Choke the Psycho - Psycho Choke/Shock Absorber/Hommicide Effect/One Last Enemy Live Report 11-04-09

Posted by uncle on Sunday, April 12, 2009

Πωπω μάγκες τι βραδιά και αυτή, ακόμα πονάει το κεφάλι μου, και μη φανταστείτε από τα ξύδια, αλλά από το κουτουλίδι που έφαγα στο Pit από τον Ave, o οποίος χτες θυμήθηκε ότι πρέπει να κοπανηθεί !! Τέσπα μπροστά στα κάλλη τι είναι ο πόνος, όπως λέει και ο πάνσοφος λαός. Απηλλαγμένοι από άγχος και σχετικές μαλακίες που προσπαθούν να σου επιβάλλουν διάφοροι τυχαίοι περαστικοί από τη ζωή σου, κατηφορίσαμε νωρίς στην πόλη με σκοπό το ως άνω live, και να δούμε και το soundcheck και να πούμε καμιά μαλακία με τα παιδία για να γελάσουμε πριν το live. Βέβαια δεν καταφέραμε τίποτε από όλα αυτά, ή μάλλον το δεύτερο το καταφέραμε. Με το παρκάρισμα σκάει τηλέφωνο από τον Argi (Psycho Choke) για το αν τελικά μετανιώσαμε και δεν θα έρθουμε και τα σχετικά, σε τέλειο συγχρονισμό βέβαια, γιατί περνούσαμε ταυτόχρονα με την κλίση του από το μαγαζί που είχε αράξει να φάει, οπότε αράξαμε και μεις και το soundcheck έγινε μπυρορετσίνα στην τελική. Και αφού κατάφεραν όλοι να βρεθούν εκεί μετά από μια ώρα σηκωθήκαμε να πάμε στο μαγαζί μπας και ακούσουμε και καμιά νότα από τα άλλα παιδιά.

Έχοντας μπει, στο 2λεπτο επάνω ανέβηκαν στη σκηνή και οι πρώτοι της βραδιάς οι One Last Enemy. Μικροί μεν στην ηλικία, αλλά με αρκετή οργή επί σκηνής με ένα ιδιόμορφο θα έλεγα Hate Core στυλ, κατάφεραν να δυναμιτήσουν τους ως τότε ελάχιστους μπροστά στη σκηνή. Μεγάλη εντύπωση για μένα ήταν πως το σχήμα είχε 2 φωνές, βόθροι και οι δυο, αλλά fuck yes !!! το αποτέλεσμα γαμάτο. Τώρα για κομμάτια κλπ μην ρωτάτε, πρώτη φορά τους έβλεπα, αλλά σίγουρα όχι για τελευταία. Ακολουθεί φιλμάκι από το My Blood Runs Cold.











Μετά από 5-6 κομμάτια των πρώτων, ανέβηκαν οι Homicide Effect. Και αυτοί Θεσσαλονικείς, σε ρυθμούς thrash/death/core. Μια απόλαυση ακουστική, όσο και οπτική μιας και ο Chriss (κιθάρα) είχε πραγματικά δαιμονιστεί και μόνο stage diving δεν έκανε με την κιθάρα (το έκανε βέβαια αργότερα). Κάπου εδώ ήρθε και ο Elric να μεγαλώσει την παρέα μας. Αποκορύφωμα τους κατά τη γνώμη μου το smash Hit Desolation που τα σπάει άργια, και σε ωθεί όσο ήρεμος και να είσαι να σπάσεις τη μάπα του δίπλα σου ή έστω να του φυτέψεις κάτι στο μέτωπο!! Άλλα κομμάτια όπως το Modern Plague, 5 Seconds, Law of the Dead Icon, δεν αφήνουν κανέναν έξω από το κοπάνημα, εκτός αν είναι του κατηχητικού. \m/ Hailz \m/










Shock Absorber. Τα είχαμε ξαναπεί για αυτούς, ως support στους Amon Amarth. Γαμάτοι, groovάτοι stoner/doom/southern ρυθμοί, δεμένοι μπάντα, αλλά ένα "γεια σας" ή "hi αλάνια πως πάει" δε βλάπτει ναουμ'. Δυστυχώς είχαν μαζέψει και το μαγαζάκι τους νωρίς και δεν πρόλαβα να πάρω το promo τους, για να μάθω τα κομμάτια καλύτερα. Και εδώ πρέπει να ζητήσω συγνώμη εγώ γιατί δεν έφτασε το tape για video, αλλά την επόμενη φορά δε θα μου γλυτώσετε :-)











Η ώρα στο μεταξύ είχε πάει 22,20 και η τρέλα ως γνωστό δεν πάει στα βουνά, και ήταν να ξεσπάσει εκεί. Psycho Choke on stage και γειά σας. Τα παιδιά βγήκαν για αίμα και το πήραν, από το πρώτο κομμάτι pogo, σουτιά τα πάντα όλα μέσα στο pit. Και γενικά μου λείπουν τα λόγια γιατί μερικά δεν μπορείς να τα περιγράψεις κιόλας. Παραλείρημμα. Τα κομμάτια γνωστά ως ένα σημείο, κλασσικά πλέον, τα υπόλοιπα καινούρια από το επερχόμενο σε λίγους μήνες νέο cd τους. Το Playlist και τα υπόλοιπα τεκτενόμενα ακολουθούν σε εικόνες και video και βγάλτε άκρη μόνοι σας. Μάταια βέβαια κάποιοι περίμεναν ο uncle να κάνει stage diving, ακόμα και με παράκληση των Psycho Choke αυτό δεν έγινε, μολαταύτα στο ομώνυμο τραγούδι δεν μπορούσα να μη κατέβω στο Pit.

Before:




















After:




















Κλείνοντας απλά ένα μήνυμα σε όλους τους αργόσχολους εδώ στην πόλη μας. Υπάρχουν αρκετά σχήματα που αξίζουν να πάνε μπροστά και να μην χαθούν άδοξα όπως υπέραρκετα ως τώρα με το πέρας του χρόνου. Εμείς είμαστε η σκηνή όχι οι δισκογραφικές και οι κοστουμαρισμένοι.

\m/Support your local Scene Motherfuckers \m/

2 comments:

Comment by Elric on 13 April, 2009 00:33

Μπράβο στον θείο για τα video και τις φωτογραφείες για άλλη μια φορά!

Για το live τι να πω...Οι Homicidal Effect τρελαμένοι γούσταραν πάνω στην σκηνή και βγάλαν ενέργεια. Το ίδιο και οι Psycho Choke οι οποίοι είναι τρελά δεμένο συγκρότημα και φαίνεται στη σκηνή αυτό και έκαναν τον κόσμο να τα σπάει. Όμως τρελαίνουν συγκροτήματα σε στυλ Slipknot...

Από την άλλη γουστάρω απίστευτα Stoner, ακριβώς αυτό που παίξανε oι Shock Absorber... αν και είχαν μηδενική επαφή με το κοινό !!

 
Comment by Anonymous on 13 April, 2009 20:44

dudes!!!!!
to magazaki mazeftike ligo prin teleiwsoun oi psyco...
zitoume sugnwmi.alla ontas kontogeitonia opoios 8elei mporei na epikoinwsei sto space mas kai na tou to spwxoume me perisia xara!!!
na ste kala paidia kai sunexiste tin kali douleia sto blog!!!
Shock Absorber