Rock - Metal weekend

Posted by dddd on Tuesday, December 16, 2008





...Παρασκευή και Σάββατο για την αρίβεια, μιας και η Κυριακή ήταν μέρα ξεκούρασης.

Λοιπόν 12/12 στη αρένα του χόκεϊ Löfbergs Lila στο Κάρλσταντ παίζουν οι γνωστοί σε όλους μας Motörhead τους οποίους βλέπω για δεύτερη και τελευταία φορά. Κλασσικά αρχίσαν με το '' we are motöthead , we play rock n' roll '', έπαιξαν τα ίδια κομμάτια με πέρυσι + 2-3 από το Motörizer, o Mikkey Dee έπαιξε ακριβώς το ίδιο drum solo και φυσικά στο τέλος ...''ace of spades''. Σε σχέση με πέρυσι είχαν κάτι φωτιές και προτζέκτορες που δείχαν τα πάντα στη σκηνή γεγονός που ανέβαζε πολυ το show. Για τα υπόλοιπα κάντε κλικ εδώ.

13/12 Brew House στο Göteborg Cynic - Opeth + the Ocean.

Οι γερμανοί the Ocean ,που τους πρόλαβα στα τελευταία τρία κομμάτια, περάσαν κάπως αδιάφοροι ... και επιτέλους βγαίνουν οι Cynic ! Το progressive death έσπειρε τον χαμό. Γαμάτο παίξιμο και φοβερός ήχος. Ακούστηκαν κομμάτια από τον καινούργιο τους δίσκο Traced in Air
και λιγότερο από το Focus (χαλάστηκα) ... anyway τους απόλαυσα για 40 min περίπου (λίγο). Περισσότερα για Cynic βλέπε και εδώ.
Tέλος headliners οι ντόπιοι Οpeth (τους είχα ξαναδεί Salonica). Η λίστα των κομματιών περιελάμβανε λίγο από παλιά και καινούργια hits ώστε όλοι να φύγουμε ικάνοποιημένοι.

Αυτό που έκανε εντύπωση είναι η ακρίβεια έναρξης των show (ακριβώς την ώρα που έγραφε το χαρτάκι) και η χλιδή των χώρων με γκαρνταρόμπα, μπαράκια, merchandise spots κλπ. Ωραία πράματα!

Οπτικοακουστικό υλικό αυτή τη φορά δε παίζει γιατί η 1,5 ετών μηχανή μου χτύπησε μπιέλα :(


3 comments:

Comment by rockordie on 17 December, 2008 00:00

ΘΕΛΩ
----------------------
OPETH ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
----------------------
ΤΩΡΑ

 
Comment by W@bbs on 17 December, 2008 09:53

Πω πω! Ζηλεύω! "Χάλια" θα πέρασες ;)

 
Comment by dddd on 17 December, 2008 18:34

@RoD: ...να ξέρεις ότι δε θα παίξουν το damnation :)

@W@bbs: Τόσο "χάλια" που δεν περιγράφεται :P