ΔΙΚΑΙΩΣΗ

Posted by originaltaxoparei on Tuesday, September 23, 2008

Ναι, δικαίωση. Ειμαι fan των Metallica και όσοι συμμετέχετε στο blog το ξέρετε. Τους υποστήριζα όταν όλοι τους βρίζατε και τους αποκαλούσατε πουλημένους, ξοφλημένους κ.α. αλλα κυρίες και κύριοι επέστρεψαν.
Ο δίσκος δεν έχει καμία σχέση με τις τελευταιές κυκλοφορίες του συγκροτήματος και αν και μεγάλος fan πρέπει να ομολογήσω οτι τα Reload και St. Anger δεν με ενθουσίασαν ιδιαίτερα όπως και τα κομμάτια που άκουσα πρώτα απο το Death Magnetic (The Unforgiven 3, The Day That Never Comes). Ο δίσκος όμως είναι άλλη φάση. Death Magnetic και τα σπάει, δυνατές και γρήγορες κιθάρες, μπάσσο που ακούγεται και δίκασες στα drums!!!!! (καλά μην τρελαθήτε κιόλας, κάτι ψιλά). Κομμάτια όπως το That Was Just Your Life, All Nightmare Long, The End of the Line, Broken, Beat and Scarred θυμίζουν παλίες καλές εποχές. Δεν ξέρω κατα πόσο αυτό οφείλεται στην αλλαγή παραγωγού ή στην διάθεση του συγκροτήματος για επιστροφή στις ρίζες (ή στον συνδυασμό των δυο) αλλά ευχή μου είναι να συνεχιστεί και στο μέλλον






'cause we will hunt you down witout mercy, hunt you all nightmare long, feel our breath upon your face (see you on the mosh pit)

13 comments:

Comment by uncle on 24 September, 2008 00:58

και video spamming κύριε Φ.!!!

αν και σε γενικές γραμμές δεν έχει αλλάξει κάτι για μένα για το συγκρότημα, σαφώς κουμπώνει κάπου μετά το Justice αλλά και πάλι δεν έχει "το" feeling. Από την άλλη ο Rick Rubin κατάφερε τα τύμπανα να μην ακούγονται τόσο σκατά, όσο είναι γραμμένα δηλαδή. Εύγε.

Τέλος για να μην είμαι και στην απέξω το πήρα μεταχειρισμένο από ebay (τι μεταχειρισμένο δηλαδή, brandnew είναι)

 
Comment by Panos Konstantinidis on 24 September, 2008 01:39

Αν τον έβγαζε κάποιο άλλο, υποδεέστερο συγκρότημα, θα ήτανε κορυφαίος δίσκος, αλλά για την ιστορία των Metallica θα περίμενα σαφώς κάτι καλύτερο.

 
Comment by rockordie on 24 September, 2008 10:00

Καταλαβαίνω τον ενθουσιασμό σου που δεν κυκλοφόρησαν και άλλο σουβέρ αλλά τα πράγματα δεν είναι τόσο υπέροχα.
Είναι όντως ο καλύτερος δίσκος τελευταίων 10+ χρόνων αλλά και πάλι αυτό δεν ήταν τόσο δύσκολο.

P.S: Εσύ περιγράφεις ρομάντζο (μια νέα αγάπη να γεννιέται) ενώ εγώ πιστεύω ότι είναι μια απλή ξεπέτα (one night stand) και χωρίς "μεγάλες" επιδόσεις.

 
Comment by toolman on 24 September, 2008 18:05

ποτέ δεν άκουγα metallica ,σχεδόν ποτέ δηλαδή αλλά ειλικρινά δε μπορώ με τίποτα να τους βρίσω... γαμάνε ακόμα και το αποδεικνύουν στις συναυλίες όπου για μένα εκεί φαίνεται το συγκρότημα.
ο δίσκος είναι σίγουρα ανώτερος από τον st anger και είναι μια χαρά!
σε σχέση με κάτι άλλους παππούδες (priest, maiden...) οι metallica ακόμα "το χουν", οπότε σκάστε!
original μαζί σου!

 
Comment by avessalom von richthofen on 24 September, 2008 23:30

ετσι ετσι αμα και ο toolman σιγονταρει οτυς θεους κατι αλλαζει.metal με περιτους ορχεις το death magnetic .ετσι για να το βουλωσουν μερικες κοτες που τους θαβανε πριν λιγα χρονια κατηγορωντας τους οτι δεν μπορουν βα οαιξουν metal.οι metallica επεστρεψαν και θα ξεπαρθενιασουν τα κωλαρακια σας.γκεγκε? η να κανω και κακα?

 
Comment by Panos Konstantinidis on 24 September, 2008 23:58

Κάνε και κακά κολλητέ.

 
Comment by rockordie on 25 September, 2008 00:46

Να κάνεις και κακά ave...εκτός αν είναι progressive!!!

 
Comment by ARD on 25 September, 2008 07:52

Το δισκάκι είναι καλύτερο από αυτό που περιμέναμε. Ας έχουμε, όμως, υπ' όψιν πως είχαν ρίξει πάρα πολύ τα στάνταρ τους, με αποτέλεσμα αυτό που έβγαλαν να είναι εύκολα καλύτερο και - επομένως - άξιο θριαμβολογίας. Μου άρεσε που έδειξαν τα παλιά τους στοιχεία μελωδικής καφρίλας. Όσο για τα περί παππούδων που λέει ο toolbar πιο πάνω, διαφωνώ, αν και συμφωνώ απολύτως στο ότι οι Metallica συναυλιακώς γαμοδέρνουν. Κι ας μην είμαι φανατικός φαν τους.

 
Comment by Giannis P. on 26 September, 2008 00:55

Ο δίσκος δεν είναι κακός αλλά δεν είναι κάτι το σπουδαίο.

Σίγουρα καλύτερος από το προηγούμενο αίσχος πάντως.

 
Comment by Xavier on 26 September, 2008 10:50

Εμένα δε μου πολυαρέσει. Βέβαια την τελευταία φορά που με ενθουσίασε κάτι από Metallica ήμουν 13 και τώρα είμαι 30. Δύσκολο να ξανασμίξουν οι δρόμοι μας. Αυτό το review με καλύπτει σε μεγάλο βαθμό.

 
Comment by originaltaxoparei on 27 September, 2008 23:22

@uncle: metaxeirismeno 2 hmerwn disko?

@panos:h prosfath istoria twn Metallica mallon 8a dikaiologouse kati xeirotero

@RoD: kai oi apopseis einai san tis kwlotrypides, o ka8enas exei thn dikia tou!!

@toolman&ave: etsi, giati opoios den tous exei dei live exei xasei polla

@alroud: se genikes grammes sumfwnoume

@xavier: ta idia me ton RoD

 
Comment by Panos Konstantinidis on 29 September, 2008 01:48

Τον άκουσα το δίσκο, και μάλιστα αρκετές φορές. δε με ενθουσίασε. Πολύ καλύτερος από το St anger αλλά καμία σχέση με αυτό που ήτανε οι Metallica.

 
Comment by dddd on 30 September, 2008 17:49

Αφού βρήκα χρόνο και άκουσα τον δίσκο θα συμφωνήσω ότι είναι διαφορετικός από τους προηγούμενους. Από κει & πέρα δε με αφορά η μουσική τους πλέον.-