Saturday Night Live: The Report pt. II

Posted by rockordie on Tuesday, January 13, 2009

Να ξεκινήσω λέγοντας ότι όσο αφορά τους Sabaton όλα ήταν άψογα. Ενθουσιώδες κοινό, χαβαλές, ήχος, headbanging, επιλογή τραγουδιών, σκηνική παρουσία… όλα κύλησαν ομαλά, μοναδικό ψεγάδι (αν ήθελε κάποιος να βρει κάτι αρνητικό) ήταν ο σχετικά μικρός χρόνος της παρουσίας τους στην σκηνή (75-80 λεπτά). Ο κόσμος ήταν ικανοποιητικός για τον χώρο (3/4 του Harley ήταν γεμάτα), παρότι περίμενα να έχει πολύ λιγότερους εξαιτίας της άλλης συναυλίας, τελικά η Θεσσαλονίκη και όχι μόνο τους τίμησε (καμιά 15αριά πωρωμένοι Βούλγαροι κατέβηκαν για το event από…. εεε, την Βουλγαρία?). Το playlist περιείχε Ghost Division, The Art Of War, 40:1, Cliffs Of Gallipoli, The Price Of A Mile, Primo Victoria, Panzer Battalion (video), Attero Dominatus, In The Name Of God, Metalizer και άλλα τα οποία δεν ήξερα/θυμάμαι, εν κατακλείδι πραγματικά το ευχαριστήθηκα και όταν ξανάρθουν θα είμαι εκεί. Δείτε το video και συνεχίστε να διαβάζετε μόνο όσοι θέλετε να ακούσετε και την καθιερωμένη γκρίνια μετά μπινελικίων.


Α) Όταν στο γαμημένο εισιτήριο γράφει «οι πόρτες ανοίγουν 20:30» τι καταλαβαίνετε? Εγώ που έχω τελειώσει το δημοτικό με το ζόρι καταλαβαίνω ότι στις γαμημένες 20:30 ο κόσμος θα αρχίσει σιγά, σιγά να μπαίνει στον χώρο που θα γίνει η συναυλία για να πιεί καμιά μπύρα, να πει καμιά μαλακία και να περιμένει πότε θα αρχίσει το νταβαντούρι. Ε, λοιπόν γιατί στην πουτάνα την Θεσσαλονίκη αυτό ποτέ, μα ποτέ, μα ποτέ, μα ποτέ δεν γίνεται. Τόσο δύσκολο είναι? Είναι και χειμώνας γαμώ τον Δία μου γαμώ.

Β) Γιατί μερικοί μαλάκες συμπεριφέρονται σε συναυλίες σαν μεθυσμένα τρίχρονα πιθήκια? Δεν τους πρόσεχε η μάνα τους όταν ήταν μικροί? Τους κορόιδευαν στο σχολείο τα άλλα παιδάκια? Ή μήπως προσπαθούν να δείξουν το πόσο cool και άνετοι και σούπερ-ντούπερ είναι? Μιλάω συγκριμένα για την παρέα των τριών ηλιθίων που είχαν γίνει τόσο κομμάτια που παραπατούσαν, έφτυναν μπύρες ο ένας στον άλλο και γενικά δεν ήξεραν ούτε τι άκουγαν ούτε που ήταν. Ο ένας μάλιστα φορούσε δερμάτινο με καρφιά (μεγάλα) και συνέχεια έπεφτε πάνω στον κόσμο με φόρα στην προσπάθειά του να πάει στην τουαλέτα (να ξεράσει προφανώς), ήταν τυχερός που δεν έπεσε πάνω σε κανένα τύπο «χωρίς λαιμό» να τον δέσει κόμπο.

