις μάρκες.

Που ελέω κίνησης έκανα μία ώρα να πάω και ελέω τροχαίας δύο για να γυρίσω (από το σπίτι μου το TerraVibe είναι με το αυτοκίνητο και υπό κανονικές συνθήκες περίπου μισή ώρα)

Συμπέρασμα: παραπέμπω στον τίτλο. Για μένα, τουλάχιστον συναυλιακά δεν τους βγαίνει κανείς. Respect από εδώ μέχρι τη Maidenoμάνα Αγγλία.

P.S.: Όπως είδατε τα «μου άρεσε» είναι λιγότερα από τα «δε μου άρεσε», αφού oύτως ή άλλως πήγα προδιατεθειμένος να γκρινιάξω. Αν, λοιπόν, είσαι ο γνωστός ανώνυμος (ίδε σχόλια προπροπροπροπροπροηγούμενου post), έλα να σχολιάσεις όπως ξέρεις και μετά κατέβαστα να σε περάσει ο Alroud μια πριονοκορδέλα.


[update] Once Ελληνάρες, always Ελληνάρες. Διαβάστε την είδηση που ανέβηκε στην ιστοσελίδα των Iron Maiden:

Adrian's new Jackson guitar was stolen after the show in Athens on Saturday night.
Can all Maiden fans please be on the lookout for the guitar. It will be extremely hard to get rid of as it's the only one in the world. There will be a reward of a Maiden tour jacket and I'm sure a hand written letter of thanks from Adrian for anyone with information leading to the recovery of the guitar.

DESCRIPTION: JACKSON STRAT COL. WHITE ADRIAN SMITH SIGNATURE MODEL, WHITE SCRATCHPLATE EBONY FRETBOARD
ADRIAN SMITH SIGNATURE ON FRONT OF HEADSTOCK
HUMBUCKER BRIDGE PICK-UP
TWO SINGLE COIL PICK-UPS
RECTANGULAR BLACK MOULDED JACKSON GUITAR CASE.
The serial number of the guitar is 8467


WTF????

15 comments:

Comment by uncle on 04 August, 2008 00:16

horns up!!!!

\m/

 
Comment by rockordie on 04 August, 2008 00:24

Απ' ότι διαβάζω όλοι είναι τρισευτυχισμένοι από την συναυλία και τρισπαρμένοι με τους διοργανωτές.

Μήπως τελικά όλοι οι άλλοι το πήραν λάθος το κομμάτι και ο Smith σωστά???

 
Comment by avessalom von richthofen on 04 August, 2008 09:32

εγγυηση σαν συγκροτημα αλλα γιατι μονο στην αθηνα το κερατο μου.γιατι θα πρεπει να με βγει η συναυλια κοντα στα 200 ευρω(μαζι με το εισητηριο)χωρια την ταλαιπωρια που θα φαω.γιατι δεν βρισκεται και εδω κανενας μαλακοπιτουρας διοργανωτης να φερνει τετοιες μπαντες ακομα και καθε χρονο?αφου ειναι εγγυημενο οτι θα τα βγαλει τα λεφτα του?και στο φιναλε γιατι για να κατεβω στην αθηνα να δω μια συναυλια θα πρεπει να παστωθω σε ενα κωλολεοφωρειο που ενω η συναυλια ξεκιναει το βραδυ εγω θα πρεπει να φυγω απο τις 10 το πρωι γιατι οι γαμωσπιτοι λεωφοριατζιδες θελουν να σταματανε καθε 100 χιλιομετρα για να ψωνιζουμε μαλακιες απο τα κωλομαγαζα που ειναι πανω στην εθνικη και που απο αυτα παιρνουν μιζες?τελικα θειο σε ελαχιστα διαφωνουμε οσον αφορα την καθοδο στην αθηνα για να παρακολουθησεις μαι συναυλια.χιλιες φορες να βαλω αλλα 500 ευρω και να παω wacken του χρονου παρα να ξανακατεβω αθηνα.
kudos στον αλρουδιο για το ποστ.παντα τετοια αδελφε

 
Comment by Gstring on 04 August, 2008 10:02

Εγώ πάντως θα χαρακτήριζα την συναυλία ως «ο πριβέ χορός της στριπτιζού».

Δεν ξέρω αν φταίει το ότι δεν ανήκω στην γενιά για την οποία μίλησε ο Bruce, καθώς τους Maiden εγώ τους γνώρισα με τον Di Anno στα φωνητικά ή γιατί έχω δει το live του ‘88 στο γήπεδο της ΑΕΚ (όπου κάλυπταν ακριβώς την ίδια LPική τους περίοδο), αλλά έμεινα στο τέλος με μια αίσθηση ανεκπλήρωτου ακριβώς όπως νιώθεις μετά από έναν σουπερ αισθησιακό χορό μιας στριπτιζού στα πόδια σου.

