Saturday Night Live: The Report pt. I

Posted by uncle on Sunday, January 11, 2009

συνεχίζω με δριμύ κατηγορώ από εκεί που σταμάτησε ο RoD, είναι δυνατόν να σπάσεις την μεταλλική κοινότητα με δυο live την ίδια μέρα??!! Αλλά ότι και να πούμε από εδώ δεν θα έχει νόημα καθώς στη μέση πάντα θα είναι τα φράγκα.

Από την ημέρα που είχε ανακοινωθεί η νέα ημερομηνία του live των Firewind/Eldritch προσπάθησα μάταια να ξεφορτωθώ το εισιτήριο που είχε αγοραστεί τον Δεκέμβριο, και να παρίσταμαι στο έτερο live με Emerald Sun/Sabaton, και αφού έπαιξε δραματική μπινιά ο ιδιοκτήτης του 2ου venue τελικά έμελλε να παρευρεθώ στο live των Firewind όπως σωστά είχε γράψει ο RoD.

Η θερμοκρασία να παίζει στους -1 με 0 βαθμούς, η αναμονή έξω από το Principal ήταν κάπως (!?) αλλά με μερικά τσιγάρα και καυστικά σχόλια αντιμετωπίστηκε και προσπεράστηκε. Θετικό επίσης ήταν η επαναγνωριμία με 2 παλικάρια που είχαμε πετύχει εντελώς τυχαία σε ένα χαμαιτυπείο της Περαίας, καθώς σχολιάζαμε το επερχόμενο gig των Amon Amarth. Επιτέλους άνοιξαν και οι πόρτες. Όπως είχαμε υποσχεθεί το rendevouz point ήταν στο μπαρ δεξιά, όπου τελικά το μεγαλύτερο ποσοστό του NWOHMB έδωσε δυναμικό παρόν. Ave, Elric μαζί με έναν ακόμα φίλο του των Αντώνη που θα τον μυήσουμε στα μυστικά του blogging και του Metal, Vortex, Wise One και εγώ περιμέναμε με σταυρωμένα χέρια και επικριτική ματιά να ξεκινήσει το show και να έρθουν οι μπύρες βασικά!!!












Με την σκασιά της πρώτης μπύρας άρχισε το support act, οι Ιταλοί Eldritch. Μια μπάντα που έχει στο ενεργητικό της 7 album και είναι στην πιάτσα από το 1995, αλλά ποτέ δεν με απασχόλησαν και ούτε πρόκειται. Το μόνο που έχω να πω για το performance τους είναι πως ο ήχος τους ήταν συμπαθητικός στα αυτία μου (γκα γκα γκαρα γκα γκα γκαρα) αλλά η φωνή του τραγουδιστή τελείως αδιάφορη. Σε γενικές γραμμές μια από τα ίδια με όλα τα ιταλικά συγκροτήματα. Playtime 20.30-21.30




Eldritch - Lord of an Empty Place



Είχαμε αρχίσει ήδη να μιλάμε για διάφορα όταν καταλάβαμε ότι τελείωσαν οι Eldritch, και με χαρά διαπιστώσαμε πως και άλλοι φίλοι μας είχαν έρθει στο live. Μιλάω για τους Πράσσειν Άλογα. Αλλά το σημαντικό ήταν ότι ο καθένας τους είχε έρθει για διαφορετικό λόγο πέρα της δωρεάν εισόδου. Ο Τάσος ήρθε για να πάρει το drum kit του (με το οποίο έπαιζαν οι Eldritch),!!! o Ηλίας για να βαρεθεί πιο πολύ από ότι συνήθως και να με κεράσει από το υπέροχο scotch whiskey που είχε φέρει από το σπίτι στο υπερσπάνιο και ακρως συλλεκτικό φλασκί της μπάντας, ο Κώστας για να προσαρτήσει μερικά κόλπα στο μπάσο από τον Πέτρο των Firewind, και το Ψάρι δεν ξέρω γιατί ήρθε (χαχαχα).