Γ) Emerald Sun… τι να πω για αυτούς… είναι και γνωστοί γαμώτο. Πέρα από τα απίστευτα προβλήματα στον ήχο (η κιθάρα κοβόταν για μερικά δευτερόλεπτα τουλάχιστον 3 φορές σε κάθε τραγούδι) έβαλαν και αυτοί το χεράκι τους ώστε να μας κάνουν την ζωή μαρτύριο. Ξεκίνησαν και όλα ήταν καλά με 1-2-3-4-5-6 τραγουδάκια μεταξύ αυτών και μια πολύ καλή διασκευή στο “Holding Out For A Hero” της Bonnie Tyler με ντουέτο Μαριάντζελας + Jimmy στα φωνητικά. Παρένθεση (η Μαριάντζελα τραγουδάει στο Αργω (ex-Cult) και είναι και φωνάρα και… γκομενάρα, σε αντίθεση με… αυτά θα τα πούμε άλλη φορά δεν είναι της στιγμής) κλείνει η παρένθεση. Όλοι περίμεναν μετά από 7-8 τραγουδάκια να τελειώσουν το set list τους για να μπουν οι Sabaton, μάταια όμως. Οι Emerald συνέχιζαν με δικά τους τραγούδια και παρότι είναι καλοί μουσικοί η αλήθεια είναι ότι δεν είναι και τόσο καλοί συνθέτες, με αποτέλεσμα ο κόσμος που δεν ξέρει τα κομμάτια να δυσφορεί, η κιθάρα που κοβόταν να εκνευρίζει, οι Βούλγαροι και κάτι δικοί μας να το έχουν ρίξει στο συρτάκι και η ταλαιπωρία να συνεχίζεται. Όταν τελείωσε το support (μετά από 1:30 ώρα, περισσότερο και από τους headliners!!!) όλοι είχαν κουραστεί τόσο πολύ πια που το χειροκρότημα ήταν για το «επιτέλους τέλος» και όχι για την προσπάθεια των παιδιών.

Δ) Είναι δυνατόν οι μοναδικές επιλογές μπύρες στο μαγαζί να είναι Kaiser Piss ή Mythos Shit…έλεος!!!

P.S: Photo and video by
vpapanik

18 comments:

Comment by avessalom von richthofen on 14 January, 2009 14:22

μπορει να προκαλεσω αλλα πιο προκατειλημενο ποστ δεν εχεις ξαναγραψει rod.απο το γεγονος και μονο οτι αφιερωνεις διθυραμβους σοτυς sabaton(ουστ παλιοκομμουνιστες) και το θαψιμο που ριχνεις στους emerald sun καταλαβαινω πολλα πραγματα.
δεν ειπαμε να τους χαιδευουμε τα αυτια αλλα τι διαολο?δικια μας μπαντα ειναι.μπορουμε να ειμαστε λιγο πιο μετριοπαθεις στις αποψεις μας.
εχοντας δει τα παιδια στο rehearsal λιγες μερες πριν το live καταριωμουνα την ωρα και την στιγμη που θα πηγαινα στους firewind(απλα τους εχω ξαναδει οποτε θα διαλεγα τους emerald sun). απο οτι ειχα δει το setlist τους δεν ηταν πανω απο 11 τραγουδια. και ολα ηταν ενα και ενα. και καινουρια(το fantasmagoria στην κυριολεξια τα σπαει)αλλα και τα παλια τους.
θα μπορουσες πολυ ανετα να θιξεις το μερος και οχι τον ηχο. εξαλλου ειναι γνωστο οτι το harley δεν προσφερεται για ποιοτικα live οποτε πηγαινοντας εκει ξερεις τι να περιμενεις.
εν κατακλειδει θα μπορουσες να κρινεις τους emerald sun λεγοντας κατι για την παρουσια τους και τα τραγουδια. και στο φιναλε να ειναι προσωπικη σου αποψη μην προσπαθεις να προκαταβαλεις ολο τον κοσμο που διαβαζει οτ blog αρνητικα.
ενα εχω να πω. ο καινουριος τους δισκος θα βουλωσει πολλα στοματακια.
η μαριαντζελα ειναι δικαι μου. την ειδα πρωτος. απιστευτη φωναρα. tuomas διωξε την πατσαβουρα και παρε την μαριαντζελα. θα σαρωσεις.
και παλι ελπιζω να μην σας κουρασα.

