The Gothenburg School Reopened

Posted by uncle on Saturday, February 24, 2007

Επειδή η σπαρίλα και η βαρεμάρα είναι διάχυτη στο NWOHMB, πάλι εγώ πρέπει να βγάλω το φίδι από την τρύπα και να ταράξω τα νερά και τα όνειρα του κόσμου.

Με αφορμή λοιπόν την κυκλοφορία του νέου άλμπουμ των Dark Tranquility "Fiction" (επίσημη κυκλοφορία 23/04/07 - αλλά ο uncle....) σας φέρνω λίγο πιο κοντά τους δημιουργούς της σχολής του Gothenburg.

Οι D.T. δημιουργούνται το 1989, τότε ακόμα με το όνομα Enfeebled Earth έχοντας thrash metal ήχο της εποχής, κυκλοφορούν ένα 3 track demo tape μόνο, το "Septic Broiler".

1991. Αλλάζουν το όνομα τους και ηχογραφούν το "Trail of Life Decayed", ενα πρώτο δείγμα του τι θα ακολουθούσε. Ενα δυνατό πάντρεμα thrash και αρκετής δόσεις μελωδίας.
1992. Κυκλοφορούν το "A Moonclad Reflection" ep, και τα 1500 κομμάτια που είχαν τυπωθεί
γίνονται ανάρπαστα γρήγορα και ταυτόχρονα η φήμη τους μεγαλώνει.
1992. H στιγμή της πρώτης κυκλοφορίας τους "Skydancer".
1994. Ο πρώτος τραγουδιστής φεύγει από το γκρουπ.
1995. Νέος τραγουδιστής και νέο μέλος στην κιθάρα. Την ίδια χρονιά ακολουθεί το "Of Chaos and Eternal Night" ep με τρία νέα τραγούδια και μια επανεκτέλεση από τον πρώτο δίσκο.
1996. Η Γαλλική Osmose Rec. βρίσκει ενδιαφέρον στη μουσική των D.T. και έτσι ακολουθεί το "The Gallery" το οποίο σκάει σαν βόμβα στην Underground σκηνή. Το ίδιο έτος κυκλοφορεί και η επόμενη τους δουλεία "The Minds I" (προσωπικό μου best).

(μου βγήκε ο ***** στο Photoshop, ουπς οχι διαφημίσεις)

Αν και έτοιμο το 98 τελικά κυκλοφορεί το 1999 το "Projector", μια πιο ώριμη κυκλοφορία σε σχέση με τις άλλες, με αρκετούς πειραματισμούς στον ήχο και επιρροή.
2000. Το "Haven" που ακολουθεί έρχεται να προστεθεί στο προηγούμενο ως άλλο ένα καλό άλμπουμ, βέβαια ακόμα πιο Progressive στον ήχο του.
2002. Μετά από άλλα δυο χρόνια σιγής, οι D.T. επιστρέφουν με το "Damage Done", με φανερή στροφή 180 μοιρών επιστρέφοντας στις ρίζες και σε αυτό που τόσα χρόνια έκαναν καλά, να παίζουν σουηδικό μελωδικό death metal.
2003. Κυκλοφορεί το "Live Damage DVD" (όπως όλα πια τα συγκροτήματα έπρεπε να γίνει και αυτό).
2004. το 2πλο "Exposures: In Retrospect and Denial", ένα best of με bonus cd απλο ακυκλοφόρητα και τα κομμάτια απο τα ep τους. Τον ίδιο χρόνο επίσης έρχεται το ep "Lost to Apathy" ως προάγγελος του επερχόμενου δίσκου.
2005. "Character"

Σύνθεση:
Mikael Stanne: Vocals
Michael Nicklasson: Bass
Anders Jivarp: Drums
Martin Henriksson: Guitar
Niklas Sundin: Guitar
Martin Brandstrom: Keyboard

Δείγματα για το λαο:

Dark Tranquility - Monochromatic Stains





7 comments:

Comment by toolman on 24 February, 2007 18:59

πολύ αγαπημένο συγκρότημα! ειδικά το gallery δε πίστευα όταν το πρωτάκουσα οτι ήταν τόσο τέλειο!
πάντα μπροστά κοιτάγανε οι tranquillity, τρομερή μπάντα. με αρχίδια και άποψη. και πάντα μα πάντα με αλλαγές στο ύφος τους.
εκτός απ' το τελευταίο που μοιάζει αρκετά με το character, αλλά έχει πολύ καλά κομμάτια και πάλι. απ'την άλλη όμως τι σκατά να παίξουν διαφορετικό, όλα τα χουν κάνει.....

 
Comment by dddd on 25 February, 2007 13:27

Cool post theie,oi souisdoi genika gamane kai oi sygekrimenoi kai poli malista.Mazi me to "The Minds I" vazw kai to "Haven" ws best.To kainourgio de to akousa akoma gia na exw apopsi alla perimenw sigoura kati kalo.

PS:molis voleftw edw panw (& ftiaksw kai to pc mou,mias kai twra serfarw me linux live CD) tha arxisw pali tin kali post-job.
Cheers

 
Comment by Nicky-Athina Polymeri on 25 February, 2007 14:01

Πω πω πω πω πω!!!!!! Αυτά είναι!!!!! Το περιμέναμε το νέο άλμπουμ!

 
Comment by rockordie on 25 February, 2007 16:30

Μου έπεσε λίγο βαρύ για πρωινή μουσική Κυριακής.

(Μην βλέπεις ότι το comment έγινε 16:30, πριν από καμιά ώρα ξύπνησα.)

 
Comment by Elemental_Nausea on 25 February, 2007 20:37

Γειά σου ρε θείε με τα ωραία σου.Καλύτερος δίσκος για εμένα The Gallery,όχι ότι και οι άλλοι δεν είναι καλοί,πάντως το Character δεν μ άρεσε και τόσο.

 
Comment by uncle on 26 February, 2007 09:50

Η κομματάρα είναι το "Void of Tranquillity" απο το demo, που δεν το έχουν ξαναπαίξει για studio σκοπούς.

@ νικος: για αυτό έβαλα τα 2 κομμάτια απο το καινούριο για να σου τα θέσω υπόψη!!!.

 
Comment by zisis on 27 February, 2007 08:45

Εμένα πάντως δεν μου άρεσε το νέο άλμπουμ (με το πρώτο άκουσμα). Έχω μείνει στα χρόνια του Gallery και The Mind's I...