Firewind on stage. Η στιγμή που ο γνώστης του ακραίου χώρου Elric περίμενε πως και πως, μιας και παρευρέθηκε για 2 λόγους, αφενός γιατί είχε ακούσει τόσα και τόσα καλά λόγια για τους FW και ήθελε να δει με τα μάτια του, αφετέρου γιατί είχε κερδίσει το εισιτήριο. Τα υπόλοιπα είναι γνωστά. Δυνατό power heavy και ο κόσμος να τα δίνει όλα. Headbanging, Mosh, Devil Horns. Τέλος συναυλίας 23.45



Firewind - Angels Forgive Me













Συμπεράσματα.

Ο ήχος ήταν τραγικός έως εμετικά χάλια για άλλη μια φορά.
Η παρουσία της Tara στα 2 κομμάτια στο τέλος αδιάφορη. Ας είναι καλά οι μπύρες και οι παρέα.
Η W@@bs για άλλη μια φορά είχε να κάνει κάτι καλύτερο προφανώς.
Kudos σε Στέλιο και Γιάννη για άλλη μια φορά.


Post Scriptum:
το υπόλοιπο video footage μπορείτε να το δείτε εδώ.

ελπίζω το pt.II να ενθουσίασε παραπάνω το έτερο ποσοστό του NWOHMB και να έχουμε αντίστοιχο footage από κει.

Hailz το Wicked Bill \m/

11 comments:

Comment by rockordie on 12 January, 2009 00:19

Πω,πω αυτοί οι Eldritch τελείως τραγωδία φαίνονται. Όσο για τους Firewind....sorry αλλά αδιάφοροι.

P.S: Το pt. II θα ακολουθήσει (κάποια στιγμή).

 
Comment by W@bbs on 12 January, 2009 10:05

Επειδή είμαι και κάποιας ηλικίας εγώ και ο εξαίρετος συνοδός μου προτιμήσαμε να καθίσουμε σε τραπέζι. Εμένα, πάντως, μου άρεσε η συναυλία αν και θα συμφωνήσω μαζί σου σε πολλά σημεία.

 
Comment by uncle on 12 January, 2009 10:10

μη δίνεις τότε υποσχέσεις τις οποίες δεν θα κρατήσεις (για όποιο λόγο και συνθήκη). \m/

 
Comment by Wise_One on 12 January, 2009 10:10

Για μας πάντως που τώρα τελευταία αρχίσαμε να πηγαίνουμε σε live, ήταν και γαμώ!!! Μου φάνηκαν καλύτεροι από πέρσι στην Υδρόγειο. Ο ήχος όντως ψιλοχάλια, ειδικά σε μια φάση που κάτι έγινε με την κιθάρα και μας γάμησε τ' αυτιά. Έπαιξαν πάντως κομμάτια που πώρωσαν τον κόσμο. Ειδικά σ' εκείνο το Maniac...

ΟΚ δε θ' αργήσουμε να τα ξαναπούμε, 2 συναυλίες ακόμα σίγουρα και μία στην οποία δέχθηκα απειλές απ' τον uncle ότι αν δεν πάω θα μου κόψει τ' αυτιά και θα μου κολλήσει στο μέτωπο αυτοκόλλητο "I Love Britney Spears"!!!

 
Comment by W@bbs on 12 January, 2009 10:18

@uncle: Να υποσχεθώ τότε να κεράσω μπύρα(ες) όποτε θέλεις! (όχι τίποτα αλλά 99,9% κρατάω τις υποσχέσεις μου). Name the place and i'll be there ;)

 
Comment by vpapanik on 12 January, 2009 11:12

Τί θα γίνει ρε ροδ, ακόμα ?

 
Comment by uncle on 12 January, 2009 23:44

Τραγική επίσης η επιλογή των Eldritch κύριε Κώστα, όταν έχεις γυρίσει όλοι την Ευρώπη με τους Stormwarrior!!!