 
Comment by avessalom von richthofen on 14 January, 2009 14:25

για να μην παρεξηγηθω οσον αφορα το harley μονο οι thrash μπαντες αξιζαν που παιξαν εκει. εγω εχω δει μονο ανωριμους αλλα κρινω γιατι δεν ειναι χωρος αυτος για live.

 
Comment by vpapanik on 14 January, 2009 14:49

Ε όχι και παλιοκομμουνιστές ! Νεοκομμουνιστές είναι.

Πρώτη φορά το support έπαιξε παραπάνω από τους headliners.

Στο φαντασμαγόρια πήγα έξω να τα πω με ένα φιλαράκι, κρυώσαμε, γυρίσαμε και ακομα δεν είχε τελειώσει.

Η μαριάτζελα καλή αλλά θέλει λίγο 'ενίσχυση'.

'Do you want to kill some fckin' Nazis ?' δεν ντρέπεστε λεω εγώ. Πιπέρι.

 
Comment by W@bbs on 14 January, 2009 15:05

Βλέπω RoD έβγαλες τα φτυάρια και όποιον πάρει ο Χάρος ;)

Ave, σχετικά με το Harley κατά την ταπεινή μου άποψη τέτοια μαγαζιά δεν είναι για τέτοιου είδους live. Ωραίος χώρος, κλασικό στέκι αλλά αν θέλουν να κάνουν συναυλίες μπορούν να επενδύσουν πχ. στον ήχο ή στην οργάνωση των συναυλιών. Άλλωστε για αυτούς οι συναυλίες είναι bussiness. Δεν το κάνουν μόνο για να ευχαριστήσουν το κοινό της πόλης. Άσε που είναι ελάχιστες οι σκηνές που φιλοξενούν metal.
Ένας μάγκας να έρθει με καλή οργάνωση, ωραίο χώρο και καλό ήχο θα τους θερίσει όλους.

 
Comment by uncle on 14 January, 2009 15:06

είπα να μην μπω στον κόπο να σχολιάσω τα γραμμένα, αλλά δεν μου αφήνετε και μεγάλο περιθώριο να μην το κάνω.

@ RoD: προσωπικά πιστεύω είναι το πιο άσχημο και προκατειλημμένο ποστ που έχει κάνει ever. Για το μόνο που θα με έβρισκες σύμφωνο θα ήταν να έλεγες "γιατί ρε emerald παίζετε στο μαχαλά του βαγγέλη? αφού σας χαλάει."
Ευτυχώς δεν έγραφε πάνω στο ticket ΧΧ ευρώ με μπύρα και ανεβαίνοντας να σας πει πως έγινε τυπογραφικό λάθος!!!

@ nwohmb "reporters" : αν μπαίνατε στον κόπο να μιλήσετε με τα παιδιά θα ξέρατε τουλάχιστο ότι η Emerald ΔΕΝ ήταν support, αλλά και αυτό μάλλον πολύ ήταν.
Επίσης πολύ φτωχό το report.

 
Comment by avessalom von richthofen on 14 January, 2009 15:26

@wabbs απο το στομα σου και στου θειου το αυτι.αμην και ποτε
σχετικα με το harley με βρισκεις απολυτα συμφωνο.ποιο αισχος χωρος δεν υπαρχει. και παορω πως δεχτηκαν οιemerald sun να παιξουν εκει. θελουν να κανουν και το release party του καινουριου δικσκου τους εκει μακρια παιδια απο τον κλεφτη

 
Comment by ARD on 14 January, 2009 17:20

Αμάν ρε ROD, όλο γκρίνια γκρίνια γκρίνια... Εμ βέβαια, τι να περιμένεις, αφού όλοι μια κλίκα είστε. Άμα δε σου άρεσαν οι μπεκρούλιακες μπροστά σου να πας στο Μέγαρο που σερβίρουνε τζιν τόνικ, νταξ? Γκρινιάρη, κακομαθημένε. Γι' αυτό σε είχε αφήσει η γκόμενά σου. Ουστ.