Με «καύλωσαν» αλλά δεν «έχυσα»

Αναρωτιόμουν μήπως φταίει η ηλικία, μήπως φταίει ότι τους έχω δει τόσες πολλές φορές. Μήπως τελικά οι Maiden δεν είναι μια στριπτιζού αλλά έχουν γίνει «γκόμενά» μου και τελικά έχει επέλθει ο κορεσμός;

Κι όμως, ο ήχος ήταν τρομερός, τα τραγούδια (αν και προβλέψιμα) πολύ καλά, το stage show φαντασμαγορικό, τότε τι φταίει;

Το κλείσιμο!!! ΝΑΙ …αυτό φταίει!!! Το βρήκα… με «καύλωσαν» και δεν «έχυσα»!!!

Εκεί που ήμουν έτοιμος…κατεβάζουν τα όργανα…και αντε γειά!

Και ενώ αντί εκεί που παίζουν οι τελευταίες νότες του τελευταίου τραγουδιού να παίξουν καπάκι το “Im running Free” (οσοι έχουν ζήσει αυτή την εμπειρία το ’88 μπορούν να καταλάβουν τι λέω) και να μας εξαντλήσουν όλους…αυτοί κατεβάζουν τα όργανα…πετούν ότι τους περίσσεψε (μπακέτες, πένες, σκουφάκια, κυλοτάκια) και την κάνουν με γρήγορες κινήσεις και χωρίς «καληνύχτα», χωρίς «ευχαριστώ»…με τρομερή «αγένεια» μπροστά σε 30.000 κόσμο…ακριβώς όπως κάνει η στριπτιζού όταν τελειώσει το τραγούδι!

Με αυτή τη συναυλία αποφάσισα ότι αυτή ήταν και η τελευταία φορά που έβλεπα live τους Maiden.

Ξενέρωμα: το Fear of the Dark

Απελπισία: μόνο ένα τραγούδι από το πρώτο τους άλμπουμ (Iron Maiden) και κανένα από το killers

Ποζεριά: Ο καραγκιόζης ο Gers που εχει καταντήσει παράσταση ζογκλέρ τσίρκου από rock κιθαρίστας.

Υ.Γ.: Πρώτη φορά στη ζωή μου άκουγα τόσο καλό ήχο σε support συγκρότημα, το οποίο έπαιζε όμως τοσο απαράδεκτα τραγούδια.

 
Comment by Anonymous on 04 August, 2008 10:42

"Με αυτή τη συναυλία αποφάσισα ότι αυτή ήταν και η τελευταία φορά που έβλεπα live τους Maiden."

Στ' αρχίδια μας

 
Comment by Gstring on 04 August, 2008 10:51

Παίζουν live και στα αρχίδια σου?

 
Comment by ARD on 04 August, 2008 11:02

@uncle
Καλή ξεκούραση, καλές διακοπές, καλές μπύρες + Jack lives here.

@rod
Εμένα έτσι μου φάνηκε. Όσον αφορά τι γράφουν οι άλλοι, δεν έχω προλάβει ακόμη να διαβάσω.

@gstring
Respect γιατί είσαι πάλιουρας. Δε συμφωνώ με όλα όσα γράφεις, αλλά σε κάποια έχει πολύ πολύ δίκιο. Το αν θα είναι η τελευταία φορά που πας σε συναυλία τους, άστο να το δούμε και να το πεις όταν θα ξανακλείσουν να έρθουν.

@ανώνυμος-επώνυμος
Καλώς το μαλάκα.

 
Comment by ARD on 04 August, 2008 11:06

@ ave
Προσωπικά θα προτιμούσα να ανέβω Θεσσαλονίκη για να δω μια συναυλία, παρά να τη δω στη Μαλακάσα. Το ότι κατά πολύ μαλακισμένο τρόπο είμαστε αθηνοκεντρικοί είναι γεγονός και πολύ δύσκολα θα αλλάξει. Respect στους Paradise Lost μόνο και μόνο γιατί φέτος αντί να έρθουν στη σκατούπολή μου θα παίξουν μόνο στα Χανιά.

Βασικά, θα γούσταρα να οργανώναμε μια NWOHMB-αποστολή στο Wacken, το οποίο φέτος ήταν sold out κάνα δίμηνο πριν. Αυτά είναι...