 
Comment by Elric on 12 January, 2009 23:56

τελικά όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα μικρό καλάθι. Το live ήταν μετριότατο και ο ήχος πολύ κάτω του μετριότατου.
π.χ. Τα πλήκτρα ακούστηκαν μόνο στα 3 τραγούδια του encore!!!!

@w@bbs αίσχος! Τουλάχιστον ένα γεια :P

 
Comment by dddd on 13 January, 2009 01:05

Ωραίο και αναλυτικό post όπως πάντα ο Θείος!

 
Comment by Nick on 13 January, 2009 22:28

@Wise_One
Αυτό που λες με την κιθάρα που μας γάμησε τα αφτιά; Ε στους WASP ήταν έτσι ΟΛΗ ΤΗΝ ΩΡΑ!

Άντε να δούμε αν στο Principal θα βγάλουν ποτέ σωστό ήχο...

 
Comment by avessalom von richthofen on 14 January, 2009 11:20

οσον αφορα την ημερα διοργανωσης της συναυλιας ο θειος εχει απολυτο δικιο.ακυρωνεται η συναυλια?καντο την ιδια μερα. πεμπτη και οχι σαββατο.δες μηπως συμπιπτει η μερα με καμια αλλη συναυλια.μην χωριζεις τον κοσμο στα 2. αυτος καθεαυοτος ο λογος αναβολης ηταν μαλακισμενος. ακου λογω των ταραχων. τι διαολο?τοσο πολυ φοβασαι μην δεν ερθει κοσμος?η φοβασαι μην ερθουν τιποτα μαλακισμενα και τα σπασουν μεσα στο principal? στο φιναλε δεν εισαι και καμια thrash metal μπαντα.χαλαρο power παιζεις.
τελειωνω με αυτο
τους eldritch τους εχω ακουσει μονο στo el nino και στο seeds of rage. αυτη η μπαντα που επαιξε το σαββατο δεν εχει καμια σχεση με τους τοτε eldritch.οι τυποι παιζουν thrash metal και ας λενε μερικοι ξερολες οτι αυτο που παιξαν δεν ειναι thrash.
εμενα προσωπικα δεν με αρεσαν. ο λογος ειναι οτι δεν ηξερα κανενα κομματι μιας και παιξαν μονο ενα κομματι απο αυτα τα 2 αλμπουμ που ανεφερα πιο πανω και αυτο ηταν σε πολυ μοντερνα εκδοση
παμε τωρα στους firewind.φωναρα ο apollo.ο gus ειναι τρελος παικτης.
o ψυχακιας mark cross τρενο. ο κατσιωνης τρελη παικτουρα. και ο πετρος φοβερος.γιατι να το κρυψωμεν αλλωστε? μπαντα της πολης μας ειναι και δεν προκειται να πω ποτε κακα λογια γιαυτους.
ο μαλακας ομως που ηταν πισω απο την κονσολα(ηταν και soundcraft τρομαρα του)τον πληρωνουν για να μαλακιζεται η τους πληρωνει αυτος.
σε ολο το live η κιθαρα ηταν πολυ χαμηλα. την ακουσαμε μια και μοναδικη φορα στο τελος. καλα ρε βλακα. αν δεν το κατεχεις το επαγγελμα γιατι το κανεις. παρατα τα και βαλε καποιον αλλον να κανει την δουλεια σου. σιγουρα ακομα και καποιος ασχετος καλυτερα θα τα καταφερνε
συγκριτικα με την συναυλια-παρουσιαση του preminition ηταν η μερα με την νυχτα. εμενα προσωπικα με αρεσε που ακουσα αγαπημενα κομματια(maniac,breaking the silence)και γουσταρα πολυ.
ελπιζω να μην σας κουρασα. θα επανελθω δριμυτερος οσον αφορα το laturday night live part 2