(inside joke για όσους το έπιασαν...)

 
Comment by rockordie on 14 January, 2009 18:05

Να τα πάρουμε με την σειρά...

@uncle+ave: Το καταλαβαίνω ότι το κωλόχαρτο και των δυο σας, σήμερα είχε την λέξη "προκατειλημμένο" αλλά δεν ταιριάζει σε αυτήν την περίπτωση. Εγώ απλά έγραψα αυτά που έγιναν όπως τα είδαμε εγώ και η παρέα μου, αν θέλετε μπορείτε να μην με πιστέψτε απλά μην προβάλετε σαν δικαιολογία ότι τους είδατε στην πρόβα ή ότι είναι Έλληνες γιατί δεν μετράει. Το ότι ο ήχος έφτιαξε ως δια μαγείας στους Sabaton σημαίνει ότι κάποιος (human) έφταιγε και όχι τα μηχανήματα, οπότε ούτε αυτό είναι άλλοθι. Put the blame on Mame, λοιπόν για τους Emerald και την άλλη φορά ελπίζω καλύτερα.
Όσο αφορά την μαλακία ότι δεν ήταν support να πω ότι στο εισιτήριο λέει "special guests" που σημαίνει ακόμα πιο κάτω από support που σημαίνει και πάλι ότι θα έπρεπε μετά από 7-8 τραγουδάκια να την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια.

@wabbs: Όχι όποιον πάρει ο Χάρος...ήταν πολύ συγκεκριμένα και αρκετά λογοκριμένα αυτά που έγραψα ;-)

@Alroud: Για να μην μπερδευόμαστε, εγώ χωρίζω τις γκόμενες και όχι αυτές εμένα. Και όχι ρε φίλε δεν μπορώ τα junkια/κομμάτια με τίποτα.

@vpapanik: Μα τι χέρι σταθερό είναι αυτό βρε!!!

 
Comment by ARD on 14 January, 2009 18:58

I 'll second that, mate.

 
Comment by uncle on 14 January, 2009 21:14

εντάξει mate, ότι πεις...

