Helloween my ass

Posted by ARD on Friday, February 12, 2010

Αν έχει δει σε κάποιο ράφι το καινούριο άλμπουμ των Helloween με τίτλο "Unarmed" και σκέφτεστε να το κατεβάσετε, καλύτερα να το ξανασκεφτείτε. Αν σκέφτεστε να το αγοράσετε, έχω να σας πω δύο λέξεις: "FUCK NO!". Αν, πάλι το αγοράσατε, περαστικά σας.

Όταν διάβασα για την επικείμενη δουλειά των Γερμανών ενθουσιάστηκα, κυρίως επειδή θεώρησα πολύ ωραία ιδέα, αντί να βγάλεις ένα ξερό best of, να κάτσεις να ξαναδείς τα κομμάτια from scratch και να τα ξαναηχογραφήσεις. Έτσι ανυπομονούσα να το ακούσω.

Όταν το άκουσα, ένιωσα σαν τον ψαρά που γυρνά από το ψάρεμα με μόνο απολογισμό μια σαμπρέλα και μια γαλότσα. Ένιωσα σαν τον Σπαρτιάτη που γυρνά από τον πόλεμο χωρίς την ασπίδα του (Η ταν ή επί τας). Ένιωσα σαν τον υπάλληλο που πάει αποφασισμένος στο γραφείο του διευθυντή να ζητήσει αύξηση και επιστρέφει απολυμένος. Ένιωσα σαν τον Καρατζαφέρη όταν βλέπει τους Πακιστανούς στο δρόμο. Ένιωσα σαν τον Πανίκα, όταν ακούει Μπεζεντάκου. Καταλαβαίνετε.... έμεινα ολίγο τι μαλάκας.

ΤΙ ΑΗΔΙΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ;

ΤΙ ΑΙΣΧΟΣ;

ΤΙ ΒΔΕΛΥΓΜΑ ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟ;;;;;;

Όπως έλεγε και ο Οιδίποδας Τύραννος στο Σοφοκλή "δεν θα τους δέσει αυτών εδώ κανείς τα χέρια πισθάγκωνα";

Να θυμίσω πως κάποτε κατηγορούσαμε τον Kiske για μεταλλοφοβία, όμως ο Kiske έγραψε και κάτι σε ψιλοhard rock με τους Place Vendome. Εδώ μιλάμε για το όνειδος της ιστορίας ενός από τα μεγαλύτερα heavy metal συγκροτήματα και όντως ο Χρήστος έχει δίκιο, όταν λέει ότι μπροστά σε αυτό το χάλι το Chameleon ήταν έπος. Υπερθεματίζω: χίλιες φορές να είμαι δεμένος με χειροπέδες, να μου έχουν κρεμάσει τσιμεντόπλακες από τα αυτιά και δύο πακιστανοί να μου τραγουδάνε το Windmill, παρά να κάθομαι να ακούω όλα τα κλασικά τραγούδια των Helloween σε ερμηνείες pop με σαξόφωνα και τέτοιες αηδίες. 

Κι όμως, αυτό είναι το Unarmed. Pop εκτελέσεις μεγάλων επιτυχιών των Helloween που τώρα είναι περήφανοι για τα κομμάτια που κατέστρεψαν. Κι αν νομίζουν ότι με αυτό το ατόπημα θα προκόψουν, είμαι περίεργος να δω τι σκατά θα πουλήσουν, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και παγκοσμίως. Αν θέλετε να πάρετε μια γεύση από τα τραγούδια πάτε εδώ. Αν πάλι θέλετε να δείτε και βιντεοκλίπ (μαζοχάκος ο τύπος), ιδού τα αίσχη. Αν αντέξετε μέχρι τέλους, σας θαυμάζω. Εγώ δεν άντεξα.

Όπως είδατε, έβαλα και το κατάλληλο χρώμα, γιατί πιο gay οι Helloween δε θα μπορούσαν να γίνουν. Τι να πω, στον επόμενο δίσκο θα έχουμε και τον Justin Timberlake να ερμηνεύει το Heavy Metal Is The Law.

Χάλι μαύρο, αυτό έχω να πω μόνο. Και σαν υστερόγραφο προσθέτω πως εγώ είδα στο ράφι το δίσκο, τον κατέβασα και μόλις διαπίστωσα για τι αίσχος πρόκειται... shift+delete. Νέτα σκέτα.

