Tsopana Rave/ Homo Sapioi/Mple Tostiera Live Report 4-4-2009

Posted by Elric on Tuesday, April 14, 2009

Λοιπόν, για να γράψω και εγώ για ένα livακι που είδα - νομίζω - στις 4 Απριλίου στο Eightball. Όλα ξεκίνησαν όταν έπιασε το μάτι μας ένα ακατανόητα black-άδικο logo μιας μπάντας σε μια αφίσα. Με λίγη προσπάθεια κατάλαβαμε ότι έλεγε Μπλε Τοστιέρα. Μόλις είδαμε και τα ονόματα των Tsopana Rave και Homo Sapioi δεν το πολύ-σκέφτηκαμε και είπαμε να δώσουμε το παρών στο Eightball.


To live ξεκινούσε και καλά στις 8:00 και εμείς φυσικά πήγαμε κατά τις 9:15, την ώρα δηλαδή που ανέβαιναν στην σκηνή οι Μπλε Τοστιέρα. Μια γρήγορη ματιά στον τραγουδιστή και καταλάβαμε ότι δεν αγοράσαμε απλά ένα εισιτήριο αλλά κάναμε επένδυση! Ο τύπος έσκασε με μαύρο κολλητό φανελάκι , μαύρο κολλητό σώβρακο και από πάνω κόκκινο βρακί! Παίξανε γύρο στα 25 λεπτά με κλασσικές επιτυχίες όπως “Όλα είναι Μπλε”, “Ροδοπάκι” (ναι το κακάο που πίναμε μικροί). Μουσικά ήταν κάτι μεταξύ ατμοσφαιρικού black και electro-λαϊκού με εναλλαγή σε βοθρήλες και γυναικεία φωνητικά. Δυστυχώς όμως ο ήχος στο Eightball ήταν για άλλη μια φορά απαράδεκτος με αποτέλεσμα τα φωνητικά να χάνονται τελείως, όπως και σε κάθε συναυλία στο Eightball.

Γύρω στις 10:00 ανέβηκαν στην σκηνή οι Homo Sapioi για 40 περίπου λεπτά και συνέχισαν την ποιοτική βραδιά. Παίζουν ένα είδος rock-ska και μπορώ να πω ότι με εντυπωσιάσανε και με την μουσική του παρουσία αλλά και με το ότι ξεσήκωσαν τον κόσμο. Γνωστές και αγαπημένες μελωδίες όπως “Δεν αρέσει να δουλεύω», «Ζουν ανάμεσα μας», «Είναι ωραία στο δημόσιο» (διασκευή από Τρύπες) και ποιοτικούς στοίχους όπως στο Δεν σ’ αγαπώ : «Δεν σ’ αγαπώ, απλά να σε γαμήσω, και αν θες να σ’ αγαπώ, θα σ’ αγαπώ μέχρι να χύσω».

11:00 και ήρθε η ώρα για του Tsopana Rave. Ανέβηκαν στην σκηνή και στην κυριολεξία ξέχασαν να κατέβουν, αφού έπαιξαν για 2:30 ώρες!!! Απίστευτα δεμένο συγκρότημα, λογικό εξάλλου ύστερα από τόσα χρόνια, και απίστευτο γέλιο και βλακεία. Μήλα ρε, μου το ‘χα πει, Κορνηλία, Iron Horse, Ace of Spades, Είμαι Ninja και το κέφι μου θα κάνω και πάρα πολλά άλλα που δεν θυμάμαι τώρα. Γενικά ο κόσμος γούσταρε αν και η φωνή πάλι χανόταν και χοροπηδούσε όλη την ώρα… Γαμάτο live… και 10€!

2 comments:

Comment by dddd on 15 April, 2009 01:46

Tsopana Rave και ξερό ψωμί!

 
Comment by rockordie on 15 April, 2009 15:41

"δεν αγοράσαμε απλά ένα εισιτήριο αλλά κάναμε επένδυση"...χαχαχα