 
Comment by tchatzi on 15 January, 2009 21:45

Γεια σας παιδια, θα μπω κ εγώ στην παρέα σας σχολιάζοντας το συγκεκριμένο θέμα γιατί τα παιδιά τα ξέρω προσωπικά και το θέμα με πονεσε. Μπήκαμε στο χάρλευ τι ώρα?...9 και κάτι..ενώ οι πόρτες άνοιγαν στις 8 30 έτσι όπως έλεγε και η αφίσα, αν θέλεις να λέγεσαι σωστός επαγγελματίας δεν αφήνεις τον κόσμο να ξεροσταλιάζει στο κρύο… στην τελική δεν γ@μεις, φαντάροι πήγαμε, σκοπιές κάναμε και δεν λέγαμε και τίποτα, μίση ωρίτσα έξω δεν θα μας πέσει ο κ..λος. Μπήκαμε μέσα και τι βλέπω? Τους Emerald Sun στην σκηνή να κάνουνε τι…? Live? Ooooχι ! Soundcheck…ναι…soundcheck! Παίζουν μισό κομμάτι και φεύγουν για να έρθουν 15 λεπτά μετά και ξεκινήσει το προγραμμα. Οσες φορές τους είδα δεν με απογοήτευσαν και ισα ισα κάθε φορά γουστάρω και περισσότερο γιατί τα παιδιά είναι performers πάνω από όλα. Όλη την ώρα περά δοθε στη σκηνή και να παίζουν και με τον κόσμο. Το χετε ξαναδεί πολλές φορές από ελληνική μπάντα αυτό? Οι Sabaton λες και τους είχαν βιδωμένους! Μόνο ο τραγουδιστής κουνιόταν από την μέση και πάνω! Τα κομμάτια? Σπείρανε! Έχετε ακούσει πολλές ελληνικές συνθέσεις σαν το φαντασμαγορια ε? Ναι ρε 15 λεπτά και δεν κατάλαβα πως πέρασαν! Το παραδέχομαι ο ήχος είχε τα μαύρα του τα χάλια κιθάρα κοβόταν, όποτε ο Jimmy η ο Teo βγάζαμε κορώνα το PA σταματούσε, μήπως φταίνε τα παιδιά και γι αυτό. Μετά έμαθα ότι στην ουσία καναν Line check και όχι κανονικό sound check όπως καναν οι “θεοί” σας Sabaton με τον δικό τους ηχολήπτη. Σίγουρα είχε διαφορά ο ήχος αλλά πες έναν ηχολήπτη να σου κάνει τον ήχο σε ένα Live, αν σου πει κάτω από 100€ να μου τρυπήσεις την μύτη. Όσο για την διάρκεια μου είπαν ότι από το μαγαζί είχανε κανονίσει να παίξουν 1 ώρα και κάτι σαν special guests που ήταν. Αν σου λεγαν εσένα ROD πως μπορείς να παίξεις 1 ώρα τι θα τους έλεγες?: “ααα…παιδια όλα κ όλα, support είμαι δεν μπορείτε να με αφήσετε να παίξω πάνω από 40 λεπτά!”. Αυτό είναι κύριες και κύριοι το μεγαλείο των ελληνικών διοργανώσεων που στην τελική το πληρώνουν τα ιδία τα συγκροτήματα. Και εσείς που έχετε την δύναμη του πληκτρολογίου να κάνετε reviews να είστε πιο αντικειμενικοί και να την ψάχνετε λίγο την δουλεία, και στην τελική αφού το βλέπετε ότι το ftiaring σας χαλαει… ε μην το κάνετε.

 
Comment by uncle on 16 January, 2009 14:17

+1 & welcome to nwohmb. \m/

 
Comment by rockordie on 16 January, 2009 14:44

@tchatzi:
Δηλαδή:
Λέω αλήθεια για το κρύο (το είπες και εσύ)
Λέω αλήθεια για τον απαράδεκτο ήχο στους Emerald (το λες και εσύ, όχι soundcheck και όχι ηχολήπτης)
Λέω αλήθεια για την 1:30 ώρα του support (συμφωνία για 1 ώρα όπως λες εσύ)

Όπως το βλέπω εγώ η διαφορά μας είναι ότι εσένα σου άρεσε να ακούς μισά σόλο, μισές φωνές επί μιάμιση ώρα αρκεί η μπάντα να είναι από Ελλάδα και να κινείται στην σκηνή!!!

Τι εννοείς όταν λες να ψάξω την δουλειά??? Να ψάξω τι??? Εκεί ήμουν και είδα/άκουσα...το αποτέλεσμα δεν ήταν καλό...δεν χρειάζεται ούτε ψάξιμο ούτε δικαιολογίες.

Λες ότι δεν είμαι αντικειμενικός ενώ εσύ είσαι? Επειδή είναι γνωστοί/φίλοι θα πρέπει να λέμε μόνο καλά λόγια, αυτό θα ήταν πιο αντικειμενικό?

 
Comment by tchatzi on 16 January, 2009 19:05

Φιλέ ROD, δεν διαφωνώ σε αυτά που λες, όχι ότι επειδή είναι Έλληνες δεν θα τονίσουμε τα κακά σημεία τους, αλλά τα σημεία για τα οποία έφταιγε η μπάντα και όχι ο διοργανωτής-μαγαζί. Όχι επειδή ο διοργανωτής δεν έχει ένα σωστό ηχολήπτη και σωστά μηχανήματα για να καλύψει το live, να φταίει η μπάντα.

Ούτε έμενα μ αρέσει ν ακούω μισή κιθάρα, αλλά δεν θα κράξω τον κιθαρίστα, θα κράξω τον ηχολήπτη. Μηπως φταιει παλι ο ΟΤΕ γιατι κατι τετοιο μου θυμιζει.