Βαθμολογία: 2/10, απλά και μόνο γιατί τίποτα δεν είναι σαν το St. Anger και γιατί το "πλάκα μΕ κάνεις" ήταν η πρώτη ατάκα που μου ήρθε στο μυαλό με το που άκουσα - που να μην έσωνα - αυτό το όνειδος (click στη βαθμολογία για λεπτομέρειες)

10 comments:

Comment by avessalom von richthofen on 12 February, 2010 17:52

ντροπη ντροπη ντροπη.αισχος αισχος αισχος.μαλακα weikath διελυσε το τωρα.εχεις ατιμασει την μνημη του ingo.και βεβαια περιττο να πω για kiske η για hansen.τι εγινε μαλακα?στερεψαμε απο ιδεες και ειπαμε να βιασουμε τους υμνους που εχουν γαλουχησει γενιες και γενιες μεταλλων?(εκτος απο τον rod).καλα ειπα εγω στον αλρουδιο στο facebook.το chameleon(για μενα ειναι δισκαρα)ειναι επος μπροστα σε αυτη την αηδια.και τρομαρα τους τους παιζει και το ελληνικο mtv.παλι καλα που ηταν μετα τα μεσανυχτα οταν το πρωτοειδα το videoclip του dr stein αλλιως οι φωνες μου θα ακουγονταν μεχρι την γερμανια.ντροπη σου μαλακα.δεν σεβεσαι το ονομα της μπαντας και με το να κρατας αυτον τον καραγκιοζη που εχεις για τραγοθδιστη απαξιωνεις μια μπαντα με την οποια ανδρωθηκα στο μεταλ
υ.γ:michael waikath fuck off and die motherfucker.ingo rest in peace

 
Comment by rockordie on 12 February, 2010 20:05

Γουστάρω Αλρούδιο μαινώμενο, χώσε και σώσε (τον ανυποψίαστο μεταλλά).

P.S1: Πάντως κατάφεραν να ενώσουν το μεταλλικό κοινό για άλλη μια φορά...έστω και εναντίον τους.

P.S2: Πότε θα αξιωθώ ο τεμπέλης να γράψω και εγώ κάτι!!!

 
Comment by dddd on 12 February, 2010 20:16

Η οικονομική κρίση χτύπησε και το metal. Τραγικοί οι τύποι...

 
Comment by uncle on 12 February, 2010 20:49

tosa xronia tous krazw tous p****, eprepe na bgei kai afto gia na xypnisei o kosmos mallon

 
Comment by Wise_One on 13 February, 2010 13:21

Εγώ έτσι κι αλλιώς τους σιχαινόμουν με τον Deris, τώρα ήρθε κι έδεσε... Το 'χουν χάσει εντελώς ρε. Μ' αρέσει που στο βίντεο "παίζουν" και κιθάρες! Τίποτα δεν ακούγεται... Για μένα από το χειρότερο στο holy-crap-it-can-get-even-worse πάνε...

 
Comment by ARD on 13 February, 2010 22:50

Ο καθένας έχει δίκιο από την πλευρά του, χαίρομαι που επί της ουσίας συμφωνούμε. Θα ήθελα να πω - μη βαράτε - ότι εγώ απογοητεύτηκα λίγο παραπάνω, γιατί τους γούσταρα με τον Deris. Ένα αυτό. Δύο, ο AVE είπε πως παίζουν στο MTV. Χαίρομαι. Σε λίγο θα τους ακούμε σε εμπορικά κέντρα και σε ασανσέρ. Συγχαρητήρια guyz, το γαμήσατε. Helloween is dead. R.I.P.

19-20/2 όλοι πάμε Gamma Ray και συγχαίρουμε τον Kai που κρατά ψηλά τη σημαία.

 
Comment by Σύνδρομο on 20 February, 2010 22:05

μια χαρά είναι το κομμάτι

 
Comment by ARD on 22 February, 2010 21:21

Μια χαρά, ναι, αν γουστάρεις ska. However...

 
Comment by Anonymous on 31 March, 2010 18:17

TRAITOR WEIKATH FUCK OFF.TRUE HELLOWEEN ONLY HANSEN

 
Comment by Anonymous on 13 July, 2010 14:19

mallon eiste ligo ypervolikoi.
An den eixe fygei o Kiske
twra oloi oi diskoi twn Helloween
tha htan opws to unarmed.

O Weikath opws edeixe h istoria ekane swsth kinhsh me ton erxomo
toy Deris
poy sto finale einai kai poly kalyteros syntheths apo ton kalo ermhneyth alla kakisto syntheth opws einai o Kiske.

Sto finale to unarmed einai mia plaka
opws allwste einai olo to styl twn Helloween.

Ta sovara erxontai stis 31-10-2010
opou to kainoyrio album tha einai sto gnwsto yfos twn Helloween.

Opws eipa kai sthn arxh, eiste ypervolikoi.