 
Comment by avessalom von richthofen on 04 August, 2008 12:38

ανωνυμε αν ειχες αρχιδια θα εβαζες και ονομα
αλρουδιε μπορεις να βαλεις 2 ατομα απο θεσσαλονικη(εγω και uncle)ψιλοκλεισμενους για το ερχομενο wacken.οποτε ο καιρος γαρ εγγυς.αρχισε να ετοιμαζεσαι.

 
Comment by Anonymous on 04 August, 2008 17:55

Εντάξει...με έβγαλες από τον κόπο να τα γράψω. Προσυπογράφω. Up the irons!!! ΓΑ-ΜΗ-ΣΑΝ.

Πάω να βάλω link στο blog...

Επίσης

http://www.youtube.com/watch?v=RXiCRovmE_k

http://www.youtube.com/watch?v=ZjlyAhQHaUs

δικά μου από εχθές...

 
Comment by Giannis P. on 04 August, 2008 23:46

Πήγα κι εγώ στη Μαλακάσα προχτές περισσότερο για το Happening, παρά για την Καΐλα να δω σώνει και ντε τους Maiden.

Καταλαβαίνω απόλυτα τον Gstring, όμως θα πρέπει να σημειώσω εδώ ότι το ότι δεν "χύσαμε" με τους Maiden εχτές, έχει να κάνει με το ότι έχει αλλάξει ο τρόπος που βλέπουμε πια τα πράγματα.

Κι εγώ το 88 με το που ακούστηκε το Moonchild, βρισκόμουν σε έναν διαρκή παροξυσμό για τα επόμενα 110 λεπτά.

Είκοσι χρόνια μετά είχα κάποια "σποραδικά" ξεσπάσματα. Πληροφορώ απλώς ότι και το 88 οι Maiden έπαιξαν καθαρά επαγγελματικα. Τη διαφορά απλώς είχε κάνει ο κόσμος που ήταν ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ!!! (τρομερά διψασμένος γαρ) και τα απίστευτα σκηνικά - Light show που προχτές προσεγγίστηκε στο 60%

Ως προς το σετλιστ Θα μπορούσαν κάλλιστα να παραβλέψουν το Fear of the dark (και κάποια άλλα "ξέμπαρκα") εδώ όμως η περιοδεία δεν γίνεται για να ικανοποιηθούν μόνο οι βαμμένοι οπαδοί τους, αλλά και το 50-60% των "τουριστών" που συρρέουν στις συναυλίες τους και που δεν ξέρουν τι τους γίνεται, αρκεί να ακούσουν τα "χιτάκια"

Όσο για το Alexander προσωπικά δεν περιμένω καμία χάρη. Με το ίδιο σκεπτικό στην Αγγλία θα έπρεπε να παίζουν κανα δυό κομμάτια παραπάνω λόγω καταγωγής. Αμ δε. Έπαιξαν ακριβώς τα ίδια κομμάτια.

Αλήθεια στη Ρωσία παίζουν το Mother Russia? :):):)

 
Comment by ARD on 05 August, 2008 08:06

@ave, dilated \m/
@giannis συμφωνώ και επαυξάνω

 
Comment by avessalom von richthofen on 05 August, 2008 09:13

εγω ξερω ποιος πηρε την κιθαρα του smith.ο μαλακας ο ανωνυμος που για να αποδειξει οτι εχει @@ και οχι μυδακι πηγε και εκλεψε την κιθαρα για να μας την σπασει.η μηπως ο θειος λογω του αρνητισμου που εχει στο να κατεβαινει αθηνα εστειλε αρνητικα vibes και καποιος γιδαρχος ξεχασε να φορτωσει την κιθαρα ενω την εβλεπε μπροστα του.ισως να την πηρε και ο ροκορδιος για να δειχνει αυριο μεθαυριο στα πιτσιρικια μεταλλα οτι ειχε και αυτος καποτε σχεση με το μεταλ.μμμμ
ο καιρος θα δειξει

 
Comment by mourga on 08 August, 2008 11:13

wraia ta eipes, symfwnw!...gia ola ektos apo ta byzia (hohoho)
oso gia tis mpires, pali kala pou to anefere kapoios. ki emena mou fanikan mikroteres. episis alhteia pou sto pit mprosta, enw dwsame 70 euros den eixe 2 exodous, opote eprepe na diasxisoume OLOUS tous mprosta gia na pame gia toualetes/nera/mises mpires.
egw pisteyw tin kithara tin pire o lwrhs tis didi gia na xeplirwsei ti zimia kai apo tis feteines tou apotyxies.
metal up your ass:)

 
Comment by ARD on 09 August, 2008 10:35

@mourga
\m/ metal up yours too \m/