Ήταν ο Jimmy έκτος τόνου?
Είπε καμιά μ@λ@κια που σε έθιξε?
Περίμενες έξω στο κρύο λογω των Emerald Sun?
Αν ναι τότε κράξε και θα κράξω και γω μαζί σου! Αν όχι όμως να αναφερθείς στον κύριο υπαίτιο της ιστορίας, και για να λεμε τα πραγματα με τόνομα τους φιλε μου αν θυμασαι 9 παρα 10 περιπου οι Sabaton βγαινουν απο το Xarley,που σημαινει οτι εκεινη την ωρα τελειωσε το check τους(!!!), και λεω απο μεσα μου "εαν αυτοι τελειωσαν τωρα,οι Emerald ποτε θα κανουν check? και εμεις τι ωρα θα μπουμε???"

Θεμα 'χρονος': εγραψες πως το support επαιξε παραπανω, ποιος φταιει? 75-80 λεπτα headliner show??? Πανε να συναγωνιστουν τους Paradise Lost? (45-50λ) αλλα εχουν ακομα! Που πας ρε καραμιτρο με τετοιο χρονο? Δεν τους πιεζε κανενας...θα μπορουσαν να παιξουνε κι αλλο. Ετσι κ αλλιως τους Emerald τους ειπαν να παιξουν τοσο και παιξανε...μαγκια τους! Τα παραπονα σας στην διευθυνση!

Αυτό εννοώ λέγοντας ψαξτην και να είσαι αντικειμενικός και όχι στα παιδιά που προσπαθούν με νύχια και με δόντια τοσα χρονια να φτιάξουν τα όνομα τους σε μια μεταλλική κοινωνία που ότι εγχώριο το βλέπει ερασιτεχνικό και προσπαθεί να το θάψει και ότι πεταμένο μας έρχεται από έξω το αποθεώνει μόνο και μόνο επειδή δεν είναι Έλληνες, (και δεν αναφέρομαι στους Sabaton,καλά παιξανε, μου άρεσαν).

 
Comment by tchatzi on 16 January, 2009 19:08

Sorry αλλα επειδη ειμαι και απο την Σαλονικη..."με άρεσαν"

 
Comment by rockordie on 16 January, 2009 19:41

@tchatzi: Ούτε στον κιθαρίστα τα χώνω, ούτε στον Jimmy τα χώνω, ούτε στο μαγαζί τα χώνω...αυτό που λέω και μάλλον δεν λέτε να καταλάβετε οπότε θα το πω με απλές λέξεις είναι ότι: το live το Emerald δεν ήταν καλό.

Από τα λεγόμενά σου αυτό το έχεις καταλάβει και εσύ...όλοι δικαιούνται μια κακή εμφάνιση και σε αυτή την περίπτωση σηκώνουμε το χέρι το παραδεχόμαστε και συνεχίζουμε δυνατά....και δεν προσπαθούμε να τα μπαλώσουμε ούτε να μαζέψουμε τα ασυμμάζευτα...η μετάθεση ευθυνών δεν έκανε ποτέ καλό σε κανέναν.

Έστω ότι δέχομαι πως δεν φταίνε αυτοί γι'αυτό...αλλάζει τίποτα? Ακούσαμε ολοκληρωμένα σόλο? Χορτάσαμε την φωνή καμπάνα του Jimmy? Ευχαριστηθήκαμε το live???

 
Comment by uncle on 16 January, 2009 23:55

δεν μας είπες και για το 20 λεπτό κενό ανάμεσα στις 2 μπάντες. Έλεος κύριοι Σαββατον, live παίζετε όχι τις κουμπάρες. Από ότι έμαθα από έγκυρη πηγή οι κύριοι πήγαν "να ξεκουραστούν" WTF!!

 
Comment by rockordie on 17 January, 2009 01:31

Εσύ κάτσε Principal!!!